
فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:39
فهرست مطالب:
لیزر چیست؟ 3
چرا لیزر استفاده می شود؟ 6
مشخصلت لیزر مورداستفاده در ldf 6
کاربردهای لیزر 9
اثرات لیزر روی بدن به طور اجمالی 10
موارد استفاده از لیزر 11
موارد منع استفاده از لیزر 12
بر هم کنش نور با ماده 12
قانون توان و انرژی 14
واگرایی اشعه 15
فیزیک و لیزر 16
کاربردهای لیزر در فیزیک و شیمی 18
کاربردهای لیزر در زیست شناسی 19
لیزر و پزشکی 23
مقدمه 23
فصلی جدید در عرصه اطلاع رسانی لیزر و پزشکی 24
آیا لیزر برای تمام مشکلات پزشکی استفاده می شود؟ 24
لیزرها چه چیزهایی را درمان می کنند ؟ 25
کاربرد لیزر در گوش و حلق و بینی جراحی سر و گردن 25
کاربرد لیزر در بیماری های پوستی و زیبایی 26
لیزر درمانی کم توان 27
در مان بیماری های دیابت با لیزر کم توان 27
انواع لیزر های پزشکی کم توان 28
کنترا اندیکاسیون های لیزر درمانی 30
اندیکاسیون های لیزر درمانی کم توان 31
کنترا اندیسکایونهای لیزر درمانی کم توان 31
کاربردهای لیزر درمانی در طب سوزنی 31
Ldf و کاربرد آن در دندانپزشکی 32
لیزر درمانی داخل وریدی 32
لیزر درمانی روشی جدید در درمان آسیب به اعصاب محیطی 33
کاربردهای دیگر لیزر 34
منابع 39
لیزر (laser) چیست؟
نشر یر انگیخته را می توان در وسیله ای به نام لیزر ایجاد نمود.
لیزر مخفف اصطلاح light amplification by stimulated
emission of radiation به معنی تقویت نور نشر بر انگیخته می باشد. در اتثر یک فرایند پیچیده الکترونیکی یک شعاع نور تولید می شود که خصوصیات ویژهای دارد. تمامی این دسته نوری طول موج یکسانی دارند به این دلیل لیزرها تک رنگ می باشند. این دسته نوری طوری متمرکز شده است که همه تشعشات آن در یک جهت حرکت می کنند. در یک روش مشابه شما ممکن است عدسی های یک ذره بین را برای متمرکز کردن تشعشات نور خورشید در یک نقطه استفاده کرده باشید.
انواع مختلفی از لیزرهای پزشکی وجود دارند . شامل دی اکسید کربن (ND.YAG), dye laser لیزرهای KTP DIODE و آرگون که در جراحی گوش و حلق و بینی سر و گردن بطور شایع استفاده شوند . هر یک از این لیزرها ی مختلف خواص ویژه ای که به جراح کمک می کنند.
LASER
ارزیابی ایتالیتی پالپ دندان بواسطه اینکه پالپ در یک بافت کلسیفیه احاطه شده دارای مشکلاتی می باشد و روشهای ارزیابی و ایتالیتی پالپ که بطور رایج بکار می روند این عمل را به طور غیر مستقیم انجام می دهند. (1) تست های موجود در دندانپزشکی بدین منظور ، SUBJECTIVE بوده و پاسخ الیاف عصبی حسی را نشان می دهند . اساس تستهای رایج این است که اگر اعصاب پالپ به تغییرات حرارتی یا الکترونیکی پاسخ گویند ، ساختار عروقی پالپ سالم فرض می شوند که این مساله همیشه صادق نیست. در مورد تستهای حرارتی، بر طبق فزضیه هیدرودینامیک ، توبولهای عاجی باید باز یاشند تا حرکت مایع توبولار امکان پذیر باشد . بنابراین این نوع تست در افراد مسن (که معمولا مدخل توبولها کلسیفیه و مسدود است) کارایی ندارد.
(2)در مورد تستهای الکتریکی باید گفت که آستانه الکترو متریک دندانهایی که به بلوغ کامل نرسیده اند ،بالاتر است و این تست در دندانهای با آپکس نا بالغ قابل اطمینان نیست. نکته مهم این است که شبکه عصبی RASHKOW تا موقعی که آخرین مراحل تکاملی ریشه دندان طی نشود ، به تکامل نمی رسد. نقطه تاریک و مشکل اصلی در ارتباط با تستهای وایتالیتی ،ارزیابی وضعیت پالپ بدنبال تروماست. تستهای الکتریکی و حرارتی بدنبال صدمات تروماتیک قابل اطمینان نمی باشد و ممکن است حتی با وجود ترمیم سیرکولاسیون پالپی ،پاسخ به این تستها منفی باشد
(2) با اینکه امکان صدمات دندانی در هر سنی وجود دارد ، اما بیشتر آنها ، دندانهای دائمی را در سنین بین 8 تا 12 سال متاثر می سازند (2) یک دندان نا بالغ با دیواره های عاجی نازکازنظر تشخیص ،درمان پرگونز با مشکل مواجه است . از آنجا که وجود یا پالپ سالم برای پیشرفت تکامل ساختار ریشه لازم است ، باید تلاش کرد تا بدنبال صدمات تروما ة تا حد ممکن پالپ و ایتال را حفظ مرد و این مستلزم دستیابی به تکنیکهای نوین در بعد تشخیصی است و اهمیت این موضوع با محدودیتهای تستهای موجود در تناقض است. شاید امروزه با تکنیکهای رایج تنهاراه تشخیص قطعی نکروز پالپ به دنبال تروما ،نمای رادیوگرافی یا ضایعه رادیولوسنت پری آپیکال باشد که حاکی از سیر رو به افزایش واکنشهای التهابی در ناحیه پری آپیکال می باشد. در عین حال Anderson در سال 1986 بیان کرده است که در تروماهای متوسط یک رادیولوسنسی یل تغییر رنگ گذاری تاج ممکن است پیش بیاید که متعاقب آن وایتالیتی پالپ حفظ شود.(3)
Laser Doppler flowmetry یا L.D.F یک روش الکتراپتیکال غیر تهاجمی برای ارزیابی و ایتالیتی پالپ با استفاده از تعیین وجود یا عدم وجود جریان خونی پالپی می باشد(1) LDF جریان خون پالپی را با استفاده از Blood Perfusionflux و غلضت خون نشان داده و بنا بر این درجه و ایتالیتی پالپ را تعیین می نماید (4) . اساس کار این است که فوتونهای نور لیزر پس از تابش با گلبولهای قرمز در حال حرکت برخورد می کنند . فوتونهای که با RBC ها برخورد کرده اند ،دچار تفرق شده و بر اساس اصول داپلر دچار شیفت فرکانس می شوند . اما فوتونهای که به اجزای ساکن برخورد می کنند ، دچار شیفت فرکانس نمی شوند . در نور منعکس شده نسبت نوری که دچار شیفت فرکانس نیست ة یک معیار نیمه کمی برای اندازه گیری جریان خون در بافت است . بخشی از نور به دستگاه Photodetector باز می گردد و تبدیل به یک signal می شود (flux signal) ;I Hkvh ,hpnd rvhvnhnd (pu=perfusion unit) می سنجند . از آنجا که گلبولهای قرمز جزءغالب متحرک در خون هستند لذا کمیت بدست آمده را می توان بعنوان ایندکسی برای جریان خون پالپی به حساب آورد.
در بالا به بیان مشکلات تشخیصی موجود در بررسی وضعیت حیات پالپ دندان پرداختیم . همچنین بطور اجمالی تکنیک ldf و مکانیسم تشخیصی آن را در این زمینه بررسی نمودیم . اینک در ادامه بحث به بررسی قدرت تشخیصی این تکنیک می پردازیم.
تحقیق کاربردهای لیزر