سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

محتوای لازم برای پایان نامه برنامه ریزی شهری – تحولات شهرسازی

اختصاصی از سورنا فایل محتوای لازم برای پایان نامه برنامه ریزی شهری – تحولات شهرسازی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

در این پست می توانید محتوای لازم برای پایان نامه برنامه ریزی شهری – تحولات شهرسازی را دانلود نمائید:

 

(ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

تکه هایی از متن :

 

هدف رفتاری و الگوی مطالعه فصل :

هدف از این فصل آشنایی خواننده با نظریه و طرح های شهرسازان بزرگ معاصر است . این فصل یکی از مهمترین فصول در برنامه ریزی شهری می باشد به طوری که در هر دوره از آزمون های کارشناسی ارشد تعداد قابل توجهی از سوالات را به خود اختصاص داده است . در این فصل خواننده باید با جزئیات کلیه طرح ها به خوبی آشنا شود ، تا بتواند به تست های این مبحث پاسخ دهد .

کامیلوزیته و رفرم شهرها : کاملوزیته در تلاش برای حل مشکلات شهرهای اروپایی و تقلید همه جانبه آنها از کارهای اوژن هاسمان فرانسوی ، چاره کار را در بازگشت به شیوه های شهرسازی قرون وسطی دانست . وی این نظریه خود را در کتاب « شهرسازی » ارائه کرد . اصل مهم برنامه ریزی شهری از نظر او در یک جمله خلاصه می شد « شهر باید حافظ منافع و ضامن خوشبختی ساکنان خود باشد ».

 

اتو واگنر و ایجاد فضای باز در محلات :

واگنر ( ١٩١٨ – ١٨۴١ ) از جمله اولین کسانی بود که دریافت شهرهای مدرن باید بر اساس نیاز ساکنان آن طراحی شود . توجه واگنر به ایجاد محیطی سالم برای طبقات متوسط مردم بود . واگنر خواستار آن شد که نواحی شهری « مالکیت عمومی » پیدا کنند تا قیمت زمین دستخوش سودجویی زمین بازان قرار نگیرد . واگنر در عرصه شهرسازی توانایی و بصیرت کارهای معماری خود را نشان نداد و در طرحی برای یک محله مسکونی در وین ، فضایی باز و نسبتاً وسیعی را پیش بینی نمود که خود آن را « مرکز تنفس محله » نامید .

 

ابنزر هاورد و نظریه باغشهر ها :

هاورد نظریه خود را در کتابی « فردا ، راهی مسالمت آمیز برای رفرمی حقیقی » در سال ١٨٩٨ مطرح کرد . هدف هاورد رهایی از جنبه های مضر انقلاب صنعتی و از میان بردن محلات فقیرنشین و پرجمعیت زاییده بسط لجام گسیخته شهر بود . دراین راستا وی طرح ایجاد باغشهرها را مطرح کرد که ویژگی های آن عبارت است : این شهر دارای وسعتی حدود ٢۴٠٠ هکتار است که ۶/١ آن به به مسکن اختصاص می یابد و بقیه جهت فضای سبز ، جنگل و کشاورزی و… کنار گذاشته می شود ، منطقه بندی داخلی شهر به مفهوم خودیار آن بیشتر مورد توجه است یعنی هریک از تقسیمات فرعی یا منطقه ای شهر از امکانات محدود یک شهر برخوردار باشد ، شهر هاورد به نوعی پیوند بین شهر و روستا بود . ایده شهر هاورد در نقشه شهر لچ ورث ، ولین تاپیولا ( فنلاند ) استفاده شد .

 

پاتریک گدس ؛ وحدت شهر و محیط طبیعی آن :

تاکیدگدس در برنامه ریزی بر پیشگیری قبل از درمان بود . وی نخستین کسی است که مفاهیم جامعه شناختی را وارد برنامه ریزی شهری کرد . اصول برنامه ریزی شهری از نظر او عبارت است از :

– برنامه ریزی شهری به معنی ایجاد ارتباط ارگانیک بین فرهنگ محلی ، مکان و کار است که به « تثلیث گدسی » یعنی ارگانیسم ، عملکرد و محیط مربوط است .

– در شهر نیاز انسانی مهمتر از جنبه های طبیعی است . این امر جوهره و اساس برنامه ریزی شهری را تشکیل می دهد .

گدس برای اولین شهرهای بزرگ دنیا را مورد مطالعه قرار داد . کتاب وی « تکامل تدریجی شهرها » می باشد . وی از پیشروان برنامه ریزی ناحیه ای است و برای اولین بار عنوان شبکه بزرگ شهری را به کار برد . لوئیس مامفورد متخصص و کارشناس شهرهای متروپلیتن خود را شاگرد گدس می داند . گدس جامعه شناسی را زاده زیست شناسی می داند و رشد شهرها را بر اساس این فکر توضیح می دهد .

 

تونی گارنیه و شهر صنعتی :

طرح شهر صنعتی گارنیه بذر شهرسازی معاصر را به وجود آورد . ویژگی های شهر صنعتی پیشنهادی وی عبارتند از : برای سکونت ٣۵٠٠٠ نفر مناسب است ، کمربند سبزی قسمت صنعتی شهر را از قسمت اصلی آن جدا می کند ، زمین ها در ابعاد ١۵٠ در ٣٠ متر مربع تقسیم می شود .

 

سریاای ماتا و شهرهای نوار مانند :

شروع استفاده از تراموای برقی ، توجه سریاای ماتا را به اهمیت فراوان وسایل نقلیه در شهرسازی جلب کرد و در سال ١٨٨٢ طرح شهرهای نوار مانند را ارائه کرد . در طرح وی شهر در امتداد خطوط تراموا به صورت نوارمانند ادامه می یابد و نواحی مسکونی و صنعتی در دو جانب این خطوط قرار می گیرند . طرح وی تنها در یکی از حومه های شهر مادرید شکل گرفت . لکوربوزیه نیز در طرح خود برای سن دیه از این فکر الهام گرفت .

 

کلرنس اشتاین و ناحیه ای برای زندگی :

مشخصات طرح اشتاین عبارت است از :

– محدوده مدرسه ابتدایی و پارک های جنبی آن حدود نیم مایل و به صورت پیاده است .

– خیابان های شهر در اطراف واحدهای همسایگی ایجاد شده و آن را دور می زند .

– بخش های جداگانه مسکونی و غیر مسکونی در داخل به وجود می آید .

– جمعیت به اندازه ای گسترده باشد که خدمات مدرسه ابتدایی را تامین سازد ( معمولاً ١٠٠٠ تا۵٠٠٠ نفر ) .

در این طرح فضای سبز بر اساس واحدهای همسایگی و بر اساس طرح رادبرن به وجود می آید .

 

رادبرن و سازمان عمومی :

هنری رایت و کلرنس اشتاین در طرحشان برای یکی از نواحی حومه رادبرن در نیوجرسی ، پیشنهاد یک نظام برنامه ریزی برای نواحی مسکونی را ارائه نمودند . اساس نظریه آنها بر بلوک های بزرگ مسکونی است که بر مبنای جدایی ترافیک پیاده و سواره قرار دارد . در طرح رادبرن پارک ها در مرکز بلوک ها به عنوان برترین نقطه محله در نظر گرفته شده است . یک شبکه راه بن بست نیز رادبرن را تحت کاربرد خود قرار داده است . هدف از ایجاد طرح رادبرن ایجاد باغ شهرهایی در جوامع متروپلیتن بوده است . طرح رادبرن برای جمعیت حدود ٢۵٠٠٠ نفر در سه واحد خودیار در نظر گرفته شده و محدوه هر واحد از شعاع دبستان تا شعاع ٨٠٠ متر می باشد .

 

کلرنس پری و واحدهای خودیار:

طرح واحدهای خودیار پری دارای شش ویژگی به شرح زیر است :

– شبکه راه های اصلی نباید از میان بافت مسکونی بگذرد و باید از اطراف آن عبور کند.

– شبکه راه های داخلی بهتر است به صورت کوچه های بن بست و با وظایف سبک باشد به طوری که آرامش محله را بر هم نزند .

– جمعیت محله های مسکونی باید بر اساس ضروریات و محدوده عملکرد یک مدرسه ابتدایی شکل گیرند . جمعیت مبنای این تئوری 500 نفر می باشد .

– واحدهای خودیار بهتر است به مرکزیت یک مدرسه ابتدایی باشد که در میان فضای سبز قرار گرفته است .

– هر واحد خودیار تقریباً 160 ایکر بوده و حد تراکم جمعیت نیز ده خانوار در هر ایکر است . منطقه واحدهای مسکونی جهت سکونت 1000 یا 5000 نفر در نظر گرفته شده است . فضای باز و زمین های بازی ١٠ % وسعت هر واحد خودیار را تشکیل می دهد .

– تسهیلات عمومی بهتراست در نزدیک ترین فاصله از مدسه قرار گیرد .

در طرح کلرنس پری شناخت و تاکید بر عوامل وسعت ، مرزها ، فضاهای باز ، محل ساختمان های عمومی ، مغازه های محلی و راه های داخلی ، اساس کار به شمار می رود .

 

طرح لوکوربوزیه :

چارلز ادوارد ژنر ملقب به لوکوربوزیه نظریه شهر تابان یا شهر آسمانخراش ها را در سال 1900 میلادی مطرح کرد . وی طرح خود را برای یک شهر پر جمعیت ارائه کرد . در طرح وی تراکم جمعیت در قسمتهای مسکونی ٣٠٠٠ نفر در هکتار در نظر گرفته شده که فقط 5 % از سطح کل زمین ناحیه ای راکه در میان فضای باز طراحی شده ، اشغال می نماید . آپارتمان های مسکونی هشت طبقه نیز با تراکم ٣٠٠ نفر در هکتار در نظر گرفته شده اند .

طرح فرانک لویدرایت : لویدرایت پیشنهاد می کندکه تمام فعالیت ها به طور یکنواخت در تمام نقاط شهر پراکنده شوند . ولی این طرح در صورتی قابل اجرا است که زمان و هزینه سفر به حداقل کاهش یابد . واحدی را که لوید رایت جهت طرح خود برگزیده است ، بر مبنای حداقل ۴٠٠٠متر مربع ( یک ایکر ) در مقابل هر خانوار و در رابطه با واحدهای خودیار است .

متن کامل را می توانید دانلود نمائید

چون فقط تکه هایی از متن در این صفحه درج شده (به طور نمونه)

ولی در فایل دانلودی متن کامل

همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند

موجود است


دانلود با لینک مستقیم


محتوای لازم برای پایان نامه برنامه ریزی شهری – تحولات شهرسازی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد