فرمت فایل: ورد ( قابلیت ویرایش و آماده چاپ )
قسمتی از محتوای متن
تعداد صفحات : 29 صفحه
آداب عبادت عبادت در شریعت اسلام فقط امری معنوی و روحانی به نظر میرسد وانسان فکر میکند عبادات با فضیلت و اخلاق رابطهای ندارند و میگوید: «نماز برای خدا و حج زیارت خانه خدا است، زکات وسیله نزدیکی به خدا و روزه راهم برای خدا میگیرند و.
.
.
» ولی با کمی دقّت در عبادات متوجّه میشویم که با ارزشترین درسهای فضیلت و اخلاق در پرتو عبادات اسلامی تأمین میگردد.
به همین دلیل پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در ابتدای بعثت فرمودند:«برانگیخته شدم تا فضایل اخلاقی را به سر حدّ کمال برسانم».
(1) که حضرت با این فرمایش نقش عبادات اسلامی را در رشد اخلاق و فضیلت بیان فرمودهاند.
بنابراین عبادات اسلامی علاوه بر اینکه عبادت هستند جزو فضایل اخلاقی نیز به حساب میآیند.
عبادت و تهذیب نفس به تعبیر دیگر، عبادات در اسلام نوعی تطهیر روحی و تنظیم اجتماع هستند در حالی که پرستش خداوند نیز به حساب میآیند.
این مطلب فقط به عبادات اختصاص ندارد یعنی همه دستورات اسلامی دارای فواید و منافع همه جانبه میباشند.
با اینکه دستورات اسلام هر یک دارای نشانه مخصوصی هستند، برخی راعبادت مینامند، برخی جزو فضایل و اخلاقیات هستند و پارهای از آنها جزو حدود و برخی هم برای تنظیم اجتماع وضع شدهاند.
امّا بسیار مشکل است که بتوان میان دستورات مختلف اسلام تفکیک ایجاد کرد و خاصیّت حکمی یانهیی و امریِ هر یک را منحصر به امری خاص دانست.
به این دلیل که اسلام، جهان آفرینش را به نظر وحدت مینگرد، خداوند یکتا است، افراد بشر مانند دانههای شانه مساوی هستند، کتاب آسمانی یکیاست، پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم یکی است و معاد و بازگشت به سوی خداوند نیز یکی است و خلاصه همه قوانین شریعت اسلام در قسمتهای مختلف زندگی عقل، روح، بدن، دنیا و دین و عمل و عبادت همه و همه یک هدف و یک مسیر را دنبال میکنند.
دانلود آداب عبادت