هدف از ارائه این جزوه تبیین نکات مهمی است که در به حداقل رسانیدن خطر انتقال انسفالوپاتیهای اسفجی شکل از طریق محصولات دارویی مطرح میباشند دراین خصوص تعدادی از اقدامات کنترلی مانند کنترل منابع تأمین این محصولات و نیز کنترل کیفیت مواداولیه و کنترل روند تولید، که عمل نمودن به آنها موجب ایجاد اطمینان از سلامت محصولات میگرددمورد توجه خاص قرار گرفتهاند.
کلیات:
در کنار سایر راههای شناخت شده انتقال آنسفالوپاتیها اسنفجی شکل انتقال از راه مداخلات پزشکی (Iatrogenic transmissien) نیز گزارش شده است بعنوان مثال انتقال تصادفی اسکرپی در گوسفندان بدنبال استفاده از واکسن لوپنیگ ایل فرمالینه که از مغز و طحال گوسفندان مبتلا اسکرپی تهیه شده بود گزارش شده است. در انسان نیز گزارشاتی از انتقال CJD ازراه تزریق مکرر هورمون رشد و گنادوتروپینهایی که از غدد هیپوفیز افراد مرده تهیه شده وجود دارد.همچنین مواردی از انتقال CJD بدنبال استفاده از وسایل جراحی که در اعمال جراحی روی مغز آلوده شده وسپس در پیوند مننژو قرنیه مورد استفاده قرار گرفته بودند، گزارش شده است.
ذکر این نکته ضروری است که بیش از 200 سال است که انسان در تماس با عامل اسکرپی گوسفندان قرار دارد ولی تاکنون با وجود تمامی مطالعات اپیدمیولوژیک انجام گرفته نشانهای از انتقال این بیماری به انسان بدست نیامده است.
در مورد BSE نیز گرچه اولین گزارش مستند بیماری مربوطه به انگلستان و در سال 1986 میباشد اما گزارشات بیماری از سایر کشورها، چه در گاوهای وارداتی از انگلستان و چه در گاوهای بومی آنها حتی قبل از سال 1986 وجود دارد.
امروزه دیگر انتقال BSE از راه مواد خوراکی در دامها امری ثابت شده است. بااین حال از آنجا که خصوصیات بیولوژیک عامل آن از عامل اسکرپی متفاوت میباشد احتمال انتقال این بیماری به انسان رانباید منتفی دانست.
برای دانلود کل تحقیق از لینک زیر استفاده کنید:
دانلود تحقیق اماده با موضوع کنترل بیماری بس از طریق دارو - 9 صفحه وورد قابل ویرایش