سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله کامل درباره طراحی خانه های مسکونی

اختصاصی از سورنا فایل دانلود مقاله کامل درباره طراحی خانه های مسکونی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله کامل درباره طراحی خانه های مسکونی


دانلود مقاله کامل درباره طراحی خانه های مسکونی

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 40

 

طراحی خانه های مسکونی

طراحی خانه های مسکونی از اهمیت بسیاری برخوردار است و چنانچه این طراحی مناسب نباشد ،آسایش آن کامل نخواهد بود . از آنجایی که ما بیشتر وقت خود را در خانه سپری می کنیم لازم است طراحی خانه مسکونی بر اساس احتیاجات آن مورد توجه قرار گیرد بهتر است طراحی ساختمان بر اساس مبلمان مورد نظر برای آن صورت گیرد .

  شکل کلی خانه های مسکونی

ساختمان مسکونی ممکن است به صورت یک طبقه ویلایی ، آپارتمانی و یا ویلایی دوبلکس باشد که در این ساختمان ها سالن ، نهارخوری و آشپزخانه در طبقه همکف و در طبقه دوم قرار دارد . بعضی از ساختمانها به صورت سه طبقه طراحی می شود که در طبقه همکف سالن نهارخوری و آشپزخانه و اتاق مهمان و در طبقه دوم اتاق خواب ها و طبقه سوم اتاق بازی بچه ها در نظر گرفته می شود .

ساختمان مسکونی ممکن است در یک مجموعه طراحی شود

ارتباط در ساختمان های مسکونی : بهتر است سالن نهارخوری به

شکل اِل بوده و در هم ادغام شود و آشپزخانه نیز مجاور سالن نهارخوری قرار گیرد . اتاق خواب ها و حمام باید در یک هال جداگانه ای در نظر گرفته شود .

 

1-طراحی اتاق خواب ها

بهترین نور برای اتاق خواب نور جنوب یا مشرق است . اتاق والدین باید بزرگتر از سایر اتاق خواب ها باشد –در اتاق خواب والدین باید محل خواب ، رختکن ، میزتوالت و میز مطالعه در نظر گرفته شود . در صورتی که فضای کافی داشته باشیم می توانیم اتاق کوچکی برای رختکن در نظر بگیریم. اتاق خواب فرزندان ممکن است یک نفره و یا دو نفره باشد و مساحت این
اتاق ها بستگی به وسائلی که در آن قرار می گیرد ، خواهد داشت .

 

دستشویی و توالت : باید برای دستشویی و توالت در پلان محل مناسبی انتخاب نمود . بهتر است دستشویی از توالت کاملاً مجزا باشد – در قسمت دستشویی محلی برای حوله و جای مناسبی برای آینه در نظر گرفته شود رنگ کاشی ها باید با رنگ سرامیک کف هماهنگی کامل داشته باشد .

برای تهویه کامل توالت و دستشویی باید حیاط خلوت مناسبی
پیش بینی شود . نورگیر توالت و دستشویی بهتر است از زیر سقف انجام شود .

 

حمام : هنگام طراحی حمام باید کلیه وسائلی که می خواهیم در آن قرار دهیم پیش بینی شود . معمولاً در یک حمام معمولی علاوه بر رختکن باید توالت ، دستشویی ، وان و بیده قرار داد . حداقل اندازه یک حمام با چنین شرایطی 2*2 متر می باشد . ممکن است به جای وان از دوش استفاده نمود که در این صورت باید محلی برای آن در نظر گرفت .

 

سالن نهارخوری :سالن نهارخوری یکی از بخش های مهم ساختمان است . در صورتی که از سالن برای پذیرایی ازمهمان استفاده شود می توانیم از نور شمال استفاده کنیم و اگر سالن به عنوان نشیمن باشد بهتر است نورگیری آن از سمت جنوب و یا شرق باشد . بنظر اینجانب اگر سالن نهارخوری در هم ادغام شود و طراحی آن به شکل ال (L) باشد بهتر است . اندازه نهارخوری بستگی به اندازه سالن دارد می توانیم در نهارخوری از میزهای مستطیلی و یا دایره ای استفاده کنیم . ابعاد یک نهارخوری 12نفری حدود 25متر مربع است . در نهار خوری باید محلی برای قرار دادن ظروف پیش بینی شود .

 

مبلمان سالن : ابعاد سالن به بستگی تعداد مهمانان و وسائلی که
می خواهیم در آنجا قراردهیم متغیر است ولی بهر صورت در سالن باید محلی برای نشستن مهمانان و جایی برای شومینه و یا وسایل صوتی پیش بینی شود . نکته قابل توجه این است که اولاً شومینه در محل مناسبی قرار بگیرد و اندازه شومینه بستگی به بزرگی سالن دارد –شومینه می تواند در کنج دیوار و در یک قسمت دیوار قرار بگیرد برای اینکه خوانندگان با طرح های مختلف شومینه آشنا شوند چند نمونه از این شومینه ها نشان داده شده است .

 

محل کتابخانه در سالن : اگر سالن کوچک باشد می توانیم از گنجه ای در داخل سالن به عنوان کتابخانه استفاده کنیم و اگر سالن بزرگ باشد می توان اتاقی را با اختلاف سطح نسبت به سالن که مشرف بر آن باشد برای کتابخانه در نظر گرفت .

اتاق خواب : از دیگر بخشهای مهم ساختمان اتاق خواب است . قسمت اتاق خواب ها باید در یک هال جداگانه و کاملاً مجزا طراحی شود . ما
می توانیم هال اتاق خواب ها را بزرگتر انتخاب نموده و از آن به عنوان نشیمن استفاده کنیم .

 

ارتباط بین حمام و اتاق خواب ها : در صورتی که در یک ساختمان دو حمام داشته باشیم می توانیم یک حمام را مخصوص خانواده و حمام دیگر را مخصوص والدین در نظر بگیریم . سوالی که اغلب مطرح می شود این است که آیا حمام می تواند به اتاق خواب ها راه داشته باشد ؟ در صورتی که تعداد حمام دو عدد باشد می توانیم از یکی از اتاق خواب ها را به حمام مرتبط سازیم و در غیر این صورت باید از این کار خودداری کنیم .

 

نور اتاق خواب ها : بهترین نور در تهران برای اتاق خواب ها نور جنوب وشرق است . نکته قابل توجه این است که نمی توانیم این اصل را همیشه رعایت کنیم مخصوصاً در حالتی که مجبور هستیم چند دستگاه در یک طبقه طراحی نماییم .

مبلمان در اتاق خواب ها : طراحی هر اتاق خواب بستگی به وسایلی که در آن قرار می دهیم دارد – به طور مثال برای اتاق والدین باید یک تخت دو نفره و یک میز توالت و گنجه ای برای رختکن و همچنین میزی برای مطالعه در نظر گرفت در صورتی که جا به اندازه کافی باشد بهتر است مجاور هر اتاق خواب فضایی برای رختکن  نظر گرفته شود از آنجایی که اتاق خواب محل اسایش و آرامش است بنابراین محل آن باید دور از سر و صدا باشد

 

ابعاد اتاق خواب ها : نظر به اینکه ابعاد اتاق خواب ها با توجه به وسائلی که در آن قرار می دهیم متغیر است بنابراین  در موقع طراحی اتاق خواب ها بهتر است به کتاب استاندارد گرافیک مراجعه نمود ولی بهر صورت ابعاد یک اتاق دو نفره 3*5 (متر ) و اتاق یک نفره 4*3 (متر ) است .

 

آشپزخانه

اختصاصی ترین و در عین حال ، همه کاره ترین بخش منزل را آشپزخانه تشکیل می دهد . نگهداری مواد غذایی ، ذخیره مواد ، ذخیره مواد تمیزکننده ، تهیه غذا ، پخت غذا ، صرف غذا ، شستشوی ظروف و البسه و گاه پذیرایی از مهمان و نگهداری اطفال در آشپزخانه صورت می گیرد . بعلاوه وسایل مختلفی چون یخچال ، اجاق خوارک پزی ، ماشین ظرف شویی ، ماشین لباسشویی ، چرخ گوشت ، آب میوه گیری ، مخلوط کن ، سرویس غذاخوری ، انواع دیگ ها و غیر در آشپزخانه نگهداری می شوند . انجام کارهای ذکر شده و استفاده از وسایل گوناگون طبعاً متضمن صرف وقت ، پول و انرژی فراوانی است . صرف نظر از نیروی بدنی که در این محل به کار گرفته می شود مقدار فراوانی آب ،  نیروی برق و مواد سوختنی نظیر گاز یا نفت نیز به مصرف می رسد . تمام این فعالیت ها ضایعاتی به همراه دارند که نهایتاً به شکل دود ، بخار آب آلوده و زباله از آشپزخانه باید خارج گردند . با توجه به وسعت کارها ، ضروری است در طراحی آشپزخانه دقت زیادی نمود تا کدبانوی منزل با صرف کمترین وقت و انرژی بتواند بیشترین حاصل را از

زحمت روزانه خود بدست آورد .

 

الف طراحی آشپزخانه

ساختمان یک آشپزخانه نو یا تغییر شکل آشپزخانه قدیمی نیاز به پیاده کردن طرحی دقیق برای حصول به حداکثر کارایی دارد . در پیاده کردن طرح ، قبل از هر چیز باید به روش زندگی ساکنان منزل دقت و توجه نمود .آیا اعضای خانواده عادت به صرف غذا در آشپزخانه دارند؟ آیا حجم رفت و آمد و مهمانی ها زیاد است ؟ آیا به خاطر مشغله و گرفتاری های خارج از منزل ، آشپزخانه تنها برای تهیه ساندویچ مورد استفاده قرار می گیرد؟ پاسخ به اینگونه سوال ها و توجه به شیوه زندگی ساکنین منزل ، می تواند راهنمای خوبی برای طراحی آشپزخانه باشد .

به این ترتیب ، خرید وسایل متعدد و گرانقیمت برای خانواده ای که در طول روز مدت کوتاهی از آشپزخانه استفاده می کنند ، کاری نامعقول به نظر می رسد .

دومین قدم ، ترسیم نقشه بر روی کاغذ شطرنجی است . در این نقشه پس از تعیین ابعاد اتاق ، لازم است محل درها ، پنجره ها و برآمدگی یا پس رویهای دیوار ، محل شیرهای آب و پریزهای برق و همچنین ارتفاع درها و عرض طاقچه ها و جهتی را که به آن سمت باز می شوند ، دقیقاً مشخص کرد . در این مرحله تغییرات ضروری در بخش هایی از ساختمان مانند جابه جایی دیوارها و یا تغییر محل درها را می توان پیش بینی نمود. در طراحی آشپزخانه ، توجه به جنبه های ذیل ضروری است :

1-ابعاد و اندازه ها

گرانبها ترین عنصر آشپزخانه ، فضای آن است . تقسیم بندی عاقلانه محیط و اختصاص دادن فضای کافی برای کارهای اصلی از مهمترین ملاحظات در طراحی آشپزخانه است . گرچه در یک آشپزخانه کوچک نیز می توان امور جاری منزل را انجام داد اما وسعت و فضا برای کدبانو منزل موهبتی است استثنایی ، محلی برای چیدن میز نهارخوری ، پستویی برای جمع آوری لوازم اضافی و گوشه ای برای نصب ماشین لباسشویی همه از مزایای جنبی آشپزخانه بزرگ است .

یک آشپزخانه کامل نیاز به مساحتی معادل 10 تا 15 متر مربع دارد . هر چه مساحت کوچکتر باشد به همان نسبت محدودیت ها افزایش می یابد . وسیعتر شدن محیط نیز لزوماً بر کارآیی آشپزخانه نمی افزاید بلکه ، فضای اضافی جهت کارهای جنبی فراهم می نماید .

تحقیقات زیادی به منظور یافتن ابعاد مناسب برای وسایل آشپزخانه صورت گرفته است . نتیجه این تحقیقات ، ارائه استانداردهایی است برای این گونه وسایل به عنوان مثال ، سطحی به بلندی 65 سانتیمتر برای کسی که می خواهد نشسته کار کند مناسب ترین اندازه تشخیص داده شده است . لذا ، تعبیه یک پیشخوان با این ارتفاع برای کارهایی که نیاز به صرف وقت زیادی دارند بدون شک مکانی راحت فراهم می آورد . ارتفاع پیشخوان برای حالت ایستاده 85 سانتیمتر در نظر گرفته شده است که با توجه به طول قد افراد ، ممکن است 5 سانتیمتر بلندتر یا کوتاه تر باشد . استاندارد عرض پیشخوان 50سانتیمتر و عرض کابینت ها 30سانتیمتر است . اما اگر آشپزخانه کوچک است و کابینت ها مقابل هم چیده می شوند ، عرض پیشخوان را می توان کاهش داد تا فضایی به عرض 120-110 سانتیمتر برای رفت و آمد موجود باشد . کم عرض بودن پیشخوان در دو طرف ، موجب بیرون قرار گرفتن قسمتی از ظروف روی آنها شده احتمال تصادم را در هنگام کار افزایش می دهد . بالاترین اشیاء می توانند در ارتفاع 185 سانتیمتری و لبه های فوقانی قفسه های دیواری در خط 210 سانتیمتری قرار گیرند .

این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کامل درباره طراحی خانه های مسکونی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد