خلاصه
بدون تردید در بین روشهای مختلف مهندسی ژنتیک که به منظور تشخیص سریع عوامل بیماریزا مورد استفاده قرار میگیرند، تکنیک PCR 1 دارای جایگاه خاصی میباشد که علیرغم نوپا بودن در طی سالیان اخیر با پیشرفت چشمگیری همراه بوده است ] 1 [ .
این روش کاربردهای زیادی در جنبههای مختلف علوم بهداشتی و پزشکی به ویژه میکربشناسی مواد غذایی دارد که از مهمترین آنها میتوان به تشحیص سریع عوامل بیماریزا ( باکتریها، ویروسها، انگلها، قارچها) و سموم آنها اشاره نمود ] 5،2 [ .
این تکنیک از نظر اصول علمی تشابه زیادی به همانند سازی DNA داشته و در واقع برگرفته از آن است. هر سیکل PCR شامل مراحل مختلف دناتوره کردن DNA ، اتصال پرایمرها به هدف و پلیمریزاسیون و تکثیر قطعه هدف ( DNA یا RNA ) میباشد ] 7 [ .
روشهای متداول و مرسوم فعلی که در آزمایشگاههای مواد غذایی به منظور تشخیص عوامل و سموم ایجادکنندة عفونتها و مسمومیتهای غذایی به کار میروند، دارای معایب بسیاری هستند؛ در حالیکه تکنیک PCR علاوه بر نداشتن این نقاط ضعف، داری محاسن زیادی است که از آن جمله میتوان دقت و سرعت بالا، قدرت تشخیص طیف وسیعی از عوامل بیماریزا در مقادیر بسیار کم، و سادگی روش کار را نام برد ] 7،8 [ .
با توجه به حجم خرید بسیار زیاد انواع مختلف مواد غذایی در نیروهای مسلح و ضرورت وجود کنترل کیفیت میکروبی این مواد در کمترین زمان ممکن، میتوان از روش PCR در تشخیص سریع عوامل میکروبی و سموم آنها به این منظور استفاده نمود.
شامل 14 صفحه wrod
دانلود تحقیق تکنیک PCR و کاربرد آن