سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق علل ترک نماز

اختصاصی از سورنا فایل دانلود تحقیق علل ترک نماز دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق علل ترک نماز


دانلود تحقیق علل ترک نماز

 

مشخصات این فایل
عنوان: علل ترک نماز
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 52

این مقاله درمورد علل ترک نماز می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله علل ترک نماز می خوانید :

کیفر بی اعتنایی به نماز در هنگام مرگ:
1-    با ذلت و خواری می میرد، 2-گرسنه جان می دهد، 3-تشنه می میرد، به طوری که اگر تمام رودهای عالم به او آب دهند، عطش وی رفع نشود.
کیفر بی اعتنایی به نماز در قبر:
1-    خداوند ملکی را برای عذابش در قبر می گمارد، 2-به فشار قبر مبتلا می شود، 3-به ظلمت قبر مبتلا می شود.
کیفر بی اعتنایی به نماز در قیامت:
1-خداوند ملکی را بر وی می گمارد که به صورت او را بر روی زمین بکشد، در حالیکه خلایق به او نگاه می کنند، 2-خداوند در محاسبه به او سخت می گیرد، 3-خداوند با نظر رحمت به او نگاه نمی کند و عذاب دردناکی برای او است»
لعن و نفرین الهی بر تارکین نماز: متاسفانه از مردم زمان ما، اکنون به واسطة دنیا پرستی به نکبت بی نمازی مبتلا و از تباه کنندگان نماز می باشند چه آنکه علاوه بر بیماری چشم هم چشمی نسبت به امثال و نزدیکان علاقه شدیدی به تجمل گرایی و ثروت اندوزی یافته اند که در امور دنیا از همه با خبرند، اطلاعات ریاضی، شیمی، فیزیک، و امثال این ها را خوب آگاهند ولی از احکام اسلام و معارف دین به کلی بی بهره اند از اعمال و کردارشان دانسته می شود که بر این باورند که فقط و فقط برای همین چند صباح زندگانی آلوده به همه چیز آفریده شده اند، لذا به بندگی خدا و نماز که بهترین عبادت است، بی اعتنا هستند نه احکام آن را می دانند و نه می خواهند بدانند زیرا که گمان می کنند، عمل کردن به آن احکام آن ها را از آرزوهای بی ارزششان باز می دارد از این جهت است که دیده می شود بسیاری از نماز خوان ها حمد و سوره و اذکار نمازشان را درست نمی دانند، طمانینه در نماز ندارند مکان نماز اگر غصبی باشد از نظر آنان مانعی ندارد از مسائل شک و سهو و قرائت و تجوید هم کاملا آگاهند و در غفلتی بسیار سخت و عمیق فرو رفته اند .

این افراد که در حقیقت از روی علم و آگاهی به فضایل نماز این امر قدسی و الهی را نادیده گرفته اند و اعتنا و توجهی به آن ندارند در اخبار و روایات از جانب پیشوایان دین مورد بیشترین و شدیدترین حمله و هجمه قرار دارند تا آنجا که در کتب روایی و جوامع حدیثی تحقیق شده است هیچ گروهی همانند افراد بی نماز مورد عتاب قرار نگرفته اند. چنان این مسئله از نظر معصومین حائز اهمیت بوده که گاهی انسان متحیر می گردد که چه اسراری در نماز نهفته است که این همه مورد توجه قرار گرفته است. برخی از تعابیر پیشوایان دین چنان تند است که هیچ راه توجیهی را برای ترک آن باقی نمی گذارد. به عنوان مثال در بیانات گوهر بار علی (ع) موارد بسیاری به چشم یم خورد که با کرامات و بزرگواری در حق دشمنان خود دعا می کند و برای آن ها از خداوند عفو و بخشش می طلبد ولی با همه این اوصاف وقتی می خواهد درباره افراد بی نماز سخن بگوید  می فرماید: «اللهم العن من ترک الصلاه متحمدا؛ خدایا لعن کن کسی که عمدا نمازش را ترک می کند» .
بسیار روشن است که چه عواقب وحشتناکی این گروه را تهدید می کند. گروهی که معصومین و پیشوایان دین از خداوند درخواست امن نمایند. پس بیاییم در این امر الهی اهتمام ورزیم و دیگران را به اهمیت آن آشنا ساخته و این همه تهدیدات را جدی بگیریم برای این که خواسته و دعای معصوم نزد بارگاه الهی مستجاب است  و سعی کنیم مشمول دعای خیرشان قرار گیریم تا در هر دو جهان عاقبت بخیر و سعادتمند باشیم. ان شاء الله
ج- سخت ترین عذاب دوزخ برای بی نمازان: در مورد اول از آثار بی نمازی گفته شد که تارکین نماز، سخت ترین شرایط زندگی را در دنیا دارند و هیچ راحتی و گشایشی برای آن ها در حیات و زندگی مادی نیست. وچون خدا را از یاد برده اند در نتیجه خدا هم دست لطف و رحمت خویش را از سرشان کوتاه و آنان را در تنگنای زندگی رها ساخته است. به هر سمتی که روی می آورند درهای رحمت الهی را به سوی خود بسته می بینند و در حقیقت در تمام عمر خوش تا زمانی که به درگاه الهی توبه نکنند و به سوی او باز گردند در لجن زار زندگی حیوانی و مادی خویش غرقند و دائما در فشار روحی به سر می برند. این عذاب و عقاب قبل از مرگشان است که در این دنیا خداوند نصیبشان کرده است و اما بعد از حیات مادی و مرگشان عذاب سختی آن ها را تهدید می کند. بعد از مرگ عذابی که برای این گروه در پیش است قطعا قابل مقایسه با عذاب دنیوی نیست. از آیات و روایات چنین بر می آید که سخت ترین عذاب برای تارکین نماز است .

