فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 60 صفحه
فهرست مطالب
چگونگی عضویت اعضاء در هیأت مدیره. 4
شماره گذاری برای ورودی و خروجی داده ها 4
چگونگی تأیید یک پیام توسط سوییفت... 5
کدگذاری بانکها در بشکه سوییفت... 6
مسئولیت و امنیت پیامها در شبکه سوییفت... 7
برخی مسئولیت های ارسال کننده پیامها 7
برخی مسئوایت های دریافت کننده پیامها 7
تأمین هزینه ها در سیستم سوییفت... 8
قابلیت های بانک الکترونیکی.. 11
سیستم های پرداخت الکترونیک.... 15
رمزنگاری جایگشتی (Transposition) 19
رمز One-Time Pads (بهم ریزی محتوی پیام) 19
الگوریتمهای رمزنگاری با کلید متقارت (Symmetric-Key) 21
الگوریتمهای کلید عمومی (Public key) 29
امضاهای دیجیتالی با کلید متقارن. 32
سیستم های پرداخت الکترونیکی.. 38
مزایای استفاده از سیستم موبایل بانک: 40
مهمترین اهداف بانکداری مدرن. 41
تاریخچه چک الکترونیک (e-Check) 45
مقدمه
در بخشهای پیشین با مفاهیم گوناگونی از تجارت الکترونیکی آشنا شدیم. در این قسمت با یک کاربرد وسیع شیوه از معاملات تجاری بیشتر آشنا می شویم. بی شک معاملات تجاری در سطح بین المللی و داخلی مستلزم رد و بدل شدن سریع و مطلوب مبادلات پولی و بانکی می باشد.
امروزه در تجارب جهانی استفاده از شبکه های الکترونیکی برای انجام دادن این تبادلات رواج فراوان دارد از مؤثرترین و فراگیرترین این شبکه ها، شبکه SWIFT می باشند. SWIFT مخفف عبارت زیر (Society for Financial Telecommunication Worldwide Interbank) است. این شبکه تبادلات بانکی را تحت نظام EC انجام درآورده و دارای ویژگیها و محاسن گوناگونی می باشد. استفاده از شبکه SWIFT در مؤسسات بانکی و مالی در اکثر کشورهای جهان رواج گسترده ای دارد. در ادامه این قسمت به شرح مبسوطی از اجزای مختلف SWIFT می پردازیم.
تاریخچه
بعد از پایان جنگ جهانی دوم، برای جارت، اقتصاد جهان سرفصل جدیدی گشوده شد. کشورها بعد از جنگ برای بازسازی خسارت های جنگ تلاش جدی را آغاز نموده و چرخ تولید و تجارت با سرعت زیادی به حرکت درآمد. به تناسب افزایش داد و سندهای تجاری، حجم پرداختهای پولی و مبادلات مالی این کشورها سیر صعودی پیدا کرد. در اوایل دهه 60 میلادی حدود 60 بانک بزرگ از کشورهای اروپاییی و آمریکایی که سهم بیشتری از تجارت جهانی را دارا بودند، تصمیم گرفتند برای کاهش هزینه های داد و ستدهای مالی و رد و بدل کردن اطلاعات بانک چاره اندیشی کرده و مبادلات بین بانکی را به نحوی در سایه پیامهای الکترونیکی استاندارد، مکانیزه کنند. لذا در دسامبر سال 1967 هفت بانک برجسته کشورهای آمریکا، انگلستان، فرانسه، سوئیس، اتریش، هلند و دانمارک تحقیقات را در این زمینه آغاز نموده و نتیجه تحقیقات خود را در ماه می سال 1972 انتشار دادند که با پذیرفته شدن این نتایج در ماه می سال 1973 مؤسسه SWIFT با عضویت 239 بانک از 15 کشور جهان در بروکسل تاسیس گردید. شایان ذکر است هزینه های مطالعات مذکور توسط 73 بانک اروپایی و آمریکایی در سال 1971 تقبل گردیده بود.
پس از پایان مراحل قانونی تأسیس، خرید تجهیزات، نصب و راه اندازی شبکه سوییفت در ماه می سال 1977 رسماً شروع بکار کرد. در این مرحله تعداد اعضای شبکه 518 بانک از 230 کشور بوده و امروزه این شبکه با عضویت 6000 بانک و مؤسسه مالی از 163 کشور جهان در حال فعالیت است و روزانه حدود 5/3 میلیون پیام از طریق این شبکه فرستاده می شود.
ادامه...
پایان نامه جامع بررسی و ارزیابی شبکه تبادلات بانکی SWIFT