بهترین سایت خرید فایل آماده
تاریخچه ویروسهای کامپیوتری:
فرد کوهن اولین ویروس کامپیوتری بعنوان یک پروژه دانشجویی نوشت تا دربود خود انگل و تکثیر کرده و به برنامههای دیگر بچسباند و تغییراتی را در آنها بوجود آودند این ویروس در سال 1986 برای کامپیوتر مجهز به سیستم MS-DOS نوشته شد. مفهوم کلی ویروس کامپیوتری احتمالاً از سال 1983 پدید آمد. در آن زمان این واژه اولین بار توسط فرد کوهن مورد استفاده قرار گرفت که در شرکت Eqaipmant orpotion Digital تجربیاتی در این زمینه انجام داده بود. زمینه پیدایش ویروس که بعدها گسترش فراوانی پیدا کرد از سال 82-1981 شروع شده بود این ویروس که Brain نام داشت در سال 1986 برای اولین بار کامپیوتر را آلوده کرد این ویروس از نوع ویروسهای Boot-sector و مقیم در حافظه بود.
داستان پیدایش این ویروس بسیار عجیب است دو برادر پاکستان به نامهای باسط و آمجد فروغ علوی برای اینکه بتواند در مقابل کپیبرداری محافظت کنند یک ویروس بیخطر را برنامهریزی کردند که بعدها به Brain مشهورشد اسم شرکت کامپیوتری کوچک آنها Brain computer services به خاطر داشتن نشانی کامل و شماره تلفن آنها در درون این ویروس خیلی زود در تمام دنیا مشهور شد.
این دو برادر به اثرات مخرب هود فکر نکردهبودند و نمیتوانستند که از برنامه نوشته شده آنها در آینده به عنوان ویروسهای مخرب کامپیوتری استفاده میشود. عملکرد این ویروس از لحاظ فنی بسیار جالب بود Brain روی Boot sector یک دیسک را به Brain تغییر میداد و به صورت دائم در حافظه قرار میگرفت تا بتواند منتظر دیسکهای جدیدتری بماند که هنوز به این ویروس آلوده نشده بودند بعداً نسخههای دیگری از ویروس brain ساخته شده که فقط محدود به دیسکتها نمیشدند اهداف این دو برنامهنویس پاکستانی به هیچ وجه مخرب و غیرانسانی نبود این ویروس امریکایی به عنوان حملهکنندهای بته کامپیوترهای امریکایی ارزشیابی شد مجله تایمر شروع به جستجوی این حمله کرد با این حال در پاکستان هیچکسی از دامنه گسترش این ویروس اطلاع نداشت پخش این خبر که انتقال ویروس از طریق کپیبرداری انجام میپذیرفت برای هیچکس خوشایند نبود شرکت Brain computer services کمی پس از آن به عنوان اولین شرکت سرویسدهنده کامپیوتر در پاکستان مطرح شد امروزه این شرکت همچنان مشغول فعالیت است ولی زمینه فعالیت آن به اینترنت تغییر یافته است.
مهمترین روشهای راههای ورود ویروس به کامپیوتر:
- در هنگام نصب سیستمهای عامل از دیسکهای آلوده استفاده شود.
- راهاندازی سیستم با دیسکهای غیرمطمئن
- استفاده از نرم افزارها و دیسکهای دیگران به صورت متقابل
- از طریق سرویسهای on line اینترنت
- استفاده مداوم از برنامهها و نرم افزارهای رایگان
- نصب نرمافزارهای جدید
- برقراری ارتباط از راه دور توسط مودم
- استفاده از رونوشتهای غیرمجاز نرم افزاری کاربردی با سیستمهای عامل
- ارتباط با کامپیوترهای دیگر در یک شبکه
- تهیه برنامه و نرمافزار از مراکز غیر معتبر
انواع ویروسها:
بررسی امنیت در سیستم های کامپیوتری در برابر ویروسها و کرمهای رایانهای - 38 صفحه فایل ورد و قابل ویرایش