سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله جنگلهای ارسباران

اختصاصی از سورنا فایل دانلود مقاله جنگلهای ارسباران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 


جنگل شناسی
واژه جنگلشناسی در حیطه علوم جنگل مفهومی چند جانبه داره . در واقع این واژه به عنوان معادلی فارسی برای چند مفهوم علمی قرار گرفته است . در یک تقسیم بندی کلی دو مبحث در تعریف این واژه قرار می گیرند ؛ یکی مفهوم ظاهری این واژه یعنی همان شناخت یا logy- و دیگری پرورش یا culture . در مبحث اول به سیستم جنگل ، پدیده های آن ، فرایندهای زیستی و غیر زیستی ، موجودات آن و... پرداخته می شود و در مبحث پرورش ، چگونگی دخالت انسان در فرایندهای زیستی جنگل برای دستیابی به اهدافش مورد نظر است . جنگلشناسی در این مفهوم معادل واژه لاتین silviculture قرار گرفته که فکر می کنم اصطلاح ”پرورش جنگل” مناسب تر باشد . علم سیلویکالچر شامل یکسری عملیات در مراحل مختلف سنی درختان جنگل چه در جنگلهای طبیعی که تحت طرح قرارگرفته اند و چه در جنگلکاریها ، فنون و پروسه های مختلف برداشت علمی درخت از جنگل ( گفتم علمی نگفتم صحیح ) و روشها و فنون تبدیل جنگل ( مثلا جنگل مخروبه و رو به انزوال به جنگل مولد ) می باشد . سالها علم سیلویکالچر مسیری رو طی کرد که منجر به تخریب کیفی بسیاری از جنگلها شد ، چند سالیست که بسیاری از جنگل شناسان و جنگلداران به اشتباه خود پی برده اند و سعی دارند این علم را با پیروی از طبیعت در مسیر صحیح قرار دهند . نمی دونم ؛ شاید هم یه مد جدید باشه !
و اما جنگلشناسی در مفهوم شناخت جنگل ؛ این مبحث در واقع همون سیر و سیاحت در دنیای جنگله . دونستن و آموختن از دنیای پیچیده جنگل . از شناخت و تقسیم بندی جنگلها در سطوح مختلف جهانی ، منطقه ای ، کشوری و ... و یا بطور جزئی تر تقسیم بندی جوامع مختلف گیاهی و خرد اقلیمها ( میکرو کلیما ) تا بررسی زندگی یک درخت یا یک حشره . اگه نوشته های من رو دنبال کرده باشید متوجه می شید که نوشته جنگلهای زربین ، جنگلهای هیرکانی ، جنگلهای بلوط غرب ( جنگلهای زاگرس ) ، ارس و ... در این حیطه قرار می گیرند . جنگلشناسی در مفهوم اخیر در ارتباط تنگاتنگ و یا شاید در بردارنده اکولوژی جنگل ، خاکشناسی جنگل ، اقلیم شناسی جنگل ، جامعه شناسی گیاهی ، درخت شناسی و گیاه شناسی است . جنگل های ارسباران نیازمند توجه بیشتر است

دکتر عزیز جوانشیر در این گفت و گو گفت : بر اساس اعلام یونسکو، جنگل های ارسباران در زمره 15 منطقه غنی جهان از نظر تنوع ژن های گیاهی و جانوری است.
وی خطاب به سازمان های دولتی مسوول وتشکل های مردم نهاد هشدار داد: مبادا این تنوع ژنتیکی در اثر کم توجهی یا بی توجهی ، از بین برود.
وی از شناسنامه دار کردن گونه های گیاهی وجانوری موجود درجنگل های ارسباران و برنامه ریزی برای حفاظت از آنها به عنوان راهکاری مناسب در راستای صیانت از تنوع ژنی جنگل های ارسباران یاد کرد.
جوانشیر،با تشریح جاذبه های طبیعی جنگل های ارسباران،خواستار برنامه ریزی برای ترویج فرهنگ گردشگری طبیعت (اکوتوریسم ) در این منطقه زیبا و دیدنی شد.
وی اضافه کرد: تحقق این مهم در کنار ایجاد بسترهای آشنایی مردم با فرهنگ حفاظت از محیط زیست ، می تواند،به مشارکت آنان در ارتقای سطح کیفی جنگل های ارسباران و تکثیر راحت گونه های گیاهی و جانوری آن منجر شود.
وی همچنین خواستار مشارکت دادن جنگل نشینان در طرح حفاظت از محیط زیست جنگل های ارسباران شد و افزود: این عمل ضمن افزایش درآمد آنان از وارد آمدن خسارات به این ثروت طبیعی در اثر قطع درختان برای استفاده به عنوان سوخت، جلوگیری می کند.

جنگل های ارسباران با 164 هزار هکتار وسعت در محدوده کوه های قره داغ و رودخانه ارس قرار گرفته است. ارسباران منطقه وسیعی است که دارای 900 هزار هکتار وسعت بوده و از دو بخش ارسباران شمالی و جنوبی تشکیل می شود.
جنگل های ارسباران یک منطقه حفاظتی است و یونسکو ( سازمان علمی فرهنگی ملل متحد) آن را به عنوان منطقه ای حفاظتی و ذخیره گاه "بیوسفر" ( ژنتیکی ) در کره زمین مطرح کرده است.
کارشناسان در بخش جنگل شناسی ایران در سالهای اخیر جنگلهای ارسباران را به دلیل داشتن 785 گونه گیاهی و 170 گونه درختی، شامل 42 تیپ مرتعی و 143 واحد جنگلی، در زمره یکی از مناطق با ارزش ژنتیکی جهان شناخته و به جهت برخی ویژگی های خاص یک منطقه رویشی مستقل، با نام منطقه جنگلی ارسباران معرفی کرده اند که یکی از مناطق پنجگانه رویشی ایران، محسوب می شود.
جنگل های ارسباران از نظرجغرافیایی به اتفاق جنگل های خزری در زمره منطقه "هیرکانی" قرار می گیرد و شباهت زیادی به جنگل های خزری و جنگل های کناره دریای سیاه دارد با این تفاوت که به جای درختان راش و توسکای جنگل های شمال کشور و درختان کاج حاشیه دریای سیاه، درختان بلوط و ممرز در جنگل های ارسباران روییده است.
منطقه ارسباران با طبیعت زیبا و چشم اندازهای دلنشین و وجود اماکن و ابنیه تاریخی مختلف، توان بالقوه بالایی برای جذب گردشگر نیز دارد.
گیاهان دارویی موجود در این منطقه با ارزش قابل توجه، به عنوان یکی دیگر از محورهای توسعه منطقه می تواند از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد.

ایرنا
بر

 

 

 


ارسباران

 

نمایی از جنگل ارسباران.
اَرَسباران یک ناحیه کوهستانی است که در شمال استان آذربایجان شرقی و جنوب رودخانه ارس واقع شده‌است.
ابن ناحیه سرزمین پهناوری است که از شمال به رود ارس و از مشرق به مشکین شهر و مغان و از جنوب به سراب و اوجان و از مغرب به مرند و تبریز محدود است و شهرستان اهر را در بر می‌گیرد

 

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله  19  صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله جنگلهای ارسباران
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد