
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت با عنوان بررسی رابطه بین استراتژیهای رقابتی و عملکرد سازمانی در شرکتهای مواد غذایی استان خراسان رضوی به صورت کامل و با فرمت ورد و پی دی اف
چکیده:
امروزه در دنیای رقابتی و در حال تحول برای بقا و غلبه بر حریفان قدرتمند نیازمند داشتن استراتژی رقابتی میباشیم. و درک صحیح از استراتژی رقابتی و عملکرد سازمانی میتواند شناختی دقیق جهت تصمیمگیری مدیران ایجاد کند. تحقیق حاضر با عنوان "بررسی رابطه بین استراتژیهای رقابتی و عملکرد سازمانی در شرکتهای مواد غذایی استان خراسان رضوی" به منظور یافتن مناسبترین استراتژی که باعث عملکرد بهتری برای این شرکتها باشد، صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شرکتهای مواد غذایی استان خراسان رضوی میباشد. که تعداد 222 شرکت میباشد. که از طریق روش تعیین حجم نمونه کوکران تعداد 69 شرکت به روش نمونهگیری خوشهای دو مرحلهای انتخاب شدند. و پرسشنامه در اختیار مدیران ارشد شرکتها قرار گرفت. این تحقیق بر مبنای استراتژیهای عمومی پورتر (تمایز، رهبری هزینه و تمرکز) و رابطه آن با عملکرد سازمانی از طریق همبستگی پیرسون صورت گرفته و سپس از طریق ابزار تحلیل کلاستر، گروههای استراتژیک موجود در شرکتهای مواد غذایی شناسایی گردیده است. سپس گروهها مورد مقایسه قرار گرفته تا بهترین استراتژی انتخاب گردد. از آزمون فرضیهها نتایج زیر بدست آمد.
1- بین استراتژیهای رقابتی و عملکرد سازمانی در شرکتهای مواد غذایی استان خراسان رضوی رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد.
2- متمایزگران عملکرد بهتری نسبت به ترکیب کنندگان استراتژی دارند.
3- رهبران هزینه عملکرد بهتری نسبت به ترکیبکنندگان استراتژی دارند.
پایان نامه بررسی رابطه بین استراتژی های رقابتی و عملکرد سازمانی در شرکت های مواد غذایی استان خراسان رضوی