فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:27
فهرست مطالب:
مقدمه۱
چکیده۱
فشار روانی چیست؟۲
بیان مسئله۳
تعریف فشار روانی۴
عامل فشارزا۴
معایب فشار روانی۴
فواید کنترل فشار روانی۵
دیدگاه مدیران درمورد فشار روانی۶
کنترل فشار روانی توسط ورزش۷
. فعالیت شما چه میدانید؟۸
پرسشهایی برای بحث۹
تمرین انفرادی۹
آزمون کنترل فشار روانیاپستاین۱۰
نمرهگذاری شخصی فرم کوتاه شده آزمون کنترل فشار روانی اپستاین۱۱
مراحل فشار روانی و تأثیر ورزش بر روی آن۱۳
عوارض و پیامدهای ناشی از فشار روانی۱۵
سردردهای دانشآموزان بر اثر فشار روانی۱۵
قدرت زمان (Hour Power)17
پرسشهایی برای بحث۱۸
فن لاک پشتی۱۹
تمدد اعصاب بنیادی :۲۰
نتیجهگیری۲۳
منابع و مآخذ:۲۴
مقدمه
در حال حاضر در قرن شکوفایی و علم و تکنولوژی به سر میبریم و میتوان ادعا کرد که هر لحظه اختراع و اکتشافی جدید به ظهور میرسد تا به آسایش و کامیابی افراد بشر کمک کند و به آنها یاری رساند و در نهایت خرسندی، زندگی را سپری کند.
در این عصری که انسان سوار بر کشتی تکنولوژی به سوی مرزهای آسایش پیش میرود پدیده فشار روانی و استرس مجالی برای لذت بردن از این همه پیشرفت به بشر نمیدهد و هر از چندگاه آنچنان او را گرفتار میکند که به ستوه میآید و فریاد کمک برمیآورد. با توجه به اینکه فشار روانی، اصلیترین مشکل روانی بشر در عصر حاضر است و مشکلات زیادی را به همراه خود به ارمغان میآورد، بخش عمده و جداییناپذیر زندگی روزمره هر فرد و تجربهای همگانی که هر کس به کرّات آن را در زندگی خود احساس کرده است برخلاف تصور فشار روانی همیشه در برگیرنده حوادث ناخوشایند نیست، بلکه میتواند محصول موقعیتهای خوشایند و مطلوب نیز باشد.
فشار روانی یک حالت ارگانیک است که معمولاً به افزایش تنفس، فشار خون ، ضربان قلب، رنگپریدگی، انقباض و عرق سرد پیشانی همراه است که در صورت شدید بودن منجر به بیماری میگردد.
با توجه به اینکه فعالیتهای ورزشی به عنوان یک اقدام پیشگیری کننده نهتنها نقش مهمی در جهت حفظ و ارتقاء سلامتی انسان دارد، بلکه با استفاده صحیح آن و تجویز درست آن میتواند تأثیر درمانی بسیار مفیدی بر روی دانشآموزان گذارد.
ما سعی کردیم با تحقیق بر روی یک سری از کتابهای مختلف تأثیر ورزش و فعالیتهای خلاق و سرگرمکننده و خندهآور در کاهش تنش و فشار درونی و بیرونی بر روی افراد بررسی کنیم.
چکیده
فشار روانی چیست؟
فشار روانی در دنیای امروز مسئلهای تقریباً همهگیر شده و به طور یقین افراد معدودی میتوانند از آثار مخرب و زیانبار آن در امان باشند و یا اینکه اصولاً از برخورد و درگیر شدن با آن اجتناب و احتراز نمایند. دلایل غیر قابل انکار بیانگر این واقعیت است که فشار روانی بر سلامت جسمی و روانی و نحوه انجام کار، اثرات منفی و غیر قابل جبرانی میگذارد که برای فرد و یا سازمان بسیار پرهزینه میباشد.
استرس به معنی فشار، واژهای است که از فیزیک به عاریت گرفته شده و امروزه برای بیان فشار روانی ـ تنی کاربرد عام یافته است.
لازم به تذکر است که:
1. فشار روانی همان اضطراب نیست؛ اضطراب در قلمرو عاطفی و روانشناختی عمل میکند در صورتی که فشار روانی علاوه بر این قلمرو، در حوزه فیزیولوژیکی نیز عمل میکند. از اینرو فشار روانی ممکن است با اضطراب همراه باشد ولی این دو را نمیتوان مساوی هم دانست. گاهی به دلیل عدم توجه به ماهیت فشار روانی و اضطراب به اشتباه آن را معادل هم میداند.
2. فشار روانی معادل تنش عصبی نیست ؛ تنش عصبی نیز ممکن است مانند اضطراب معلول فشار روانی باشد، اما این 2 مشابه نیستند.
در هر حال ورزش میتواند باعث کنترل فشار روانی شود ، به گونهای که تعادل را در سیستم بدن فعال نماید و از افزایش فشار خون و سایر عوارض جلوگیری کند و حتی با ورزش و تحرک باعث میشود که سیستم ایمنی بدن در برابرفشار روانی قوی شود و باعث کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی و بهبود حافظه و تفکر و افزایش بهرهوری و بهبود خواب و ... میشود.
بیان مسئله
آیا ورزش میتواند فشار روانی دانشآموزان را کاهش دهد؟ چرا؟
فشار روانی میتواند بسیار تأثیرگذار بر مسائل روزمره دانشآموزان باشد و این فشار روانی باعث آسیبهایی به بدن و هیجانهای بیش از حد کودکان نمایان میشود که در چند دهه اخیر موضوع فشار روانی یا اضطراب یکی از مسائل اساسی میباشد که این اضطراب حتی علاوه بر بیتعادل شدن سیستم بدن تأثیر بسیاری بر روی یادگیری گذاشته و فشار روانی وضعیت پویایی است که فرد در آن وضعیت با یک فرصت، محدودیت یا نیازی مواجه میشود که مرتبط با آن چیزی است که وی به آن تمایل دارد.
تحقیقات نشان میدهد که با ورزش میتوان اضطراب، افسردگی، فشار روانی و ... را کاهش داد و فشار روانی بر روی کل سیستم بدن از لحاظ فشار خون، قلب، کبد میشود.
مقاله تأثیر ورزش بر روی فشار روانی دانش آموزان