به عبارت دیگر خیره سری این افراد در برابر خدا و سر بر آستان او نساییدن، موجب سقوط در دوزخ و گرفتار شدن به آتش دوری از رحمت اوست. از این رو نخستین علتی که دوزخیان برای ورود به آنجا بر زبان می آورند این است که : «لهم نک من المسلمین...؛ ما از نمازگزاران نبودیم»
در همین سورة مدثر، قرآن چهار عامل جرم را برای دوزخی شدن افراد ذکر می کند. وقتی که بهشتیان از مجرمان می پرسند، چه چیزی شما را به دوزخ آورد، می گویند: «از نمازگزاران نبودیم، مستمندان را اطعام نمی کردیم، یعنی زکات واجب مال خود را نمی دادیم، با اهل همنشین و هم صدا بودیم، روز حساب را دروغ می شمردیم و به این رفتار خود ادامه دادیم و توبه نکردیم تا مرگمان فرا رسید» بنابراین، در آمدن به دوزخ اثر نتیجة علل و عواملی است که بی نمازی در راس آن ها قرار دارد، زیرا همچنان که نماز راس ایمان است بی نمازی راس کفر و بی دینی است.
از این آیات می فهمیم که اولا؛ همچنان که کفار مکلف به اصول دین هستند، به فروع دین نیز موظفند.
ثانیا؛ امور چهارگانة نماز، زکات، ترک مجالس اهل باطل، و ایمان به قیامت، اهمیت و نقش در خوری در هدایت و تربیت دارد. ثانیا؛ دوزخ جای نمازگزاران واقعی، زکات دهندگان تارکان باطل، و مومنان به قیامت نیست .
اهل نماز حکیم و اهل بهشتند، کسی که اقامة نماز نمی کند، از منظر قرآن نادان است یعنی کسی که در مقابل تمام هستی اش و در مقابل همه چیز عالم (یعنی خدای عالم) تواضع، فروتنی، شنوایی و ادب ندارد، عاقل نیست، بلکه سفید است و سفید بهشتی نیست، جهنمی است. زیرا بهشت جای عاقلان است نه جای نادانان. عقل سازندة بهشت است و بهشتی، عاقل است. پس عاقل کسی که در مقابل نعمت و نعمت دهنده تواضع ادب و خشوع و خضوع داشته باشد اگر کسی اهل نماز نباشد، سفید و جهنمی است .

حال ای عاقلع اندکی تامل نما که جایگاه چنین افرادی دوزخ و طعامشان چرک و خون و شرابشان آهن گداخته است شعله های آتش آن ها را از جا برکند و پرتگاه های عمیق دوزخ آن ها را گرد آورد، تنه آرزویشان هلاکت و مرگ است که نمی بینید، قدم های آن ها به پیشانی شان بست شده و چهره هایشان از ظلمت معاصی سیاه گشته و از کناره های دوزخ فریاد برآورند و از اطراف آتش صیحه زنند، که ای مالک آن چه را که از آن بیم داده شدیم به ما رسیدیم. ای مالک، سنگینی این زنجیرها ما را از پای در آورده ای مالک پوست بدن ما بریان شده ای مالک ما را از این آتش خارج ساز که دیگر گرد و گناه نگردیم ولی او فریاد برآورد که هیهات هیهات. فرار و نجاتی برای شما نیست امیدشان قطع می شود و تاسف می خورند ولی سودی ندارد و با پتک های آهنین پیکرشان در هم کوبیده شود، و آتش آن ها را چون دیگ جوشان بجوش آورد و هر گاه فریاد می کنند جامی از آب جوشان جاری است و از شدت عطش جگرهای آن ها قطعه قطعه شود، حدقه های چشم به گونه هایشان روان است و گوشت های صورت در حال فرو ریختن و پیه های بدن در حال آب شدن و پوست بدن در حال برکنده شدن است، هر پوستی که بسوزد. پوستی غیر از آن به جای آن آید، استخوان های بدن از گوشت برهنه گردد و صورتشان سیاه و چشم ها نابینایی را از دست داده و زبان لال و ستون فقرات در هم شکسته و پوست بدن پاره پاره گردد و دستهایشان به گردن زنجیر شده و پیشانی آن ها با قدم هایشان به زنجیر کشیده شده است، بر چهره هایشان بر آتش راه روند و با حدقة چشم بر خارهای آتش حرکت کنند، مارها و عقرب ها آن ها را از هر سو بنگزند !

بخشی از فهرست مطالب مقاله علل ترک نماز

کم توجهی یا بی توجهی برخی از افراد به نماز
1- علل فردی عدم گرایش به نماز
راهکار
2- علل مربوط به خانواده
3- علل اجتماعی عدم گرایش فرد به نماز
کم توجهی یا بی توجهی برخی از افراد به نماز
انگیزه های ترک نماز
مراتب بی نمازی
1- آثار ترک نماز در دنیا
2- آثار ترک نماز در آخرت
کیفر بی اعتنایی به نماز در هنگام مرگ:

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق علل ترک نماز
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد