از قدیم الایام آب را عامل حیات میدانستند. زندگی انسان و حیوانات و گیاهان بدون آب ممکن نیست، علاوه بر موارد مذکور پیشرفتهای عظیم صنعتی در هر اجتماعی بوجود و فراوانی آب مربوط میباشد. آب مورد نیاز کلیه فعالیتهای انسان در هر مصرفی تابع کیفیت شیمیایی خاصی است و بندرت اتفاق میافتد از یک منبع آب بتوانیم در تمام مصارف استفاده نمائیم، براساس شواهد موجود اجتماعات میزان آب مصرفی معیار تشخیص پیشرفتهای بهداشتی مردم آن اجتماع است، خلاصه کلام آب که به مصداق «وجعلنا من الماء کل شیء حی» آغازگر حیات بوده، ادامه دهنده حیات نیز میباشد و زندگی انسان و تمام موجوداتی که بنحوی با او در ارتباط هستند بدون آب امکانپذیر نخواهد بود.
آبهای مصرف شده در زندگی بنحوی به منابع اولیه برگردانیده میشود ولی اغلب آبی که پس از کاربرد به منابع اولیه خود برگرانیده میشود همان آب اولیه نیست بلکه بصورت مایعی است که علاوه بر تشکیل دهندههای آب مصرفی انتقال دهنده انواع و اقسام موادی است که در زندگی روزمره مورد استفاده انسان واقع شده است.
مهمترین مواد موجود در آبهای مصرف شده بوسیله انسان میتوان به پروتئین، چربیها، کربوهیدراتها، مواد پاک کننده صابونی یا دترجنتها اشاره نمود. اگر آبهای مصرف شده که به منابع اولیه خود برگردانیده میشود حاصل فعالیتهای صنعتی باشد محتوی هزاران ترکیب شیمیایی که در صنایع مورد مصرف قرار گرفته خواهد بود.
معمولاً آبهای مصرف شده روزانه بوسیله انسان را که به محیط برمیگردانند، فاضلاب محلول رقیقی است که 9/99% آنرا مواد جامد یا سایر مواد تشکیل داده است، فاضلاب علاوه بر موادی که قبلاً نام برده شد ممکن است محتوی عوامل بیولوژیکی و باکتریهای بیماریزا نیز باشد.
مجموعاً هرگونه تغییری در کیفیت منابع آب در دنیا در اثر تخلیه فاضلاب یا پساب رخ دهد بنحوی که به سادگی و یا با تصفیه اندک نتوانیم از این منابع در مصارف عادی استفاده نمائیم آلودگی گویند. بنابراین اولین نتیجه فعالیتهای اجتماعی و صنعتی انسان به صورت ویرانگری و تخریب محیط زندگی از طریق آلوده سازی منابع آب ـ خاک ـ هوا و تمام چیزهایی که در بهتر زیستن او دخالت دارند ظاهر میشود. متأسفانه بْعد این ویرانگری به علت پیشرفتهای اجتماعی و صنعتی به حدی رسیده است که حتی برای خود انسان غیرقابل تحمل شده است و ناچاراً مسائل مربوط به آلودگی محیط را بصورت منطقهای و جهانی در نشستهای مختلف مورد بررسی و بحث قرار داده تا راه حلهای مناسبی برای مبارزه با آلودگیها پیدا کند.
عواملی چون افزایش جمعیت، پیشرفتهای تکنولوژی، بهای اندکی که انسان برای محیط زیست بعلت رایگان بودن قائل است و بسیاری عوامل دیگر در تشدید ویرانگری محیط مؤثر است، بعضی از جامعه شناسان عامل فقر اجتماعی را نیز یکی از عوامل مهم آلودهسازی محیط میدانند، بقول جامعهشناسان بینالمللی جهان درگیر 3 نوع بیماری است، آلودگی، جمعیت و فقر.
تنها آبهای سطحی نیستند که در معرض آلودگیهای ناشی از فعالیتهای اجتماعی و صنعتی انسان قرار گرفتهاند بلکه تخلیه فاضلاب و پسات در زمین میتواند آبهای زیرزمینی را بشدت آلوده سازد. در بعضی شهرهای ایران در اثر اینگونه آلودگیها به غلظت بسیار بالای یون نیترات که گاهی تا 3 برابر حد مجاز استاندارد جهانی است برمیخوریم. این موضوع مؤید این است که نفوذ مقادیر زیادی فاضلاب در زمین به مرور خاصیت تصفیه خاک را زایل نموده و لایههای خاک که میتوانستند سهم مهمی در تغییرات کیفیت فاضلاب دفعی در زمین داشته باشند دیگر قادر به انجام این تغییرات نیستند از این رو تشکیل دهندههای فاضلاب بدون هیچ تغییری به آبهای زیرزمینی میپیوندد. در اینگونه موارد تنها راه چاره نجات آبهای زیرزمینی از آلودگی جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهری است.
در بعضی نقاط آلودگیهای حاصل از تخلیه فاضلاب در زمین منحصر به بالا رفتن غلظت یون نیترات نیست بلکه آبهای زیرزمینی از ناحیه بالا رفتن غلظت یون فلزات سنگین ـ دترجنت و آلودگیهای میکروبیولوژیکی مورد تهدید قرار گرفتهاند.
1-1- کلیات1
2-1- انواع فاضلاب و خصوصیات آنها4
3-1- سرانه فاضلاب BOD5 و مواد معلق12
4-1- جمعیت معادل آلودگی17
5-1- تصفیه خودبخود آبهای دریافت کننده آلودگی19
فصل دوم
1-2 مشخصههای فیزیکی، شیمیایی و زیست شناختی فاضلاب22
1-1-2 اجزای فاضلاب22
2-1-2 آلایندهای مهم در تصفیة فاضلاب22
3-1-2 روشهای تجزیه22
4-1-2 یکاهای اندازهگیری پارامترهای فیزیکی و شیمیایی23
2-2 مشخصههای فیزیکی: تعریف و کاربرد27
1-2-2 کل مواد جامد27
2-2-2 بو30
3-2-2دما34
4-2-2 چگالی37
5-2-2 رنگ37
6-2-2 تیرگی38
3-2 ویژگیهای شیمیایی: تعریف و کاربرد38
1-3-2 مادة آلی39
2-3-2 پروتئینها39
3-3-2 کربوهیدراتها40
4-3-2 چربی و روغن گریس40
5-3-2 پاککنندهها41
6-3-2 آلایندههای درجة اول42
7-3-2 ترکیبات آلی فرار (VOCS)46
8-3-2 سموم و مواد شیمیایی کشاورزی47
9-3-2 اندازه گیری محتوای آلی47
10-3-2 نیاز به اکسیژن بیوشیمیایی48
11-3-2محدودیتهای آزمون BOD49
4-2نیاز اکسیژن شیمیایی49
5-2کل کربن آلی50
6-2 مادة غیر آلی50
1-6-2 کلریدها51
2-6-2درجة قلیایی51
3-6-2 نیتروژن52
4-6-2 فسفر52
5-6-2 گازها53
6-6-2 اکسیژن محلول53
7-6-2 هیدروژن سولفید54
8-6-2 متان54
7-2 میکروارگانیزمها55
1-7-2 باکتریها56
2-7-2 قارچها56
3-7-2 جلبکها56
4-7-2 تک یاختگان57
5-7-2 گیاهان و جانوران57
6-7-2 ویروسها58
7-7-2 ارگانیزمهای بیماری زا58
فصل سوم
1-3 تأثیر بر آبهای جاری59
فصل چهارم
1-4- دوره طرح66
2-4- جمعیت دورههای طرح67
3-4- سرانه تولید فاضلاب BOD5 و مواد معلق67
4 –4- ضرایب حداکثر و حداقل فاضلاب67
5 –4 میزان پسابهای صنعتی69
6-4- میزان نشدآبها69
فصل پنجم
1-5- تصفیه مقدماتی فاضلاب و پساب74
2-6 آشغال گیری 77
3-5- دانه گیر80
4-5- شناور سازی80
5-5- یکنواخت کردن81
6-5- تنظیم PH82
7-5- تهنشینی ساده82
فصل ششم
1-6 روغن و گریس:84
2-6 امولسیونها:85
3-6 تئوری جداسازی روغن به روش ثقلی:88
4-6 اصول و تئوری شناور سازی:94
7-6 تصفیه بیولوژیک:102
8-6 فیلتر اسیون:103
9- 6جذب توسط کربن فعال104
10-6 عوامل مؤثر در فرایند شناور سازی:105
11-6 اصول و تئوری شناور سازی:107
12-6 معادلات طراحی DAF121
13-6 اثر تصفیه شیمیایی:124
14-6 اجزاء و نحوةعملیات شناورسازی با هوای محلول:129
15-6 مدلهای آزمایشگاهی :133
16-6 آزمایشهای مورد نیاز136
17-6 مزایا و معایب و شناورسازی با هوای محلول:140
18-6 مروری بر مطالعات گذشته:141
19-6 بررسی پسابهای روغنی و آلی واحد ET تصفیه فاضلابهای خروجی پتروشیمی اراک144
منابع:152
شامل 160 صفحه فایل word
دانلود پایان نامه فاضلاب و تصفیه آن