سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زندگی نامه و حکایات سعدی شیرازی

اختصاصی از سورنا فایل زندگی نامه و حکایات سعدی شیرازی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

زندگی نامه و حکایات سعدی شیرازی


زندگی نامه و حکایات سعدی شیرازی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نوع فایل:ورد قابل ویرایش

تعداد صفحه:74

قیمت: 2 هزار تومان

دانلود و خرید به صورت آنلاین

 

 

 

 

وزارت آموزش وپرورش

 

عنوان مقاله:
زندگی نامه و حکایات سعدی شیرازی

 

تهیه وتنظیم:

 

فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده 5
زندگی نامه سعدی 7
ویژگی سخن سعدی 9
معرفی آثار 9
معلمعات و مثلثات 10
غزلیات 12
حکایات 13
حکایت 14
سعدی از نگاه اروپاییان 19
سالهای مسافرت 19
اخلاق سعدی 22
سبک شعری سعدی 23
ایجاز
26
موسیقی
27
طنز و ظرافت
28
حکایت (۱) 29
حکایت (۲) 32
حکایت (۳) 36
حکایت (۴) 41
حکایت (۵) 43
حکایت (۶) 44
حکایت (۷) 45
حکایت (۸) 52
حکایت (۹) 53
حکایت (۱۰) 54
حکایت (۱۱) 55
حکایت (۱۲) 57
حکایت (۱۳) 58
حکایت (۱۴) 61
حکایت (۱۵) 64
حکایت (۱۶) 65
حکایت (۱۷) 66
حکایت (۱۹) 69
منابع: 74

چکیده
از «گلستان» سعدی، تا به حال گزیده‌های فراوانی گرد آورده‌اند، اما تقریبن همه‌ی این گزیده‌ها را دین‌‌داران و یا دست‌کم دین‌باوران و البته بر پایه‌ی حکمت‌های اخلاقی و مذهبی کتاب «گلستان» تهیه کرده‌اند. تا آن‌جا که من می‌دانم، تا به حال گل‌چینی بر اساس جنبه‌ی داستانی ِ بعضن بسیار جذاب حکایت‌های این کتاب، فراهم نیامده و گمان می‌کنم این مختصر، با وجود بضاعت ادبی اندک من، اولین تلاش در این زمینه است.
بخش عمده‌ای از حکایت‌های کتاب «گلستان»، بار روایی و داستانی دارند؛ سعدی، به قول خود، «داروی تلخ نصیحت» را به «شهد ظرافت» و حلاوت و جذابیت داستان، آمیخته تا غبار ملالت را از حکایت‌های اخلاقی بزداید. در این میان، جنبه‌ی داستانی بعضی حکایت‌ها، قوی‌ترست و من عامدانه انگشت روی این حکایت‌ها گذاشته‌ام و بعد، هم‌این حکایت‌های داستانی برگزیده را از صافی اصول عقلانی ام‌روزین گذرانده‌ام و آن‌ها را که پند و نصیحت‌های تاریخ مصرف‌گذشته و دست‌چندم مذهبی داشته‌اند، کنار گذاشته‌ام تا به این هفتاد حکایت رسیده‌ام.
با این‌حال، چند تایی از حکایت‌های این دفتر، جنبه‌ی اخلاقی‌شان بر جنبه‌ی داستانی آن‌ها می‌چربد و این‌که آن‌ها را هم در این مجموعه نقل کرده‌ام به این علت است که پندشان با مرور زمان، کهنه نشده و هنوز هم لایق توجه و به کارگیری‌ست (مثل‌ حکایت‌هایی درباره‌ی آداب سخن گفتن).
«گلستان»، یک دیباچه و هشت باب دارد: «در سیرت پادشاهان»، «در اخلاق درویشان»، «در فضیلت قناعت»، «در فواید خاموشی»، «در عشق و جوانی»، «در ضعف و پیری»، «در تاثیر تربیت» و «در آداب صحبت»؛ از باب هشتم ِ «گلستان» در این مجموعه، چیزی نیامده و علت آن‌ است که غالب حکایت‌های این باب، نصایح کوتاه چند خطی‌‌اند و المان‌های داستانی‌‌ای را که مدنظر من بوده، نداشته‌اند.
علاقه‌مند بودم که حکایت «مشت‌زن» (از باب «در فضیلت قناعت») و حکایت «قاضی همدان» (از باب «در عشق و جوانی») نیز در این گزیده باشند، اما به علت حجم بسیار زیاد آن‌ها و محدودیتی که من در حروف‌چینی پانویس‌ها داشته‌ام، این امر میسر نشد.
در شرح زنده‌گانی و آثار «سعدی»، دیگران هر آن‌چه باید گفته‌اند و من ترجیح می‌دهم برای جلوگیری از ملال، آن‌ها را تکرار نکنم. خواننده‌ی علاقه‌مند می‌تواند به کتب تاریخ ادبیات مراجعه کند. فقط هم‌این را عرض کنم که «گلستان» در سال ۶۵۶ هجری قمری و اندکی بعد از تدوین کتاب «بوستان» فراهم آمده است.
زمانی که در دانش‌گاه، واحدهای درسی «گلستان» و نیز «بوستان» سعدی را می‌گذراندم، از شرحی که «دکتر خلیل خطیب ره‌بر» بر این دو کتاب نگاشته بود، بهره می‌بردیم و من فهم بسیاری از دش‌واری‌های کلام سعدی را مدیون این استاد گران‌قدر هستم و در نسخه‌ی حاضر هم، دو سه جایی که از فهم جملات سخت عربی یا فارسی عاجز بودم، عینن از توضیحات دکتر خطیب ره‌بر و البته با ذکر منبع، بهره برده‌ام؛ به غیر از این، از «لغت‌نامه‌ی دهخدا» و «فرهنگ فارسی معین» هم برای دریافت معنای لغات سخت و بعضن مهجور یاری گرفته‌ام، و بس؛ این چند خط هم محض امانت‌داری...


دانلود با لینک مستقیم


زندگی نامه و حکایات سعدی شیرازی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد