فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:49
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
مقدمه 1
تاریخچه 2
از سوء رفتار تا کودک آزاری 2
تعریف نظری کودک آزاری 4
انواع کودک آزاری 4
عوامل موثر بر کودک آزاری 7
پیامدهای کودک آزاری 7
انواع پیشگیری 7
علائم ونشانه ها 10
سوء رفتار جنسی با کودک 13
آسیبهای کودک آزاری روی کودکان 15
فرهنگ گزارش دادن 15
فقدان قانون برای گزارش کودک آزاری 16
مشکل اثبات کودک آزاری 17
آزار دهندکان اصلی 18
کودک آزاران از بیماری روانی رنج می برند 20
کودک آزاری در جامعه رو به افزایش است 20
دختران بیشتر از پسران در معرض خطر 27
روندهای آماری 28
اقدامات برنامه ها 30
گزارشها 30
نیاز کودکان به حقوق روان شناختی 34
الگوی جمعیت شناسی 44
تریبون فمنیستی ایران 46
خشونتهای مخفی ( کوفی عنان ) 47
منابع و مواخذ 49
یادداشت برداری علمی 7
تکنیک یادگیری یک بار برای همیشه 7
مقدمه :
و اما حق الصغیر : فرحمه و تثقیفه وتعلیم والعفو عنه و الستر علیه والرفق به والمعونه و الستر علی جرائر حلاثقه فانه للتوبه والمدارهوترک مهاحکمه فان ذلک انی لرشد
و اما حق کسانی که کوچکترند آن است که با آنان مهربان باشی و در انتقال صحیح فرهنگ و آداب سازنده نسبت به او کوشا باشی ارزشها را بشناسی و به او بشناسانی وتعدیلش کنی .آموزشهای لازم و موثر در زندگی پاک و سالم را شناخته و به او تعلیم دهی با توجه به اینکه کوچکترند و کم تجربه وکم طاقت است ، در برابر کوتاهی های او گذشت سازنده داشته باشی ، رازدار او باشی و او را خجالت ندهی رفتار تو با کوچکترها دوستانه باشد .در مشکلات یا رو کمک کار او باشی ، خطاهای ناشی از کودکی و کم تجربگی را به رخ او نکشی و او را جری و لجوج بار نیاوری که این نوع عکس العمل سبب می شود که از آن خطاها بازگشت نماید با او ( ماهرانه ) مدارا کنی او را در معرض آزمایشهای طاقت فرسا که موجب احساس سرشکستگی و عقب ماندگی اش شود قرار مده ( امام سجاد ( ع )) .
امروزه در گوشه وکنار دنیا و نقاط مختلف این کره خاکی شاهد از دست رفتن حق وحقوق کودکان هستیم پایمال شدن این حقوق در دو قطب اقتصادی جهان قابل تأمل است در قطبی که ادعای پیشرفت و صنعتی شدن را یدک می شکد به نحوی و در قطب دیگر که شامل کشورهای عقب مانده و فقیر و توسعه نیافته است به گونه ای دیگر نابسامانیهای اقتصادی ماشینی شدن بی رویه زندگی و از همه مهمتر تهی شدن از اخلاق پاک انسانی زمینه را برای آزار جمعی و جنایت در مورد کودکان آماده می سازد اما چه باید کرد ؟ آیا نباید پیش از وقوع حادثه چاره سازی کرد ؟ اگر بخواهیم تا حدودی جلوی پایمال شدن حقوق کودکان گرفته شود ابتدا باید به خانواده توجه کنیم خانواده اساسی ترین نهاد جامعه پذیر کردن کودکان بویژه در سالهای حساس اولیه زندگی است .
خانواده تحت شرایط ، کودکان را آماده می سازد ، تا تواناییهای بالقوه ی خود را شناسایی کنند و بعنوان افراد بالغ نقش های سودمندی را در جامعه به عهده گیرند . روابط بین پدر و مادر اساسی ترین موضوع در این زمینه است وقتی وضع خانواده متزلزل باشد تمام افراد آن از بحرانی به بحران دیگر می افتد ناسازگاری والدین ، حملات بیماریهای جسمی و روانی در خانواده در وضع روانی اطفال تأثیر دارد . در واقع اختلال در داخل خانواده به مراقبت بیشتر از دنیای خارج برای طفل آزار دهنده است در چنین خانواده هایی بچه مدام در معرض تجربیات دردناک قرار می گیرند که نقش قطعی در بروز نوروزها و سایر اختلالات روانی دارد .امنیت روانی طفل بستگی به کیفیت روابط خانواده دارد بیشتر مدارک تحقیقی حاکی از آن است که ارضای نیازهای عاطفی موجب می شود که از اضطراب کاسته شود و بالعکس عدم ارضای نیازها ممکن است سبب بروز اختلالات عدم موفقیت گردد .
تاریخچه کودک آزاری :
اگر امروزه هدف از مطالعه ی کودکان حمایت و فراهم آوردن امکانات برای رشد همه جانبه و شکوفا کردن تمام ظرفیتهای انسانی آنهاست . چنین دیدگاهی در گذشته کمتر وجود داشته است .
در دوران باستان بسیار اتفاق می افتد که کودکان را به دلایل مختلف از بین می بردند مثلاٌ در روم قدیم ( تا سال 374 میلادی ) کشتن کودکان حق قانونی والدین بود . تاریخ گذشته پر است از رویدادهایی که در آن کودکان را قربانی خدایان و بتها می کردند پلو تارک چگونگی قربانی کردن کودکان را مقابل بتها را در میان کارتاژها چنین توصیف می کند با شور و علاقه و با خیال آرام کودکان خود را در مقابل بتها قربانی می کردند و آنان که از خود فرزندی نداشتند کودکان فقیر را می خریدند و در مقابل بتها سر از تنشان جدا می کردند تو گویی که این کودکان گوسفند یا پرندگان کوچکی بود که ذبح می شوند . در اثنای قربانی کردن والدین نیز بدون ونخستین اشکی یا ابراز شکایتی شاهد ماجرا بودند . اگر برخی از والدین نیز سستی یا شکایتی می کردند باید توبه می کردند و از گناه خویش عذر می خواستند اما در هر صورت کودکانشان قربانی می شدند . در گذشته زندگی کودکان در جوامع دیگر نیز تقریباٌ چنین بوده است . برای نمونه در بین چینیها رسم بود که پدران دختران خود را می فروختند در دوران گذشته بعنوان آنچه بیش از همه مانع این جنایتها شد تعالیم ادیان الهی بود . اسلام بعنوان کاملترین و آخرین دین الهی با انقلابی در بینش ها ودر نتیجه انقلابی در بینش نسبت به کودک ظهور کرد .قرآن کریم می فرماید : فرزندان خود را از ترس کمی روزی نکشید ما به آنها و شما روزی می دهیم زیرا کشتن آنها خطای بزرگی است . پیامبر اکرم ( ص ) می فرماید: به کودکان احترام کنید و با آداب و روش پسندیده با آنها رفتار کنید .
سمینار کودک آزاری