سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

آوندها 17 ص

اختصاصی از سورنا فایل آوندها 17 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 17

 

آوندها :

آوندها از سلولهای دوکی شکل کامبیوم تشکیل می شوند و از آنها کوچکتر هستید . طول آوند به طور متوسط کمتر از 1 میلی متر می باشند . قطر آوندها بین 10 تا 200 میکرون هستش که در صورت بیشتر بودن از 200 میکرون با چشم غیر مسلح دیده میشن .

آوندها 7-23 % حجم چوب را تشکیل می دهند .

آوندها انتهای بازی داشته و به صورت سر به سر به هم متصل هستند و در محل اتصال آوندها به هم دریچه آوندی وجود دارد که به سه نوع تقسیم می شود :

انواع دریچه آوندی :

ساده ( در گونه های بلوط – اکالیپتوس-راش )

نردبانی ( در گونه های شمشاد – انجیلی – شاه بلوط – توسکا – فندق – عنبرسائل – لاله درختی )

مشبک

عناصر آوندها به طرق مختلفی قرار می گیرند و شکلهایی رو درست می کنند که میشه تقسیم بندی زیر رو براشون کرد :

مماسی

شعاعی ( در ممرز)

مواج-( در ملج و آزاد )

شعله آتش – ( در بلوط و جل )

اریب(مورب )- ( در توت )

سینوسی شکل

علاوه بر این تقسیم بندی تقسیم بندی دیگری نیز وجود دارد که حفرات آوندی در مقطع عرضی است :

منفرد

شعاعی

خوشه ای

** حفرات آوندها هیچ گاه به صورت مماسی به هم نمی چسبند .

منافذ آوندی نیز به صورت زیر تقسیم بندی می شوند :

نردبانی

متقابل نردبانی( در برش مماسی دیده می شوند )

متناوب

**بر روی دیواره آوندها هم منافذی وجود دارد که از نوع هاله دار و بدون سپر ( توروس) می باشند .

از نظر شکل خود آوندها هم تقسیم بندی زیر رو داریم :

مواج – گردو

تخم مرغی – بلوط

منقاری شکل – بارانک

خمیده – سرخ ولیک

بر روی دیواره ثانویه عناصر آوندها ضخامت مارپیچی از جنس خود دیواره وجود دارد که در گونه های زیر دیده می شود :

ممرز – نمدار – ملج – اوجا – لیلکی – توت – توس – آزاد – جل – گلابی – زیتون – ازگیل – شیردار

یکی از سوالات آسان و حتمی کنکور تقسیم بندی چوبها از نظر حفرات آوندی آنها در برش عرضی هستش که همون طور که میدونید به 3 دسته تقسیم میشن :

1- بخش روزنه ای : که آوندهای موجود در چوب بهاره بسیار قطور بوده و با چشم غیر مسلح دیده می شوند و تحول از چوب بهاره به تابستانه از نظر تغییر در اندازه قطر حفرات آوندی ناگهانی است .

2- نیمه بخش روزنه ای : حفرات آوندی در چوب بهاره نسبت به چوب تابستانه مشخص بوده ولی تحول تدریجی است .

3- پراکنده آوند : تفاوتی بین حفرات آوندی بهاره و تابستانه دیده نمی شود .

از جمله گونه هایی که بخش روزنه ای هستند و معروف هم هستند گونه های زیر هستند :

بلوط – لیلکی – آزاد – ون ( زبان گنجشک) – اقاقیا – ملج – اوجا – داغداغان

گونه های معروف پراکنده آوند :

خرمندی – راش – گردو – لرگ

هر چی به غیر از اینها بود میشه نیمه بخش روزنه ای! به همین راحتی !

نکته دیگه در مورد آوندها تیل هستش . تیل اصلا چیه ؟ همون طور که میدونید روی دیواره آوندها منافذی وجود داره همونهایی که هاله دار بودند و بدون توروس . اگه در اطراف اونها پارانشیم وجود داشته باشه این اتفاق میفته که پارانشیم از طریق منافذ دیواره آوند وارد آوند میشه و مسیر آوند رو مسدود میکنه . این اتفاق که میفته بهش تیل میگن . پس تیل در گونه هایی دیده میشه که : 1- منافذ روی آوندهاشون درشت باشه! 2- پارانشیم آوندی داشته باشند . 3- خشکسالی و این مسائل هم میتونه در ایجاد تیل نقش داشته باشه .

در گونه های زیر تیل دیده میشه :

بلوط سفید – اقاقیا – بلند مازو – آزاد – گردو – راش – ملج

نکته :!!! بلوط قرمز تیل نداره!!

تیل معایب زیر روداره :

1- چوب خشکنی رو سخت میکنه

2- اشباع چوب رو سخت می کنه

3- استفاده در خمیر کاغذ رو مشکل می کنه

مزیتشم : استفاده در درهای بطری

بلندترین عناصر آوندی رو گونه های زیر به ترتیب دارند :

توسکا > گردو > چنار > ممرز

بلندمازو هم بلندترین طول آوند رو داره . ( آخه میدونین که آوند از عناصر آوندی درست شده )

گونه هایی که کوتاه ترین آوندها را دارند : ون – لیلکی

** هر چه تعداد آوند ها در واحد سطح بیشتر باشه دانسیته چوب کمتره !

** هر چه قطر آوندها بیشتر باشه تعداد آوندها در واحد سطح کمتره !

گونه ها با آوندهای ریز اینان :

شمشاد – انجیلی – نمدار

با آوندهای درشت هم میشه : اکالیپتوس و همه بخش روزنه ای ها .

** تنها در گونه های بخش روزنه ای شیار آوندی وجود دارد .

با تبدیل چوب بهاره و تابستانه : ( در گونه های بخش روزنه ای این طور است در پراکنده آوندها تفاوتی ندارد )

طول آوند زیاد می شوند .


دانلود با لینک مستقیم


آوندها 17 ص
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد