لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 59
فهرست و توضیحات:
چکیده
مقدمه
1ـ تشریحی بر شبکههای بیسیم و کابلی
2ـ شبکههای بیسیم
ارتباطات رادیویی
مزیت استفاده از شبکههای Wireless
مشکلات استفاده از شبکههای Wireless
مشکلات مربوط به استفاده از امواج رادیویی
ابزارهای جانبی در شبکههای Wireless
تقسیمبندی سیستمهای Wireless
طریقه ارتباط Wireless جهت ارتباط بین ISP و User
انواع شبکههای Wireless از نظر ابعاد
3ـ Wimax
مزایای استفاده از Wimax
Wimax چگونه کار میکند؟
ویژگیها و مزایای فنی Wimax
عوامل مؤثر بر کیفیت Wimax
استاندارد 802.16
WLL, LMDS, MMDS
بحث تکنیکی 802.16
استانداردهای مرتبط با IEEE 802.16
مقایسه 802.11 با 802.16
نحوهی ارائهی خدمات Wimax
Wimax به عنوان تجهیزات دسترسی در Metro
بازه و قابلیت انعطافپذیری (Range and Scalability)
پهنای باند انعطافپذیر (Flexible Channel Bandwidth)
حمایت از آنتنهای باهوش (Smart Antenna Support)
4ـ انجمن Wimax
اسامی شرکتهایی که در حال حاضر عضو انجمن Wimax میباشند
5ـ نتیجهگیری
مراجع
چکیده
برای انتقال اطلاعات، احتیاج به رسانه انتقال و سیستم انتقال میباشد. رسانههای انتقال اجزاء فیزیکی میباشند که انتقال اطلاعات در آنها صورت میگیرند و عبارتنداز زوج سیم بهم تابیده، کابل کواکس، فیبر نوری و مخابرات بیسیم.
وجود موانع طبیعی از قبیل کوه، جنگل، باتلاق، هزینههای بالای کابلکشی در بعضی مناطق، سختی کابلکشی و گاه ناممکن بودن کابلکشی در مناطق دور افتاده، زمانبری برپایی یک شبکه کابلی، نیاز به پهنای باند بالا و دسترسی آسان و هزینههای پایین نصب و بهرهوری در شبکهی بیسیم، امروزه کاربران را بسوی استفاده از این شبکهها سوق داده است.
همچنین یکی از پدیدههای عصر ما معتادان اینترنتی میباشد. کسانی که میخواهند بیست و چهار ساعته از اینترنت استفاده کنند. برای این قبیل افراد که دائماً در حال جابجا شدن هستند دیگر زوج سیم بهم تابیده، کابل کواکس و فیبر نوری کاربرد ندارد. هرگاه کاربر یا شرکت یا برنامه کاربردی خواهان آن باشد که داده و اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت متحرک در هر لحظه در اختیار داشته باشند شبکههای بیسیم جواب مناسبی برای آنها است. نیاز روزافزون به پویایی کارها، استفاده از تجهیزاتی مانند تلفن همراه، پیجرها و ... بواسطه وجود شبکههای بیسیم امکانپذیر شده است. امروزه یافتن و خریدن یک کامپیوتر کیفی که مجهز به تراشه Wi-Fi نباشد، کاری دشوار است، دکمهای که به کاربران کامپیوترهای همراه اجازه دستیابی به اینترنت، فارغ از مکانی که کاربر در آن حضور دارد میدهد. بدین ترتیب از مناطق دور افتاده، کوه، جنگل، اتاق غذاخوری، اتاق نشیمن، محوطه دانشگاه و یا کافیشاپ میتوان به اینترنت وصل شد.
محیطهای بیسیم دارای خصوصیات و ویژگیهای منحصر به فردی میباشند که در مقایسه با شبکههای محلی سیمی جایگاه خاصی را به این گونهها شبکهها میبخشد. عموم مردم به Wi-Fi به عنوان یک ایستگاه مرکزی کاری که میتواند ارتباط را بین چندین کاربر به طور یکسان به اشتراک بگذارد علاقمندند. البته با این محدودیت که فاصله کاربرانبران برای محیط داخلی (indoor) کمتر از 100 متر و برای محیط خارجی (outdoor) کمتر از 400 متر باشد.
در حالی که تکنولوژی Wi-Fi (802.11 a,b and g) شبکههای محلی را تحت پوشش قرار میدهد، WiMax شبکههای بزرگتر و مناطق روستایی را تحت پوشش قرار میدهد. (Woldwide Interroperability for Microware Access) WiMax میتواند اتصال شبکه شهری را با سرعت حداکثر 75 (Mbps) فراهم کند.این استاندارد با نام IEEE 802.16 نیز شناخته میشود که از سال 1990 کاربرد آن شروع شده است.
این استاندارد عملاً توانایی Wi-Fi را زیر سؤال برده است. WiMax باعث ایجاد ارتباطات بیسیم اینترنتی با پهنای باند بالا با سرعتی نزدیک به Wi-Fi که محدودیتهای آن را هم ندارد و یعنی تا فواصل بالای حدود 50 کیلومتر را هم پشتیبانی میکند.
در این مقاله پس از بیان کلیاتی در رابطه با شبکههای بیسیم و کابلی، مقایسه Wimax و Wi-Fi، به معایب و محاسن شبکههای بیسیم پرداخته شده، بررسی استانداردهای بیسیم و اجزای تشکیل دهنده از دیگر مباحث مورد بحث میباشد.
مقدمه
در دنیای امروز با افزایش جمعیت و رشد شهرها ضرورت برقراری ارتباط مفید و مؤثر بیش از پیش احساس میشود و همواره تغییر و تحول چشمگیری در این خصوص از سوی صاحبان صنعت ارتباطات در جهان صورت میگیرد. پیدایش ابزارهای ارتباطی اولیه نظیر مورس و تلگراف سبب شد تا انسانها خود را به یکدیگر نزدیکتر کنند و اختراع تلفن باعث گردید این نزدیکی بیشتر احساس شود. تلفن یک پدیده خارقالعاده در جهان ارتباطات از دیرباز مطرح بوده و تا ابد باقی خواهد ماند. سرانجام با به میان آمدن رایانه و آرپانت یا اینترنت امروزی افق جدیدی در عرصهی ارتباطات گشوده شد و به همین بهانه شبکههای ارتباطی پدیدار شدند. گسترش جوامع اداری باعث شد شبکههای رایانهای نیز رشد چشمگیری پیدا کرده و امروزه شاهد یک نبرد واقعی در این زمینه باشیم.
مبحث شبکه بسیار گسترده و پیچیده است. اما در اینجا به بررسی شکل نوینی از شبکههای رایانهای و ارتباطی تحت عنوان Wireless یا بیسیم خواهیم پرداخت. فنآوری بیسیم مدتهاست که مورد استفاده قرار میگیرد. برقراری ارتباط تلفن همراه بین شهری و یا بینالمللی و نیز برقراری ارتباط بین یگانهای نظامی گوشهای از این فنآوری است. اما تبادل اطلاعات از یک محل به محل دیگر دسترسی جدیدی در دنیای بدون سیم فراهم آورده و هر روز بر دامنه کاربران آن افزوده میشود.
1ـ تشریحی بر شبکههای بیسیم و کابلی
شبکههای محلی (LAN) برای خانه و محیط کار میتوانند به دو صورت کابلی (Wired) یا بیسیم (Wireless) طراحی گردند.در ابتدا این شبکهها به روش کابلی با استفاده از تکنولوژی Ethernet طراحی میشدند. اما اکنون با روند رو به افزایش استفاده از شبکههای بیسیم با تکنولوژی Wi-Fi مواجه هستیم.
در شبکههای کابلی (که در حال حاضر بیشتر با توپولوژی ستارهای به کار میروند) بایستی از محل هر ایستگاه کاری تا دستگاه توزیعکننده (هاب یا سوئیچ) به صورت مستقل کابلکشی صورت پذیرد (طول کابل از نوع CAT5) نبایستی 100 متر بیشتر باشد در غیر اینصورت از فیبر نوری استفاده میگردد) که تجهیزات بکاررفته از دو نوع غیرفعال (Passive) مانند کابل، پریز، داکت، پچ پنل و ... و فعال (Active) مانند هاب، سوئیچ، روتر، کارت شبکه و .... هستند.
موسسه مهندسی IEEE استانداردهای 802.3u را برای Fast Ethernet و 802.3 ab و 802.3z را برای Gigabit Ethernet (مربوط به کابلهای الکتریکی و نوری) در نظر گرفته است.
شبکههای بیسیم نیز شامل دستگاه مرکزی (Access Point) میباشد که هر ایستگاه کاری میتواند حداکثر تا فاصله 30 متری آن (بدون مانع) قرار گیرد. شبکههای بیسیم (Wlan) یکی از سه استاندارد ارتباطی Wi-Fi زیر را به کار میبرند:
- 11 b که اولین استانداردی است که شامل هر دو استاندارد قبلی بوده و از همه گرانتر میباشد.
- 11 a سریعتر اما گرانتر از 802.11 b میباشد.
- 11 g جدیدترین استاندارد که شامل هر دو استاندارد قبلی بوده و از همه گرانتر میباشد.
هر دو نوع شبکههای کابلی و بیسیم ادعای برتری بر دیگری را دارند اما انتخاب صحیح با در نظر گرفتن قابلیتهای آنها میسر میباشد [1].
عوامل مقایسه
در مقایسه شبکههای بیسیم و کابلی میتواند قابلیتهای زیر مورد بررسی قرار گیرد:
- نصب و راهاندازی
- هزینه
- قابلیت اطمینان
- کارائی
- امنیت
نصب و راهاندازی
در شبکههای کابلی به دلیل آنکه به هر یک از ایستگاههای کاری بایستی از محل سوئیچ مربوطه کابل کشیده شود با مسائلی همچون سوراخکاری، داکتکشی، نصب پریز و ... مواجه هستیم در ضمن اگر محل فیزیکی ایستگاه مورد نظر تغییر یابد بایستی که کابل کشی محدود و ... صورت پذیرد.
شبکههای بیسیم از امواج استفاده نموده و قابلیت تحرک بالایی را دارا هستند بنابراین تغییرات در محل فیزیکی ایستگاههای کاری به راحتی امکانپذیر میباشد برای راهاندازی آن کافیست که از روشهای زیر بهره برد:
-Ab hoc که ارتباط مستقیم یا همتا به همتا (peer peer to) تجهیزات را با یکدیگر میسر میسازد.
ـ Infrastructureکه باعث ارتباط تمامی تجهیزات با دستگاه مرکزی میشود.
بنابراین میتوان دریافت که نصب و راه اندازی شبکههای کابلی یا تغییرات در آن بسیار مشکلتر نسبت به مورد مشابه یعنی شبکههای بیسیم است.
این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید
دانلود تحقیق کامل درمورد معرفی شبکههای Wireless و بررسی شبکه Wimax