فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:18
فهرست مطالب:
نقش کتابدار دیجیتال در مدیریت سیستم های اطلاعات دیجیتالی
1. مقدمه:
2. نیاز به کتابدار در مدیریت سیستم اطلاعات دیجیتالی :
3. کتابخانه دیجیتالی :
4. نقش کتابدار دیجیتال در مدیریت سیستم های اطلاعات دیجیتال :
5.اجزاء یک سیستم اطلاعات دیجیتالی :اجزاء یک کتابخانه دیجیتالی ممکن است شامل :
نقش تغییر عنوان کتابدار از کتابدار به کتابدار دیجیتالی :
منابع
نقش کتابدار دیجیتال در مدیریت سیستم های اطلاعات دیجیتالی
1. مقدمه:
در یک مبدا تاریخی از اطلاعات دیجیتالی، فناوری الکترونیکی، رشد وب جهانی و محبوبیت آن و رشد شگرف تولیدات لوح های فشرده، کتابخانههای دیجیتالی و یک رینج عظیم از اطلاعات چند رسانه ای از قبیل فیلمها، سخنرانیها تصویرها و عکسهای صدا دار، متن و فرامتن ارائه شده است.
این میزان موجود (پیوسته) از لوحهای فشرده و منابع اطلاعاتی دیجیتالی دیگر در حال انفجار میباشند و بطور زیر بنایی دسترسپذیری به این مواد اصلاح شده در طول روز امکان پذیر گشته . در ساختار نسل بعدی کتابخانه های دیجیتالی، چند رسانهای وهوش مصنوعی نقش زیادی ایفا میکنند. طبیعت چند رسانهای کتابخانههای دیجیتالی و کتابداران دیجیتالی را طلب مینماید که بتوانند اطلاعات مناسب و کارآمد و موثر را بیابند و آنرا در یک تنوع زیاد منتشر کنند و غالبهای سیستم اطلاعاتی دیجیتال را گسترش دهند. پیشرفت کتابخانههای دیجیتال باعث ازدیاد چالشها و مجالهایی برای کتابدار دیجیتال میگردد.
کتابداران دیجیتال میتوانند بدرستی کتابخانههای دیجیتالی را بسازند که به حال کاربران سودمند باشد و به آنها بها دهند. یک کتابدار دیجیتال بعنوان یک متخصص در حرفه اطلاعرسانی میتواند مدیریت کند و سازماندهی کند کتابخانه دیجیتالی را و بصورت اصولی اطلاعات ، استدلال ، طرح ، داده استخراج شده ، دانش استخراج شده، خدمات مرجع دیجیتالی، خدمات اطلاع رسانی الکترونیکی ، نمایش اطلاعات و استخراج اطلاعات و توزیع اطلاعات، هماهنگی، جستجوی لوحهای فشرده جالب توجه، وب جهانی مبتنی بر اینترنت، دسترسی و بازیابی چند رسانهای هدف نهایی از یک کتابخانه دیجیتال سهولت در دسترسی به اطلاعات در هر زمانی میباشد هم چنین در خواستهای ضروری کاربران علاوه بر آن سهولت در انتشار الکترونیکی میباشد.
کتابدار دیجیتال نقش ممتاز و پویایی را در دسترسی آسان به اطلاعات دیجیتالی مبتنی بر کامپیوتر که شامل خلاصه ها ، نمایه ها ، پایگاههای اطلاعاتی تمام متن ، نوارهای دیداری شنیداری درغالب های دیجیتالی ایفا می نماید .
برای یافتن اطلاعات درست در زمان واقعی ، تحقیق ، آموزش و یادگیری توسعه و انتشار اثر برای کاربرد در قالب مورد نیاز جزو نیازهای پایه کتابخانه دیجیتالی محسوب می گردد .
تحقیق نقش کتابدار دیجیتال در مدیریت سیستم های اطلاعات دیجیتالی