لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 14
ایمنى و بهداشت در کودکان
همین که کودک در استفاده از اشیاء مهارت پیدا مىکند، آگاهى از خطرات احتمالی، داراى اهمیت بسیار حیاتى است. در صورتى که در مورد چیزى احتمال خطر مىدهید، آن را از دسترس او دور نگه دارید.
- بچهها هر چیزى را در دهان مىگذارند (این عمل، به لحاظ روانشناسى کودک، یک فرآیند شناخت اشیاء است. م). هرگز چیزهائى را که بهعلت کوچک بودن ممکن است توسط کودک بلعیده شود یا در گلوى او گیر کند و یا در گوش و بینى خود فرو نماید در دسترس او نگذارید. توجه داشته باشید که این اصل مىتواند شامل آن دسته از اشیاء بزرگترى باشد که قسمتهاى مختلف آنها را مىشود کَند یا به هر علت جدا کرد.
مطمئنترین وسایل بازی، ظروفى هستند که درِ آنها پیچى است. چون برخلاف درهاى فشاری، کودکان نمىتوانند قبل از رسیدن به سن هجده ماهگى آنها را باز کنند.
اسباببازىهائى را که احتمال مىدهید در رنگ آنها از سرب استفاده شده است، در اختیار آنها نگذارید.
بطرىهاى مورد استفادهٔ کودک را بهدقت بشوئید و بهطور کلى از بطرىهاى خالى مواد سفیدکننده و مایع شستشو به این منظور استفاده نکنید.
چیزهائى را که ممکن است باعث خفه شدن او شود از دسترس او دور نگه دارید. این اشیاء شامل کیسههاى پلاستیکی، کوسن و بالش یا هر چیز دیگرى است که ممکن است روى او بیفتد.
- مراقب اشیاء تیز و بُرندهاى باشید که ممکن است انگشتان دست یا پاى او را زخم کند و یا رگ او را پاره نماید.
- هرگز او را با چیزهائى شبیه روبان تنها نگذارید.
- از اشیاء نوکتیزى که ممکن است در پوست او فرو برود و یا در بینى و چشمها یا گوشهاى خود فرو کند پرهیز کنید. همینطور اشیاء لبتیزى که احتمال مىدهید باعث بریدگى شوند.
- ظرفهاى یکبار مصرف ماست را بلافاصله بعد از ترک خوردن، دور بیندازید.
- اشیاء سنگینى را که در صورت افتادن مىتوانند آسیبرسان باشند، از دسترس او دور نگه دارید.
- از تمیز بودن محل بازى کاملاً مطمئن شوید.
- وسایلى که براى مواد غذائى از آنها استفاده شده است، از نظر بهداشتى خطرناک هستند. این نوع وسایل را قبل از اینکه در اختیار کودک قرار دهید، کاملاً استرلیزه کنید، اشیاء دیگر را با مایع ظرفشوئى و یا جوش شیرین بشوئید، آب بکشید و خشک کنید.
مراقبتهای دوره نوزادی
حرارت اتاق نوزاد را بین 18تا20 درجه بیشتر نباشد ، نوزاد را در سرما قرار ندهید و بیش از اندازه نیز نپوشانید . لباس نوزاد بایستی سبک و گشاد و راحت باشد . از قنداق کردن نوزاد که یک عمل غیربهداشتی و زیان آور است بپرهیزید و از قنداق کردن نوزاد حتی بمدت کوتاه خودداری کنید
حمام کردن روزانه نوزاد با داشتن بند ناف نه تنها اشکالی ندارد بلکه مفید است . از بدو تولد نوزاد بایستی حداقل یک روز در میان حمام داده شود و تمام بدن نوزاد را با آب و صابون و یا شامپوی مناسب شستشو داد . حمام دادن نوزاد بهیچوجه اثر سوء روی ناف نوزاد و محل ختنه نداشته بلکه شستشوی ناف با آب و صابون از بروز عفونت جلوگیری می نماید
حتما ناف نوزاد را با الکل یده پانسمان و با کاز استریل بپوشانید . روزی جند بار ناف نوزاد را با الکل و یا بتادین تمیز نمائید و پس از افتادن ناف ، محل بندناف را با الکل و یا بتادین تمیز کنید
به هیچ وجه به چشم نوزاد دست نزنید ، اگر ترشحی نشان می دهد به پزشک مراجعه کنید
در موقع گرفتگی بینی به هیچ وجه از شیر و سنجاق استفاده نکنید ، کمی سرم فیزیولوزیک ، نرمال سالین ، داخل بینی او بچکانید
برای جلوگیری از سوختگی پای نوزاد نخاطر ادرا و مدفوع او را زود به زود عوض نمایی و در صورت ابتلا از پودر استفاده نکنید ، پای نوزاد را با آب و صابون بشوئید و خشک کنید سپس با پماد آ+د چرب نمائید
ایمنى و بهداشت در کودکان 14ص