سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله ارائه مدلی جهت تحلیل فرایند حسابداری

اختصاصی از سورنا فایل دانلود مقاله ارائه مدلی جهت تحلیل فرایند حسابداری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 

 

چکیده
هدف مطالعه ما اینست که یک پنیر پروبیوتیک اصلی را بر مبنای پنیر نیمه نرم رسیده-لکه دار با ساختار باز استونی با نام "Pikantne" تولید کند. این پنیر با استفاده از دو روش و توسط کشت های آغازگر پنیر (Probat 505) در ترکیب با 0.04 درصد گونه ماده تخمیر لاکتوباسیل پروبیوتیک با فعالیت ضد میکربی بالا و خصوصیات ضد اکسایشی تولید شد. لاکتوباسیل پروبیوتیک بصورت همزمان با کشت های آغازگر در شیر (پنیر A) و در کشک خشک شده (پنیر B) ترکیب شد. پس از اضافه سازی ماده تخمیر لاکتوباسیل پروبیوتیک ، ترکیبات پنیر، طعم، و رایحه آن مشابه با پنیر کنترل بود (مقادیر امتیازات: 4.5، 4.2 و 3.7 بترتیب برای پنیر کنترل، پنیر A ، و پنیر B). پنیر A که خصوصیات حسی خوبی داشت (= نسبت به محرک ها بخوبی واکنش نشان میداد) برای آزمایش بیشتر تغییرپذیری و خصوصیات پروبیوتیک انتخاب شد. مشخص شد که گونه پروبیوتیک در مقابل فرآیند تکنولوژیکی پنیر، بقا و حفظ فعالیت ضد اکسایشی بالا و ضد میکربی متوسط در سراسر دوره رسیدن و ذخیره سازی مقاومت میکند (پنیر رسیده تقریباً حاوی سلول ME-3 زیست پذیر است)، اگرچه زیست پذیری گونه ME-3 ترکیب شدن در پنیر کاهش کمی را بین 24 و 54 روز پس از آماده سازی پنیر نشان میداد. پنیر نیمه نرم Pikantne بعنوان یک حامل مناسب برای گونه ME-3 ماده تخمیر ضد اکسایشی و ضد میکربی عمل میکند.
اختصارات:
LA = اسید لینولنیک
Mn-SOD = دیسموتاز سوپروکسید-Mn
OHEL = لاکتوباسیل های غیر تخمیری
TAA = فعالیت ضد اکسایشی کلی

 

مقدمه
پروبیوتیک ها بصورت مکمل های غذایی میکربی تعریف شده اند که برای سلامتی انسان مفید هستند. باکتریهای اسید لاتیک زیست پذیر غذاهای پروبیوتیک چندین تأثیر مثبت بر روی سلامتی دارد که بصورت علمی یا بالینی اثبات شده است (مانند کاهش و جلوگیری از اسهال با منشأ های مختلف، بهبود تعادل میکربی روده ای توسط فعالیت ضد میکربی، کاهش علائم عدم تحمل لاکتوز، جلوگیری از آلرژی نسبت به غذا، افزایش توان ایمنی، و فعالیت های ضد تومور). بعلاوه،تعدادی از مطالعات نشان داده اند که باکتریهای اسید لاتیک معینی دارای فعالیت ضد اکسایشی هستند. آنها قادر هستند که ریسک جمع شدن گونه های اکسیژن واکنشی در یک ارگانیسم میزبان را کاهش دهند و میتوان از آنها در مکمل های غذایی پروبیوتیک برای کاهش فشار اکسایشی استفاده کرد. در یک مطالعه قبلی، گزارش شده بود که گونه ماده مخمر لاکتوباسیل ME-3(DSM 14241) فعالیت ضد اکسایشی و ضد میکربی بالایی دارد. در داوطلبان سلامت، اثبات شده است که مصرف شیر مخمر حاوی این گونه ماده تخمیر لاکتوباسیل تأثیرات ضد میکربی و ضد اکسایشی بارزی را نشان میدهد. مناسب بودن پنیرهای مختلف بعنوان حاملانی برای گونه های لاکتوباسیل ضد اکسایشی هنوز ارزیابی نشده است. طبق معمول، پنیر در مقایسه با محصولات لبنی دیگر و اسیدی تر، مزایای معینی برای وضعیت حامل ارگانیسم های پروبیوتیک دارد. انواع مختلفی از پنیرهای پروبیوتیک در بازارهای سراسر جهان وجود دارد. بیفیدو باکتری ها متداول ترین مواد افزودنی پروبیوتیک مورد استفاده در پنیر هستند. البته گزارشات علمی نسبتاً کمی در مورد لاکتوباسیل های با منشأ انشانی بعنوان مواد افزودنی پنیر پروبیوتیک وجود دارد.
روشهای مختلفی برای ترکیب مواد افزودنی لاکتوباسیل پروبیوتیک در پنیر توصیف شده است. پروبیوتیک ها و همچنین مکمل های غذایی دیگر (ضد اکسایش ها، ویتامین ها، گیاهان داروی و غیره) به پنیر طبیعی رنده شده اضافه شده اند. باکتریهای با خصوصیات پروبیوتیک را میتوان با آغازگر های پنیر شامل ساخت که مستقیماً به شیر پنیر و یا به کشک قبل از حلقه زدن اضافه می گردند.
باکتریهای پروبیوتیک خصوصیات مطلوب زیادی (مانند ایمنی، مقاومت در مقابل صفر و اسید، چسبیدن به سلول های روده انسان، کولون سازی روده انسان، و تولید مواد ضد میکربی) دارند. داشتن منشأ انسانی اهمیت زیادی دارد. با این وجود، مسائل احتمالی ممکن است پیش بیاید وقتی که تلاش میکنیم که گونه پروبیوتیکی با منشأ انسانی را برای محصولات لبنی معرفی کنیم. یک گونه پروبیوتیک باید در مقابل فرآیند تولید بدون از بین رفتن زیست پذیری و یا داشتن تأثیر منفی بر روی خصوصیات حسی محصولات غذایی، مقاوم باشد. گونه و خصوصیات بیان شده برای آن باید در طی انجام فرآیند عمل آوری و همچنین در طی ذخیره سازی بعدی در محصول غذایی پایدار باشند، که ممکن است این مشکل را ایجاد کند که تعداد زیادی از ارگانیسم های زیست پذیر برای ایجاد تأثیر پروبیوتیک در محصول غذایی مورد نیاز باشند. فرض می شود که یک غذای پروبیوتیک فعال باید حداقل حاوی باشد و غذا باید بصورت روزانه مصرف شود تا تأثیر مفیدی داشته باشد. بنابراین این مسئله اهمیت زیادی دارد که پایداری تعداد پروبیوتیک ها و خصوصیات آنها در پنیر، و یا گونه های با منشأ انسانی را کنترل کنیم.
هدف مطالعه ما اینست که پنیر پروبیوتیک اصلی با و خوشمزه ای بر مبنای پنیر نیمه نرم رسیده و با ساختار باز اصلی استونی با نام Pikantne را تولید کنیم. پایداری ماده تخمیر پروبیوتیک ME-3 بعنوان یک ماده افزودنی برای پنیر آزمایش شد و توانایی آن برای حفظ زیست پذیری و پتانسیل ضد اکسایشی و ضد میکربی در محیط پنیر نیز ارزیابی شد.
مواد و روشها
منشأ و خصوصیات گونه میکربی
ماده تخمیر گونه لاکتوباسیل پروبیوتیک ME-3 قبلاً از روده یک بچه سالم جدا شد. این گونه توسط سیستم و توسط جداکننده PCR با استفاده از مرجع گونه ماده تخمیر شناسایی شد. ماده تخمیر ME-3در مجموعه کشت قرار داده شد. کاربرد حق امتیاز آن برای نمایندگی حق امتیازات استونی و همچنین برای هیئت بین المللی بیان شد. سلول ها و تجزیه سلولی ماده تخمیر ME-3 پتانسیل ضد اکسایشی قوی دارد. سلول ها دیسموتاز سوپروکسید-Mn را تولید میکنند، شامل گلوتاتیون کاهش یافته و عناصر اصلی هیدروکسیل اسکاونج هستند. همچنین، سلول های ME-3 مقدار فعالیت ضد اکسایشی کلی (TTA) دارند . ماده تخمیر لاکتوباسیل ME-3 از لحاظ تولید در یک بررسی کیفی و همچنین توسط یک روش کمی آزمایش شده است. مقدار مبنای تولید در سلول های روده بود.
تولید پنیر
یک پنیر پروبیوتیک حاوی گونه ماده تخمیر ME-3 در بخش میکرب شناسی دانشگاه تارتو در همکاری با یک کارخانه تولید پنیر واقع در قسمت جنوبی استونی تولید شده است. پنیر پروبیوتیک بر اساس پنیر استونی Pikantne آماده شد. ماده تلقیحی پنیر منجمد-خشک Probat 505 حاوی Lactococcus lactis ssp. lactis ، Lactococcus lactis ssp. cremoris، Lactococcus lactis ssp. lactis biovar، diacetylactis، و Leuconostoc mesenteroides ssp. mesenteroides بعنوان آغازگر مورد استفاده قرار گرفت. پنیر با 30 لیتر شیر خالص (با چربی) پاستوریزه شده (در دمای 70 تا 76 درجه سانتیگراد بمدت 20 تا 25 ثانیه) تولید شد. لاکتوباسیل پروبیوتیک به دو شیوه مختلف در پنیر ترکیب شد. در مورد پنیر A ، 0.04 درصد تعلیق گونه پروبیوتیک ME-3 در 0.9 درصد به شیر گاو پاستوریزه شده، همراه با 0.5 درصد آغازگر پنیر و (25 گرم در هر 100 کیلوگرم) قبل از دلمه شدن پنیرمایه اضافه شد و بمدت 35 دقیقه در دمای 35 درجه سانتیگراد نگه داشته شد. کشک بریده شد و تا دمای 39 درجه سانتیگراد جوشانده شد. این روند حدود 100 دقیقه طول کشید. قدرت اسیدی کشک در پایان روند بود. کشک پس از جوشاندن، در قالب ریخته شد تا آب پنیر آن جدا شود. در مورد پنیر B ، همان نسبت از گونه پروبیوتیک پس از گرفته شده آب کشک اضافه شد. پنیر تولید شد بدون اینکه ماده افزودنی بصورت یک کنترل عمل کند. بلوک های پنیر (هر کدام 3 کیلوگرم) بمدت 210 دقیقه گهگاهی چرخانده می شدند تا کشک با هم ترکیب شود. پس از آن، پنیر از قالب برداشته میشود، در 18 درصد شوراب در دمای 9 درجه سانتیگراد قرار داده میشود، سپس از شوراب خارج می گردد و بمدت 2 روز نگه داشته میشود تا کاملاً خشک شود، و سپس بمدت 30 روز در دمای 12 درجه و با رطوبت هوای نسبی 85 تا 90 درصد قرار داده میشود. در سراسر دوره رسیدن، بلوک های پنیر چرخانده میشوند و با 5 تا 7 درصد شوراب مالیده میشوند تا تشکیل لکه بر روی سطح پنیر بصورت یکنواخت انجام شود. پس از رسیدن، بلوک های پنیر از لکه تمیز می شوند، و بمدت 3 روز خشک می گردند، و در دمای 120 تا 150 درجه بمدت 2 ثانیه با پارافین پوشانده میشوند و بمدت 30 روز در دمای 6 درجه نگهداری میشوند. سه آزمایش همتا از پنیرهای A و B انجام شد.
ارزیابی حسی پنیر
استاندارد EV ST 616-92 استونبی برای درجه بندی پنیر اعمال شد. این ارزیابی بر مبنای چهار ویژگی اصلی (مانند ظاهر بیرونی، طعم و رایحه، یکنواختی غلت، رنگ و بافت) است که منجر به حداکثر 5 امتیاز برای هر یک از این خصوصیات می گردد. مطابق این سیستم، چهار طبقه برای پنیرها وجود دارد: مانند عالی (5.00 تا 4.50 امتیاز)، استاندارد (4.00 تا 4.49 امتیاز)، درجه 2 (3.50 تا 3.99 امتیاز) و درجه 3 (کمتر از 3.50 امتیاز). پنیر A ، پنیر B ، و پنیر کنترل به شیوه عدم مشاهده 30 روز پس از رسیدن توسط 5 متخصص از یک کارخانه تولید پنیر محلی، و بخش تکنولوژی غذایی دانشگاه کشاورزی استونی درجه بندی شدند. میانگین حسابی امتیاز کاراکتر تعیین شد. ترکیبات پنیر در آزمایشگاه اداره خوراک و دامپزشکی تارتو، استونی مورد تحلیل قرار گرفت.
تحلیل میکربی شیر پنیر و پنیر پروبیوتیک
شیر پس از پاستوریزه شدن و قبل از آماده سازی پنیر مورد تحلیل قرار گرفت. نمونه های آماده شده برای تحلیل های میکرب شناسی بصورت سترون شده از شیر و از مرکز پنیر گرفته شدند. نمونه های پنیر هموژنیزه شدند، محلول های ردیفی شیر و پنیر هموژنیزه شده یا 0.9 درصد محلول NaCl آماده شد و 0.1 میلی لیتر از هر محلول در محیط آگار منتشر شد. ظرف ها بمدت 2 روز در دمای 37 درجه سانتیگراد در یک خسپانگر جو متغیر با جو میکرو-هوازی روبرو عمل آورده شدند: .
برای تعیین لاکتوفلور پنیر، کولونی هایی با شکل های مختلف که در MRS آماده شده بودند انتخاب شدند. شناسایی اقدامات گوییزه (cocci) بر مبنای تحلیل های میکروسکوپی پس از لکه دار شدن Gramو آمادگی وانکومیسین بود. قسمت های مجزا شده لاکتوباسیل spp. مطابق 5 آزمایش شناسایی شد: الگوهای تخمیر کربوهیدرات، تشکیل گاز از گلوکز، آبکافت آرژنین، فعالیت کاتالاز، و مقاومت وانکوسیمین. بقای گونه ME-3 ذر پنیر و تعداد آن در هر گرم در حین دوره رسیدن و ذخیره سازی در روزهای 10، 24، 38، 54 و 66 پس از آماده سازی پنیر تحلیل شد. کولونی های Putative L. fermentum ME-3 بر اساس ریخت شناسی کولونی (سفید، کولونی های محدب با لبه های قائم)، ارزیابی میکروسکوپی پس از لکه دار شدن Gram (منظم، شکل گیری غیر هاگ، میله های محکم گرم-مثبت، متغیر از لحاظ طولی، مواردی که اغلب بصورت جفت های موازی رخ میدهند)، واکنش کاتالاز منفی، رشد در دمای پایین، و تولید لیزوزیم و تولید گاز از گلوکز انتخاب شدند. جنبه آخر ویژگی اصلی لاکتوباسیل های غیر تخمیری (OHEL) است که گروه تخمیر خود را از لاکتوباسیل های جور-تخمیری و لاکتوباسیل های غیر تخمیری اختیاری متمایز می سازد. تولید لیزوزیم بصورت مثبت L. fermentum را از گونه های دیگر گروه OHEL متمایز می سازد.
تغییرات در فعالیت مخالفت آمیز نسبت به میکرب های بیماریزای روده و همچنین فعالیت ضد اکسایشی ری ایزوله ها در مقایسه با کشت خالص ME-3 در روزهای 24، 38، و 66 پس از آماده سازی پنیر بررسی شد.
فعالیت ضد میکربی
لاکتوباسیل ها بمدت یک شبانه روز در محلول MRS پرورش داده شد و توسط نیروی گریز از مرکز در دمای 4 درجه سانتیگراد بصورت قرص های گرد در آورده شد، و سپس با آب نمک هم کشش شسته شد و سپس دوباره در آب نمک هم کشش نگهداری شد. مدت این نگهداری برابر با تنظیم شد. TAA ماده تخمیر ME-3 و ری ایزوله های پنیر با استفاده از آزمایش پیش-اکسایش لیپید ارزیابی شد. TAA نمونه بصورت درصد پیش اکسایش اسید لینولنیک (LA) برای نمونه بیان شد. ارزش عددی بالا نشاندهنده فعالیت ضد اکسایشی کلی بالای نمونه است. پیش-اکسایش استاندارد LA در آب نمک هم کشش بعنوان کنترل عمل میکرد.
تحلیل آماری
تغییرات در فعالیت مخالفت آمیز و TAA کشت ME-3 اولیه و ری ایزوله های ME-3 در زمانهای مختلف از پنیر با آزمایش مجموع درجه مان-ویتنی مقایسه شد. همچنین از برنامه کامپیوتری Sigma Stat برای ویندوز 2.0 استفاده شد. تفاوت ها زمانی از لحاظ آماری مهم تلقی می شدند که .
نتایج
ارزیابی حسی
پنیرهای A ، B و پنیر کنترل با توجه به معیارهای حسی پس از 1 ماه بعد از رسیدن پنیر بصورت پنیرهایی با درجه تجاری توصیف شدند. مشخص شد که هر دو متغیر پنیر با مواد افزودنی پروبیوتیک دارای طعم و ساختار مشابه با پنیر کنترل بودند. مقدار امتیاز پنیر کنترل 4.5 امتیاز بود. پنیر A دارای امتیاز 4.2 و پنیر B بخاطر درجه غلظت بیشتر و طعم کمی تلخ تر خود دارای امتیاز 3.7 بود. پنیر A بخاطر خصوصیات حسی بهتر خود، برای آزمایش بیشتر زیست پذیری و خصوصیات پروبیوتیک آن انتخاب شد.
بقای گونه در پنیر
شیر پنیر حاوی گوییزه های شناسایی نشده مختلف و دو گونه لاکتوباسیل با نامهای و بود. در پنیر کنترل رسیده، تعداد گوییزه های اسید لاتیک به می رسید. تعداد گوییزه های مختلف در پنیر پروبیوتیک تفاوت زیادی با پنیر کنترل نداشت. در پنیرهای کنترل و پروبیوتیک ، تعداد یکسان بود ( ) ، اما تعداد L. casei در پنیر پروبیوتیک رسیده کمی کمتر بود. ME-3 در حین 66 روز آزمایش در پنیر A باقی می ماند. البته در دوره روزهای 24 و 54، کاهش هایی مشاهده شد ، اما تعداد لاکتوباسیل های پروبیوتیک تا روز 66 به سطح اولیه خود رسید .
فعالیت مخالف آمیز
ماده تخمیر لاکتوباسیل ME-3 هیچ تأثیر ضد میکربی را بر روی باکتریهای اسید لاتیک پنیر آغازگر نشان نداد. در مقایسه با کشت اولیه ME-3 ، ری ایزوله های ماده افزودنی پروبیوتیک کاهشی را در فعالیت مخالفت آمیز در مقابل همه عوامل بیماریزای آزمایش شده نشان داد. مقادیر مبنای فعالیت مخالفت آمیز ME-3 و پنیر در جدول 3 بیان شده است. ماده تخمیرچکیده
اطلاعات تهیه شده توسط سیستم حسابداری همواره مورد توجه استفاده کنندگان بوده و آنها را در اتخاذ تصمیماتشان کمک می¬نماید. اگر به اعداد و ارقام تهیه شده توسط سیستم مزبور با این دید بنگریم که آنها تا چه حد ارزش¬های واقعی بازار را منعکس می¬کنند، می¬توان ادعا نمود که صورت¬های مالی با توجه به شرایط اقتصادی و ناکارایی بازارها در این زمینه با شکست مواجه شده و از عهده کار برنیامده¬اند. با این وجود دیده می¬شود اهمیت ارائه آنها هر روز مورد توجه و تاکید صاحبنظران قرار می¬گیرد. لذا پیروان مکتب اطلاعات اقتصادی معتقدند حسابداری سیستم اندازه¬گیری ارزش¬های بازار نیست بلکه سیستمی است که با اندازه¬گیری¬های خود در پی انتقال اطلاعاتی در زمینه تاریخچه مالی واحد اقتصادی است و ارقام مندرج در صورت¬های مالی به جهت اینکه ارزش¬¬های واقعی را منعکس کنند ارائه نمی¬شوند؛ بلکه کدهایی هستند که در صورت رمزگشایی به استفاده¬کننده اطلاعاتی را منتقل می¬سازند، که دارای محتوای اطلاعاتی بوده و می¬تواند در تصمیم-گیری به او کمک نماید. از سوی دیگر شانون (1948) در تئوری اطلاعات سه نوع کانال انتقال اطلاعات را معرفی می¬کند که هر کدام با توجه به نوع ساختارشان ارزش¬های اطلاعاتی مختلفی از داده¬های یکسان منتقل می¬نمایند. در پژوهش پیش رو ترازنامه به عنوان جزیی مهم از صورت¬های مالی که منعکس کننده وضعیت مالی شرکت است به عنوان کانال انتقال اطلاعات در نظر گرفته شده و مدلی ارائه می¬شود تا محتوای اطلاعاتی آن با ساختارهای مختلف اندازه¬گیری و مورد بررسی قرار گرفته و مناسبترین شکل آن که محتوای اطلاعاتی بیشتری را منعکس می¬کند معرفی گردد. برای این منظور ترازنامه شرکت تراکتورسازی ایران طی سال های 83 تا 88 مورد بررسی قرار گرفت و ارزش اطلاعاتی آن با طبقه بندی¬های مختلف اندازه گرفته شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است در صورتیکه در مورد برخی ارقام بزرگتر اطلاعات بیشتری ارائه شود محتوای اطلاعاتی ترازنامه افزایش خواهد یافت.
کلید واژه: تئوری اطلاعات، کانال انتقال اطلاعات، منبع اطلاعاتی، محتوای اطلاعاتی.
Exhibition a Model for Accounting Process Analytic with Using Information Theory Simulation
Case study: Iran Tractor Manufacturing Company

 

Abstract
Shanon (1948) introduced information theory. He applied three communication channels for information transmission. This theory was used in accounting by thiel (1969). By this application, accounting is a source of information that transferred financial information by financial statements for example balance sheet. In this meaning balance sheet is an information channel that could have variety formations. Each form of channel cans transfer dissimilar information content. In this research we apply three forms of Iran Tractor Manufacturing Company balance sheet and calculate their information value by using shanon entropy. Our result of research show if balance sheet presented by detail in some classes, the entropy and information content will increase in this form.
Keywords: Information Theory, Information Channel, Information Source, Information Content.
مقدمه
اهمیت صورت¬های مالی به عنوان محصول نهایی سیستم حسابداری همواره مورد توجه و تاکید صاحبنظران بوده و تحقیقات بسیاری در مورد ساختار و چگونگی ارائه آنها انجام شده است. در بسیاری از پژوهش¬های صورت گرفته با موضوع مزبور، اغلب شاهد بحث¬های مرتبط با اندازه¬گیری بوده و بیشتر مطالعات انجام شده با این رویکرد صورت پذیرفته است که بتواند ارقام مندرج در صورت¬های مالی را به واقعیت نزدیکتر سازد (دمسکی و دیگران، 2006). لیکن چنانچه به شرایط اقتصادی موجود و ناکارایی بازارها توجه گردد، مشاهده می¬شود که آنها از انجام این کار بازمانده و صورت¬های مالی ارزش¬های بازار را منتقل نمی¬نمایند. در مقابل این رویکرد که به مکتب اندازه¬گیری معروف است، مکتب اطلاعات اقتصادی معتقد است، صورت¬های مالی هدفی والاتر از نمایش ارزش¬های واقعی را دنبال می¬کنند و آن نشان دادن تاریخچه مالی واحد اقتصادی است. در این راستا و با توجه به این نگرش، می¬توان حسابداری را به عنوان منبع اطلاعاتی دانست که با کانال¬های اطلاعاتی¬ای همچون ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت سود جامع و غیره در پی انتقال اطلاعاتی به استفاده کنندگان است، که در تصمیم¬گیری آنها نقش داشته و اگرچه قیمت¬های بازار را منعکس نمی¬کند؛ اما مورد استفاده قرار می¬گیرد (لی و بدفورد، 1969؛ دمسکی و کریستنسن، 2003). در حقیقت صورت¬های مالی رمزهایی را به گیرنده منتقل می¬کند که در صورت رمزگشایی، اطلاعات بدست آمده در امر تصمیم-گیری مفید و موثر خواهد بود (والکر، 2009). در این دیدگاه می¬توان برای بررسی منبع و کانال¬های اطلاعاتی از نظریه اطلاعات بهره گرفت.
نظریه اطلاعات توسط کلود شانون (1948) مطرح شد؛ وی در این نظریه، نحوه مدل سازی مساله ارسال اطلاعات در کانال¬های مخابراتی را به صورت پایه¬ای بررسی کرده و روشی نوین برای مدل¬سازی ریاضی منبع اطلاعات، کانال ارسال اطلاعات و بازیابی آن ارائه داده است. در مقاله¬ای که شانون با همین عنوان منتشر کرده، در نظامی ارتباطی که متشکل از فرستنده، رسانه، گیرنده و فرایندهای رمز گذاری و رمز گشایی است، چگونگی رمز گذاری پیام، وجود اختلال و یا پارازیت، ساختار و ظرفیت کانال را با تحلیل و توصیف آماری بیان داشته و از انتروپی برای اندازه¬گیری محتوای اطلاعاتی کانال¬¬های ارتباطی استفاده کرده است. کاربرد این نظریه بعدها توسط هنری ثیل (1969) در حسابداری بکارگرفته شد. ثیل حسابداری را به عنوان منبع اطلاعات و صورت¬های مالی را به عنوان کانال اطلاعات در نظر گرفته و با استفاده از انتروپی به محاسبه محتوای اطلاعاتی ترازنامه و صورت سود و زیان می¬پردازد. از سوی دیگر لی و بدفورد (1969) از انواع کانال¬های معرفی شده در نظریه اطلاعات استفاده کرده و سعی نموده¬اند با وارد کردن این مفاهیم در حسابداری، فرایند طبقه¬بندی و ثبت را در چارچوب کانال¬های مختلف اطلاعاتی بررسی نمایند. با توجه به اهمیت ترازنامه به عنوان عنصر نمایشگر وضعیت مالی سازمان، در این پژوهش سعی می¬گردد تا با تلفیق رویکردهای بکارگرفته شده توسط ثیل، لی و بدفورد مدلی ارائه و ساختارهای مختلف ترازنامه به لحاظ انتقال میزان محتوای اطلاعاتی در چارچوب کانال¬های اطلاعاتی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
ادبیات موضوع
از آنجا که موضوع تئوری اطلاعات در دهه¬های 60 و 70 یکی از مطرح¬ترین موضوعات مورد بررسی بوده و تحقیقات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است؛ قسمت بیشتری از پیشینه تحقیق را تشکیل می¬دهد. شانون (1948) نشان داد جنبه¬های معناشناختی ارتباطات به مسائل فنی آن ارتباط ندارد، بلکه نکته مهم آن است که یک پیام از میان مجموعه¬ای از پیام¬های ممکن انتخاب گردد. او برای مدلسازی منبع اطلاعات از یک متغیر تصادفی ساده، که مقدار آن با استفاده از احتمالات ممکن در انتقال پیام محاسبه می¬گردید استفاده کرد و آن را «انتروپی» نامید. طبق نظریه او مقدار اطلاعات بر مبنای تغییر در عدم اطمینان در یک سیستم، اندازه گیری می¬شود. در دهه 60 میلادی دامنه نفوذ تئوری اطلاعات به حسابداری نیز گسترش یافت. اولین بار بدفورد و انسی (1966) برای تعیین ارزش اطلاعات مندرج در صورت¬های مالی از تئوری اطلاعات بهره گرفتند. بنابر عقیده آنها اگر یک پیام موجب تغییر در تصمیم¬گیری دریافت کننده آن نباشد، حاوی اطلاعات نخواهد بود. فلتهم (1968) با بهره گیری از نتایج بدفورد و انسی سعی در برقراری یک چارچوب رسمی برای ارزیابی اطلاعات با بکارگیری مفاهیمی همچون مربوط بودن، به هنگام بودن و صحت اعداد حسابداری نمود. ثیل (1969) با ارائه کاربردهایی از تئوری اطلاعات در تجزیه و تحلیل صورت¬های مالی، از مفهوم آنتروپی شانون برای اندازه¬گیری ارزش اطلاعاتی صورت¬های مالی با مقیاس مشترک بهره گرفت؛ نتایج تحقیقات او نشان داد، در صورتیکه اقلام مندرج در ترازنامه و صورت سود و زیان در طبقات جزیی¬تر ارائه گردد؛ ارزش اطلاعات منتقل شده افزایش خواهد یافت. لی و بدفورد (1969) با وارد کردن مسایل مربوط به مراحل انتقال اطلاعات و کانال-های انتقال دهنده، که از کارهای شانون در تئوری اطلاعات الهام گرفته شده بود، بر فرآیند پردازش اطلاعات حسابداری تمرکز نمودند. لو با استفاده از مفاهیم تئوری اطلاعات، پیشنهاد کرد از انتروپی، به عنوان معیاری برای اندازه¬گیری اطلاعات مورد انتظار در صورت¬های مالی استفاده گردد. بال و همکاران (1976) رابطه میان تغییرات درآمد و ساختار ترازنامه را با استفاده از تئوری اطلاعات بررسی نمودند. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد؛ با افزایش میزان انتروپی، اطلاعات به دست آمده از ترازنامه نیز ارزش بیشتری می¬یابد. دمسکی و فلتهم (1994) با انجام مطالعاتی پاسخ بازار به صورت¬های مالی را مورد بررسی قرار دادند؛ نتایج تحقیقات آنها نشان داد، صورت¬های مالی منتشر شده دارای محتوای اطلاعاتی است.
دمسکی و کریستینسن (2003) در پژوهشی با رویکرد اطلاعات، نگرشی نوین در تئوری حسابداری ایجاد نمودند، آنها تئوری حسابداری را در دو مکتب اندازه¬گیری و اطلاعات اقتصادی مورد بحث قرار داده و شیوه¬های هر یک از این دو روش را با یکدیگر مقایسه نمودند. ایجیری و همکاران (2006) و (2009) نظریه اطلاعات کوانتومی را در ارتباط با صورت¬های مالی بررسی کرده و نتیجه گرفته¬اند اطلاعات حسابداری دامنه وسیعی دارد که می¬تواند همگام با تغییر شرایط محیطی تغییر نماید و قضایای اطلاعات کوانتوم در مورد آن مصداق دارد. لاتریدیز (2010) با روش داده¬کاوی، محتوای اطلاعاتی صورت¬های مالی را بررسی نموده و در این راستا استانداردهای بین¬المللی حسابداری را نیز در نظر گرفته است.
در ایران نیز همزمان با مطرح شدن کاربرد تئوری اطلاعات در حسابداری پژوهش¬هایی صورت گرفته است. آقایی و کوک (1374) با استفاده از مفهوم تئوری اطلاعات و انتروپی، تغییرات مورد انتظار در ترکیب ترازنامه را به صورت تجربی بررسی نمودند. نتایج حاصل از تحقیق آنها نشان داد، میان تغییرات سود و تغییرات در ترکیب ترازنامه، رابطه مثبت قوی مشاهده نشده که احتمالا به دلیل دولتی بودن اکثر شرکتها می¬باشد. فقیه و نمازی (1376) در مطالعه¬ای، به تکمیل کارهای لو و ثیل در تجزیه و تحلیل صورت¬های مالی با استفاده از مفهوم تئوری اطلاعات و انتروپی پرداخته و راه را برای کاربردهای جدیدتر تئوری اطلاعات در تحلیل صورت¬های مالی هموار نمودند. نوروش و همکاران (1376) ارتباط انتروپی وضعیت مالی را با اصلاحات حسابرسان مورد بررسی قرار داده و انتروپی اقلام ترازنامه را شیوه¬ای برای کمک به حسابرسان در انجام روش¬های تحلیلی معرفی نمودند. بهرامفر و همکاران (1376) ارتباط تغییرات سود و آنتروپی اقلام صورت وضعیت مالی را مورد بررسی قرار دادند. آقایی و همکاران (1377) رابطه آنتروپی وضعیت مالی را با ریسک سیستماتیک بتا مورد بررسی قرار دادند، نتایج تحقیقات آنها نشان داد میان ریسک سیستماتیک و تغییرات ترکیب دارایی¬ها، ترکیب ساختار سرمایه و ترکیب ترازنامه ارتباطی قوی و معنادار وجود دارد. بنابراین با استفاده از اطلاعات ترازنامه و به سهولت می¬توان ریسک سیستماتیک سهام عادی را محاسبه نمود. اسدی و همکاران (1382) نیز تغییرات اقلام ترازنامه و سود و زیان را با مفهوم آنتروپی محاسبه نموده و اثر تغییرات آن را بر بازده سهام مورد مطالعه قرار دادند. آنها معتقدند با استفاده از انتروپی اقلام ترازنامه و صورت سود و زیان می¬توان بازده سهام را پیش¬بینی نمود.
پژوهش¬های مشابهی در زمینه استفاده از انتروپی؛ بعنوان ابزاری جهت اندازه¬گیری میزان محتوای اطلاعاتی صورت-های مالی انجام شده است، که همگی به نوعی بر نتایج قبلی صحه گذاشته¬اند. در این پژوهش نیز سعی گردیده تا با استفاده از مفهوم انتروپی و کانال¬های اطلاعاتی، مدلی بهینه در ارتباط با چگونگی ارائه اطلاعات ترازنامه طراحی و در ترازنامه شرکت¬ تراکتورسازی ایران از سال¬های 83 تا 88 پیاده¬سازی گردد.
معرفی مدل پیشنهادی پژوهش
همانطور که اشاره شد از مفاهیم مفید بدست آمده از تئوری اطلاعات، در علوم مختلفی همچون حسابداری، روانشناسی و زبان¬شناسی استفاده گردید. از آنجا که برخی از این مفاهیم، در پژوهش پیش رو نیز بکار گرفته شده؛ برای معرفی مدل پیشنهادی بطور اجمالی به تشریح مطالب مزبور و کاربرد آنها در مدل خواهیم پرداخت.
انتروپی و محتوای اطلاعاتی
فرض کنید رویداد E در این لحظه از زمان دارای احتمال رخداد p است؛ در لحظه بعد، خبری به دست می¬آید که بیان می¬کند؛ رویداد E اتفاق خواهد افتاد، این خبر قطعی و قابل اتکا است. مسلم است که هرچه p اولیه کوچکتر باشد، خبری که مبنی بر رخداد آن اتفاق به دست ما رسیده است دارای ارزش و محتوای اطلاعاتی بیشتری خواهد بود. بعبارت دیگر، هرچه احتمال رخدادن یک رویداد معین کمتر باشد، و خبری مبتنی بر اتفاق افتادن آن منتشر شود؛ محتوای خبر بیشتر از حالتی خواهد بود که احتمال رخداد آن در مرحله اول نیز بالا باشد. با توجه به مفاهیم تئوری اطلاعات، می¬توان تابعی برای سنجش و اندازه¬گیری محتوای اطلاعاتی چنین اخباری تعریف نمود؛ این تابع بصورت log 1/p بهترین و مناسبترین تابعی است که می¬توان با آن ارزش اطلاعات را اندازه¬گیری نمود (آقایی و کوک، 1374). یکی از دلایل انتخاب این تابع آن است که اصل اولیه را در خود دارد؛ یعنی هرچه p از صفر تا یک افزایش یابد، محتوای اطلاعاتی از بینهایت تا یک کاهش می¬یابد. اگر همین مطلب را برای مجموعه¬ای از رویدادها بشکل {E1,E2,…,En} در نظر بگیرید که دارای احتمال رخداد اولیه {p1,p2,…,pn} هستند؛ در آن صورت خواهیم داشت:

فرض کنید دو رویداد E1 و E2 را دارید که احتمال رخداد هرکدام 1/2 است، ارزش اطلاعاتی پیامی که به ما بگوید کدامیک از این دو رویداد رخ می¬دهد برابر با log 2 خواهد بود که اگر آن را در مبنای 2 در نظر بگیریم، برابر با 1 می¬شود. در تئوری اطلاعات از آنجا که مبنای 2 ملاک است، این عدد را واحد ارزش اطلاعات می¬دانند و به شکل bits بیان می¬کنند. مفاهیم گفته شده با این فرض عنوان شد که ما می¬خواهیم ارزش اطلاعاتی پیامی را محاسبه نماییم که دقیقا رخداد Ei را بطور قطعی تعیین می¬نماید، در حالیکه عملا اخباری که بدست ما می¬رسند از چنین قطعیتی برخوردار نیستند و اغلب ممکن است اخباری باشند که احتمال قبلی یعنی pi را به احتمال جدیدتری مانند qi تغییر دهند. حال باید مفاهیم و روابط بالا را در اندازه¬گیری ارزش اطلاعاتی چنین اخبار و پیام¬هایی بکار بگیریم که در آن صورت خواهیم داشت:

مفاهیم اجمالی فوق که در ارتباط با تئوری اطلاعات مطرح گردید، به ما کمک خواهد نمود تا از آنها در ارزیابی و تحلیل صورت¬های مالی استفاده نماییم.
کانال¬های اطلاعاتی
در تئوری اطلاعات علاوه بر معرفی روش انتروپی برای اندازه¬گیری محتوای اطلاعاتی، انواع کانال¬های اطلاعاتی و ظرفیت آنها نیز تشریح می¬شود. لی و بدفورد (1969) از سه کانال تئوری اطلاعات؛ در مدل سازی طبقه¬بندی اطلاعات حسابداری استفاده نمودند. آنها معتقدند اطلاعات حسابداری به سه شکل محدود، بدون اتلاف و باپارازیت قابل ارائه هستند. هر کدام از شکل¬های ارائه اطلاعات را در حقیقت، کانالی تعیین می¬کند که برای انتقال استفاده می¬شود. بعنوان مثال چنانچه از داده¬های ورودی به سیستم اطلاعاتی حسابداری حداقل ارزش اطلاعاتی انتقال یابد، کانال مربوطه محدود و چنانچه حداکثر ارزش اطلاعاتی منتقل شود کانال مزبور کانال انتقال اطلاعات بدون اتلاف خواهد بود. لیکن در صورتیکه ارزش اطلاعات نسبت به داده¬های ورودی کاهش یابد، کانال انتقال اطلاعات پارازیتی مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین این پژوهش برای اولین بار نشان داد؛ اگر سیستم حسابداری به درستی تعریف و بکارگرفته نشود ممکن است موجب کاهش محتوای اطلاعاتی گردد.
