
هدف معماری خلق فضاهایی متناسب با شان انسان است. معمار در هر پروژهآی با شناخت نیازهای مخاطب خود فضایی را طراحی میکند. در طراحی خانه کودک، کودک محور اصلی است . فضا باید طوری طراحی شود که بتواند نیازهای جسمی و روحی کودک را برطرف کند و آنها را رشد و تعالی برساند. به طور کلی اهداف این مجموعه را میتوان به موارد زیر خلاصه کرد :
- فراهم آوردن امکاناتی برای آموزش غیر مستقیم و ارتقاء سطح دانش و درک عمومی از علوم به مدد تجربه و آزمایش به زبانی ساده و در قالبی که اشتیاق و میل آموختن را در مخاطب برانگیزید. در این زمینه کوشش میشود تا آموزش و پرروش توماً و در پوشش تفریح و سرگرمی ارائه شود.
- فراهم آوردن محیطی که بتواند به عنوان فضای گذران اوقات فراقت کودکان ایفای نقش نماید و با انتخاب بستری وسیع که دسترسی مناسبی به شریانةای ارتباطی شهری داشته باید تا اهالی شهر بتوانند از امکانات فراهم آمده استفاده ببرند.
- فراهم آوردن محیطی برای فعالیتةای هنری و فرهنگی کودکان، به طوری که در ایام تعطیل و اوقات فراقت نیروی مفید ایشان را مصروف فعالیتی مفید نماید(پرورش و رشد خلاقیت کودکان).
- پاسخگویی به نیازهای فرهنگی کودکان امروز
- به تصویر کشیدن افکار کودکان در اوج سادگی برای ارتباط برقرار کردن با کودک
- فضای بهتر که بتواند تخیل را به واقعیت تبدیل کند.
- استقلال کودکان
- این مجموعه پل ارتباطی کودک با جامعه است ایجاد فضای خلاق، لذت بخش و دلخواه کودک
- رسیدن به کمال معنوی با تکیه بر پشتوانه کهن فرهنگ خودی
در این رساله در فصل اول بستر طرح از لحاظ جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی و اجتماعی بررسی شده است. برای درک بیشتر مسئله در فصل دوم مفهوم خانه را از لحاظ تعریفی و ساختار و مقایسه خانه سنتی با مدرن برزسی گردیده است. در فصل سوم رساله را برای شناخت کودک اختصاص دادهایم تا بر مبنای آن نیازهای کودکان را بشناسیم تا در جهت رفع نیازها گام برداریم. در فصل چهارم چند نمونه از خانه کودک را بررسی کردهآیم تا برنامه فیزیکی طرح را از قیاس این نمونه ها بدست آوریم. در فصل پنجم ضوابط و استانداردهای مربوط به فضاهایی را که از برنامه فیزیکی بدست آمده مشخص کردهآیم. در فصل ششم با توجه به اطلاعات بدست آمده، جدول همجواریها و عرصه فضاها را تعیین کردئهایم و سپس با ترکیب دوبعدی و سه بعدی احجام معماری روند طراحی را آغاز کردهآیم و در نهایت با ترسیم نقشههای دو بعدی( پلانها، نمادها، مقاطع و جزئیات) و سهبعدی طراحی معماری را به پایان رساندهایم. در فصل ششم با عنوان طراحی به ارائه طرح جدید برای مجموعه خاننه کودک پرداخته شده است. روشهای گوناگون در طراحی یک مجموعه مورد استفاده قرار گرفته ولی نکته مشترک در تمامی این روشها احاطه کامل به سایت موجود است که این شناخت از طریق نقشههای وضع موجود و با مشاهدات بصری و عکسبرداری از سایت صورت گرفته که در خانه کودک به بررسی و تحلیل سایت و تدوین اهداف مجموعه پرداخته و سپس به بررسی بیون سایت، محدودههای اطراف و مسیرهای شهری، ورودیها و موقعیت آن در سایت، امکانات و استعدادهای بالفعل و بالقوه منطقه پرداخته شده است. پس از انجام مراحل بالا و بر پایه لکهگذاری ها، اسکیسای اولبه از مفهوم(concept) مفهوم طرح انجام شده است و اسکیس برتر به عنوان پایه طراحی انتخاب و در مراحل بعد کار بر روی آن آغاز شده است. پس از آن سایت پلان و پلانها، نماها، مقاطع و پرسپکتیوهای مختلف داخلی و خارجی ترشسیم شده ئ تمامی این اطلاعات به کمک ماکت طراحی ما را در شناخت بهتر زوایا و نکات پنهان طرح یاری میکند.
در زیر فهرست مطالب کامل این پایان نامه معماری ارزشمند آمده است. در صورت تمایل میتوانید فایل کامل آن را از فروشگاه خریداری کنید.
فهرست مطالب
دانلود پایان نامه طراحی معماری خانه کودک و نوجوان