مقاله با عنوان بررسی ضرورت استقرار مدیریت دانش و سرمایه فکری در پژوهشگاه شرکت نفت به صورت کامل و با فرمت پی دی اف
چکیده:
سازمانهای هزاره جدید، به دلیل شرایط زمانی که در آن واقع شدهاند، ظهور فن آوری اطلاعات شرایط جدیدی را بر محیط تجارت و کسب و کار حاکم ساخته است وسازمانهای در عصر معاصر که عصر اطلاعات (فرا صنعتی) نامیده میشود ، تفاوتهای بسیاری با سازمانهای گذشته ( عصر صنعتی ) دارند و بر اساس دو مفهوم پیچیدگی و آشفتگی به شدت تغییر کرده اند . این تغییرات چنان سریع اتفاق افتاده و رقابت نیز چنان زیاد شده است که
سازمانهای بزرگی که در قرن بیستم رشد یافتند نمیتوانند در دنیای پر شتاب قرن بیست و یکم دوام بیاورند . و دانش شاه کلید رقابت جهانی و عمده ترین مزیت رقابتی سازمانها محسوب میشود . سازمانها، در این محیطهای جدید سازمانی، برای بقا و موفقیت خود به سیستمهای طبیعی و انعکاسهای آن نیاز دارند تا بتوانند با تشخیص سریع تغییرات، خود را با آن انطباق دهند . این موضوع، توجه سازمانها را به سمت دانش معطوف کرده است . دانش، با ویژگیهای بدیع و پویای خود، امکان پاسخگویی به ویژگیهای محیطهای جدید را فراهم میسازد . در گذشته معمولا ارزش یک سازمان بر حسب سرمایه و داراییهای ملموس سنجیده میشد، اما در هزاره جدید داراییهای غیر ملموس، یعنی علم و دانش و سرمایه های فکری و انسانی ، بهترین سرمایه سازمان تلقی میشود که بر ارزش محصولات و خدمات و قدرت رقابت آن سازمان می افزاید .
برای استفاده بهینه از این سرمایه فن آوری اطلاعات و تکنولوژی به خدمت گرفته میشود تا در تهیه ، انتشار ، تحلیل ، نگهداری و ارزیابی دانش به مزیتهای رقابتی دست یابیم . بر این مبنا و با توجه به اهمیت مدیریت دانش در دنیای رقابتی تحقیق حاضر به ارزیابی مدیریت دانش در پژوهشگاه شرکت نفت که ماهیتی دانش آفرین و دانش مدار دارد میپردازد . تا با شناسائی شکاف بین آنچه که باید باشد با شرایط موجود ، راهکارهای ارتقاء دانش و مدیریت آن مورد ارزیابی قرار گیرد .
مقاله بررسی ضرورت استقرار مدیریت دانش و سرمایه فکری در پژوهشگاه شرکت نفت