تلفیق روش انتروپی و رویکرد کانال¬های اطلاعاتی در ارائه مدلی جهت افزایش محتوای اطلاعاتی ترازنامه
در این پژوهش با ترکیب رویکردهای پیش¬گفته، ترازنامه شرکت تراکتورسازی بگونه¬ای تغییر ارائه می¬یابد، که در چارچوب سه کانال اطلاعاتی مزبور مورد بررسی قرار گیرد. در حقیقت شکل کنونی ترازنامه به عنوان کانال محدود، مدل پیشنهادی به عنوان کانال بدون اتلاف و شکل سومی که با ارائه اطلاعات تفصیلی بیشتر، کانال پارازیتی را تداعی خواهد کرد؛ مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این روند برای ترازنامه شش دوره شرکت مزبور از سال¬ 83 الی 88 مشخص شده که به روایی نتیجه اخذ شده کمک شایانی خواهد نمود.
اجرای مدل پیشنهادی پژوهش
از آنجا که شرکت تراکتورسازی ایران فعالیت تولید ادوات سنگین کشاورزی و صنعتی را در طولانی مدت بر عهده داشته و از گستردگی و تنوع بیشتری در حساب¬های خود برخوردار است؛ به همین جهت برای اجرای مدل پیشنهادی پژوهش از ترازنامه شرکت مزبور استفاده خواهد شد.
با استفاده از مفاهیم تئوری اطلاعات، محتوای اطلاعاتی ساختار ترازنامه شرکت در سه حالت؛ محاسبه شده و در هر حالت به بررسی کانال اطلاعاتی خواهیم پرداخت.
اگر فرض کنیم شخصی به اندازه یک ریال در سال 1387 در شرکت تراکتورسازی ایران سرمایه¬گذاری کرده و حال می¬خواهد بداند که یک ریال او صرف خرید دارایی¬های جاری گشته است و یا در دارایی¬های غیر جاری سرمایه-گذاری شده است؛ با توجه به ترازنامه سال 1387 می¬توان اینگونه پاسخ داد، احتمال اینکه آن یک ریال در دارایی¬های جاری صرف شده باشد برابر با 3,595,522/4,364,062 p1= و احتمال اینکه در دارایی¬های غیر جاری صرف شده باشد، برابر با p2=768,540/4,364,062 خواهد بود. حال که ترازنامه سال 1388 ارائه شده در حقیقت به منزله خبر و یا پیامی است، که احتمالات قبلی را عوض نموده است. بنابراین احتمالات اولیه p1 و p2
داراییها 1388 1387 بدهیها و حقوق صاحبان سهام 1388 1387
داراییهای جاری بدهیهای جاری
موجودی نقد 163,905 59,943 حسابها و اسناد پرداختنی تجاری 418,270 432,877
حسابهاواسناد دریافتنی تجاری 585,730 723,076 سایر حسابها و اسناد پرداختنی 502,292 838,560
سایر حسابها و اسناد دریافتنی 785,795 818,099 پیش دریافتها 145,275 156,724
موجودی مواد و کالا 968,586 1,318,829 ذخیره مالیات 0 8,366
سفارشات و پیش پرداختها 539,987 675,575 سود سهام پرداختنی 317,676 243,028
تسهیلات مالی دریافتی 1,337,015 1,846,058
جمع داراییهای جاری 3,044,003 3,595,522 جمع بدهیهای جاری 2,720,528 3,525,613
داراییهای غیرجاری بدهیهای غیر جاری
داراییهای ثابت مشهود 231,197 236,453 حسابها و اسناد پرداختنی بلندمدت 3,145 2,584
دارییهای نامشهود 906 918 تسهیلات مالی دریافتی بلند مدت 187,433 46,050
سرمایه گذاریهای بلند مدت 446,871 446,871 ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان 59,549 58,809
سایر داراییها 38,808 84,298 جمع بدهیهای غیر جاری 250,127 107,443
جمع داراییهای غیرجاری 717,782 768,540 جمع بدهیها 2,970,655 3,633,056
حقوق صاحبان سهام
سرمایه 900,000 900,000
اندوخته قانونی 56,190 56,190
اندوخته احتیاطی 465 465
سود انباشته (165,525) (225,649)
جمع حقوق صاحبان سهام 791,130 731,006
جمع داراییها 3,761,785 4,364,062 جمع بدهیها و حقوق صاحبان سهام 3,761,785 4,364,062
به احتمالات ثانویه q1 وq2 تبدیل خواهند شد.
جدول 1: ترازنامه شرکت تراکتورسازی ایران در سال 1388
که در اینصورت q1=3,044,003/3,761,785 و q2=717,782/3,761,785 خواهد بود لاکتوباسیل ME-3 در حین دوره رسیدن و ذخیره سازی کاهش فعالیت مخالفت آمیز در مقابل عوامل بیماریزای گرم-مثبت و گرم-منفی را نشان داد، جدا از و که در همان سطح از 66 روز توسط کشت خالص و اصلی ME-3 معلق شده بودند. فعالیت ضد میکربی پنیر پروبیوتیک رسیده ضعیف تر از ماده افزودنی پروبیوتیک مجزا شده بود.

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله   12 صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله ارائه مدلی جهت تحلیل فرایند حسابداری
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد