برای مسلمانان بدیهی است که افضل مخلوقات ،بشر است خداوند باو عقل عنایت فرموده و استعداد خداشناسی و یکتا پرستی داده است تا آفریدگار خود و همگان را به یکتائی بشناسد و جز او را نپرستد،مطابق نص قرآن مجید (و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون)، آفرینش دستگاه خلقت نیز مقدمه ای برای این منظور است که می فرماید(هو الذی خلق لکم ما فی الارض جمیعا) برای شما همه ی آن چه در زمین است آفرید.آن دین مقدسی که اساس آن بر معارف استوار است و میزان قرب را در معرفت حق می داند اسلام است که آورنده اش خود نخستین عارف به خدا و اولین بنده در مدارج معرفت و بندگی است قرآن که بر قلب مقدسش فرود آمده بر این حقیقت گواه است(نزل به الروح الامین علی قلبک لتکون من المنذرین بلسان عربی مبین).
یا این مقدمه می توان به خوبی باور کرد قلب عالم وجود محمد(ص)است که (لولا لما خلقت الا فلاک)اگر به خاطر تو نبود افلاک را نمی آفریدم پس همه ی موجودات به طفیل محمد (ص) موجود گردیدند.
- میلاد پیامبر در چه سال،ماه و روزی رخ داد؟
در سال عام الفیل مصادف با 570 میلادی در ماه ربیع الاول،در میان محد ثان اهل شیعه معروف است که آن حضرت در هفدهم ماه ربیع الاول در روز جمعه و در میان محدثان اهل تسنن مشهور است که ولادت آن حضرت در روز دوازدهم ماه ربیع الاول اتفاق افتاده است.
- دایه ی پیامبر اکرم(ص)چه کسی بود و چرا پیامبر را انتخاب کرد؟
حلیمه،دختر ابوذؤیب سعدی.او به همراه همسرش و پسرش شیر خوارش در میان زنانی از قبیله ی بنی سعد که نوزادان شیر خوار را برای دادن شیر تقاضا میکردند خارج شدند.هر یک از زنان که محمد (ص) به او پیشنهاد میشد وقتی به او می گفتند این نوزاد یتیم است از قبول او خودداری می کردند زیرا آنها به احسان پدرنوزاد چشم دوخته بودند وچون هیچ زنی جز حلیمه باقی نماند،او به همسرش گفت:به خدا سوگند من بسیار ناخوش میدارم که با زنان دیگر به صحرا برگردم در حالی که هنوز کودکی نگرفته ام من به جانب مادر هن کودک یتیم باز می گردم و او را از مادرش می گیرم. همسرش گفت:هیچ مانعی نیست،چنین کن.چه بسا پروردگارم در وجود این طفل ما را از نعمت و برکتی فراوان برخوردار سازد پس از وفات -آمنه- مادرگرامی پیامبر اکرم(ص) به ترتیب چه کسانی سرپرستی او را بر عهده گرفتند؟بیماری ناگهانی به آمنه روی آورد که زیاد طول نکشید و شمع زندگی آمنه در این دنیا با آن بیماری خاموش شد.او را در قریه ی -ابوا-به خاک سپردند.محمد(ص)با اندوهی علاوه بر غم یتیمی راه مکه را در پیش گرفت. پس از اندک زمانی مرگ جدش عبدالمطلب که برای او چون پدری مهربان بود او را آزرده دل و مصیبت- زده کرد و او را به خانه ی عمویش ابوطالب منتقل نمود.تا این عموی مهربان به جای پدر و به جای جدش از او حمایت کند.
4.پیامبر اکرم(ص)چگونه کشمکشی را که بین قبایل چهارگانه ی قریش برای قرار دادن حجرالاسود در جایگاه مخصوص وجود داشت خاتمه داد؟
پیامبر اکرم(ص)جامه ای از انان طلب کرد،آنگاه حجرالاسود را برگرفت و با دست خود در میان جامه گذاشت. سپس رو به چهار قبیله کرد گفت:هر قبیله گوشه- ای از این جامه را برگیرد و حجرالاسود را با هم تا بالای دیوار کعبه آوردند، وقتی که به جایگاه رسیدند محمد(ص) با دست خویش حجرالاسودرا از جامه برگرفت و در محل مخصوص آن قرار داد و چون همه به حکم او راضی بودند کار عاقلانه به انجام رسید.
این مقاله به صورت ورد (docx ) می باشد و تعداد صفحات آن 37صفحه آماده پرینت می باشد
چیزی که این مقالات را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقالات می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد
مقالات را با ورژن office2010 به بالا بازکنید .
مقاله هجرت پیامبر