مشخصات این فایل
عنوان: بررسی وضعیت سایتهای کتابخانه ای در ایران
فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 19
این مقاله در مورد بررسی وضعیت سایتهای کتابخانه ای در ایران می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله بررسی وضعیت سایتهای کتابخانه ای در ایران
روش کار
در این پژوهش برای گرد آوری مشخصات سایتهای ایرانی از دو راهنمای بزرگ و معروف اینترنت یعنی یاهو(4) و اپن دایرکتوری(5) استفاده شد. برای جستجوی این سایتها در فهرست کلیدواژههای این دو راهنما به بخش کشورها، و کشور ایران، و مؤسسات و سازمانها مراجعه شد و از این طریق تعداد زیادی آدرس به دست آمد. در مرحله بعد با مراجعه به تک تک آدرس ها به بررسی چگونگی مطابقت سایتها با جامعه، هدف، و پرسش های اساسی پژوهش پرداخته شد که در نهایت 49 سایت شناسایی و در این پژوهش........(ادامه دارد)
پرسش د. پراکندگی سایت ها از نظر بر خورداری از اپک چگونه است؟
بر اساس اطلاعات نمودار شماره 3 از مجموع 49 مؤسسه مورد بررسی 51 درصد دارای امکانات اپک و 49 درصد فاقد اپک می باشد. با توجه به این نکته که یکی از نقاط اصلی قوت سایتها و صفحات کتابخانه ها در محیط اینترنت ارائه فهرست سازماندهی شده و قابل سرچ انواع منابع و متون موجود در مجموعه کتابخانه می باشد، حس می شود که کتابخانه ها احتمالا توجه لازم را به سازماندهی منابع خود در غالب الکترونیکی........(ادامه دارد)
پرسش ج. پراکندگی جغرافیایی مراکز و مؤسسات ایرانی دارای سایت چگونه است؟
بر اساس اطلاعات نمودار شماره 2 از مجموع 49 مؤسسه شناسایی شده 73 درصد در تهران و 17درصد در شهرستان مستقر می باشد. در این خصوص لازم به ذکر است از کل مراکز مورد بررسی تنها 2 مؤسسه غیر دانشگاهی و 11 مؤسسه دانشگاهی در شهرستان مستقر می باشد. با توجه به تجمع امکانات، نیروی متخصص، وجمعیت در پایتخت بیشترین تعداد مؤسسات دانشگاهی و غیر دانشگاهی بالطبع........(ادامه دارد)
پرسش و. پراکندگی نوع نرم افزارهای مورد استفاده در اپک ها چگونه است؟
بر اساس دادههای نمودار شماره 5 از 49 مؤسسه مورد بررسی 25 درصد از نرم افزار سیمرغ، 20 درصد از نرم افزار پارس آذرخش، 4 درصد از نرم افزار بیستون و 2 درصد از نرم افزار کاوش استفاده کرده اند. و در مجموع 49 درصد دیگر فاقد اپک بوده و در بخش کتابخانه سایت خود بیشتر به معرفی امکانات، آمار و مشخصات کتابخانه، ارائه فهرست غیر قابل کاوش منابع و در نهایت ارائه فهرست منابع با قابلیت کاوش........(ادامه دارد)
نتیجهگیری
امروزه آگاهی از امکانات کتابخانه ای برای بهره گیری هر چه بهتر در امور آموزشی-تحقیقاتی و پژوهشی و همچنین استفاده مشترک از منابع موجود جهت صرفه جویی ارزی و ریالی و سرعت در سرویس دهی از اهمیت بالایی برخوردار است.استفاده از امکانات وب برای معرفی این توانایی ها و همچنین بهره گیری از فن آوری اپک برای دسترس پذیر نمودن مشخصات و گاه متن کامل این منابع در جهان امروز متداول است. با توجه به تعداد گسترده تر مؤسسات و دانشگاههای ایران از میان کتابخانه های مراکز دانشگاهی و غیر دانشگاهی همانگونه که در این پژوهش مشاهده شد تنها 49 مؤسسه در سایت خود بخشی را به کتابخانه اختصاص داده اند ........(ادامه دارد)
فهرست مطالب مقاله بررسی وضعیت سایتهای کتابخانه ای در ایران
چکیده
مقدمه
هدف و فایده پژوهش
پرسش های اساسی پژوهش
روش کار
روش گرد آوری اطلاعات
یافتههای پژوهش
پراکندگی جغرافیایی مراکز و مؤسسات ایرانی دارای سایت حاوی بخشهای مربوط به کتابخانه چگونه است؟
پرسش ج. پراکندگی جغرافیایی مراکز و مؤسسات ایرانی دارای سایت چگونه است؟
پرسش د. پراکندگی سایت ها از نظر بر خورداری از اپک چگونه است؟
پرسش ه. پراکندگی سایت ها از نظر برخورداری از صفحات و راهنمای فارسی چگونه است؟
پرسش و. پراکندگی نوع نرم افزارهای مورد استفاده در اپک ها چگونه است؟
برای پژوشهای آینده
نتیجهگیری
دانلود مقاله بررسی وضعیت سایتهای کتابخانه ای در ایران