پایان نامه فوق با نمره کامل و درجه عالی در سال 1390 دفاع شده است و برای اولین بار در ایران به طور مستقل به بحث مسئولیت مدنی در جراحی های زیبایی و ترمیمی پرداخته است. این پایان نامه و مطالب و تحلیلهای آن تا کنون مبنای نگارش آثار متعددی اعم از کتاب، مقاله، طرح و پایان نامه بوده است. فایل پی دی اف پایان نامه فوق با اجازه نگارنده آن (جناب آقای میثم کلهرنیا گلکار) در اختیار پژوهشگران و دانشجویان گرامی قرار می گیرد.
چکیده پایان نامه
جراحی پلاستیک از جمله شاخههای نوظهور در حیطه پزشکی بوده که به دنبال پیشرفت علم جراحی و تواجه با استقبال عامه، خاصّه در قرن اخیر، رشد فزایندهای داشته است. نظر به ویژگیهای خاصّ این قسم از عملیات پزشکی، چالشهایی اخلاقی و حقوقی پیرامون مبنای جواز و احکام مترتّب بر مسئولیت مدنی جراح پلاستیک مطرح گردیده است. به طور کلی عملیات جراحی پلاستیک را در سه دسته میتوان جای داد. ابتدا جراحی ترمیمی کارکردی که برای رفع نقص عملکرد عضو مربوطه صورت پذیرفته و واجد ضرورت حیاتی است. دوم، جراحی ترمیمی شکلی که صرفاً جهت اصلاح و زیباسازی عضوی از بدن که صورتی غیرطبیعی دارد صورت پذیرفته و دارای یک ضرورت عینی است. و دست آخر جراحی زیبایی محض که در آن فردی طبیعی جهت ارتقاء زیبایی، تن خویش به تیغ جراحان میسپارد و بعضاً میتواند ضرورتی غیر عینی(روحی - روانی) داشته باشد. لذا انجام این جراحیها در تمامی صور آن عملی ضروری و مجاز بوده و صرف عمل نمیتواند تقصیر پزشکی به حساب آید. لیکن در مواردی که ضرورت حیاتی وجود ندارد – بالاخص جراحی زیبایی محض- تعهد درمانی پزشک تشدید و تعهد آگاه سازی او تغلیظ میگردد ضمن این که تکلیف تشخیص ضرورت غیرعینی را– که بایستی توسط روانشناس احراز شود- بر عهده جراح میگذارد. همچنین در صورت ورود خسارت جسمی، الزام به جبران عین تعهد یا رفع عینی ضرر تا حد امکان، از آثار موکّد مسئولیت مدنی جراح پلاستیک خواهد بود.
واژگان کلیدی: مسئولیت مدنی، جراحی زیبایی و ترمیمی، ضرورت عینی، ضرورت غیرعینی، تعهد به وسیله تشدید یافته، تعهد آگاه سازی مضاعف
فایل پی دی اف پایان نامه مسئولیت مدنی پزشک در جراحی های زیبایی و ترمیمی