آبزیانی که از دریا برداشت می شوند شامل انواع مختلفی میباشند که از جمله میتوان به ماهی های آب های شیرین،ماهی های آزاد یا مهاجر ، سخت پوستان (میگو و خرچنگ ) ، نرم تنان ( انواع صدف) ، پستانداران دریایی ( فک و نهنگ ) و گیاهان آبزی ( آگار ) و مروارید و مواد دیگری که از آبزیان استخراج می شود .
مهمترین ذخایر ماهی شمال کشور شامل ماهیان خاویاری ( استروژن) و ماهی کیلکا می باشد و از جمله ماهیان خوراکی جنوب کشور می توان به حلوا سفید ، میگو ، شاه ماهی ، راشگو ، شیر ماهی ، هوور ، حلوا سیاه ، شوریده ، ساردین و ...... اشاره کرد
ارزش غذایی ماهی و ترکیبات آن
معمولا یک ماهی از قسمت های زیر تشکیل شده است :
vعضلات و گوشت : 45 تا 60 درصد
vپوست : 2تا 4.5 درصد
vاستخوان و غضروف : 4 تا 11 درصد
vباله ها : 2 تا 4.5 درصد
vفلس ها : 1.5 تا 5 درصد
vمحتویات شکمی : 9.5 تا 16 درصد
گوشت قرمز در بعضی ماهی به مقدار کم ودر بعضی ماهی مانند
ماهی تن حدود 10 درصد عضلات را تشکیل می دهد که علت
آن وجود میوگلوبین در آن می باشد . از نظر مقدار و نوع چربی
ماهیان به 3 دسته پر چرب ، کم چرب و بدون چربی تقسیم می شوند
شامل 19 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت فرآورده های شیلات