لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 33
فهرست مطالب
مقدمه 1
روشها 7
چاقی کودکان 11
درمان چاقی کودکان 12
خود مراقبتی در خانه 13
فعالیت بدنی و ورزش: 13
برنامه غذایی: 15
توصیه های غذایی مفید: 17
تغییر عـادت و رفتـار 18
تأمین نیازهای غذایـی کـودک و رژیم درمانـــی 18
فعالیـت 19
رفـع مشکلات روحـی 19
قطع مصرف نوشابه در درمان چاقی کودکان 20
چاقی کودکان و خانواده درمانی 21
رفتارهای خانواده را تغییر دهید. 22
بهترین سن پیشگیری از چاقی در کودکان 26
چند توصیه عملی 29
نتایج 30
منابع: 32
چاقی کودکان
مقدمه
نظر به وفور روز افزون چاقی در کودکان و نوجوانان و با توجه به این که بیشتر این کودکان در سنین بزرگسالی نیز مبتلا به چاقی و مشکلات ناشی از آن می شوند باید به دنبال راههای درمانی مناسب برای کنترل چاقی از سنین پائین بود که بدون داشتن عوارض جانبی ، بتواند به درمان این بیماری کمک نماید لذا در این پژوهش روشهای مختلف درمانی را مورد بررسی قرار دادیم .
چاقی مرحله ای است که در اثر آن، انرژی ذخیره ای در بدن پستانداران (از جمله انسان) که معمولاً به شکل بافت چربی است بسیار زیاد می شود، به طوری که منجر به خطرات زیادی برای سلامتی می گردد. معمولاً چاقی بین حیوانات وحشی نادر است، اما حیوانات اهلی و حیواناتی که در خانه از آنها نگهداری می شود، دچار چاقی می شوند. این امر معمولاً به دلیل دادن غذای بیش از اندازه به آنها و نداشتن تحرک کافی حیوان اتفاق می افتد.
تعریف چاقی
معمولاً زمانی که وزن بدن با توجه به جنس و سن، با قد تناسب نداشته باشد به اصطلاح می گویند که چنین فردی چاق است. در جدول زیر تناسب وزن با توجه به جنس، قد و سن آمده است:
افراد مختلف
سن
وزن
قد
کودکان
7-9 سال
28 کیلوگرم
132 سانتی متر
10-12سال
37 کیلوگرم
147 سانتی متر
دختران
13-15سال
50 کیلوگرم
162 سانتی متر
16-19 سال
55 کیلوگرم
162 سانتی متر
پسران
13-15 سال
50 کیلوگرم
162 سانتی متر
16-19 سال
65 کیلوگرم
178 سانتی متر
زنان
25 سال
60 کیلوگرم
165 سانتی متر
45 سال
59 کیلوگرم
165 سانتی متر
65 سال
61 کیلوگرم
165 سانتی متر
مردان
25 سال
71 کیلوگرم
178 سانتی متر
45 سال
70 کیلوگرم
178 سانتی متر
65 سال
74 کیلوگرم
178 سانتی متر
جدول1- وزن مناسب با توجه به سن،جنس و قد افراد
علل چاقی
علل سببی
چاقی می تواند یک علت و یا ترکیبی از چند علت داشته باشد:
ـ استعداد ژنتیکی
ـ داشتن رژیم غذایی سرشار از انرژی
ـ ورزش کم و داشتن تحرک کم
ـ بیماری هایی که خود سبب چاقی می شوند (همچون کم کاری تیروئید)
ـ ناهنجاری های خوردن (از جمله پرخوری)
ـ فشارهای ذهنی
اگر چه توضیح دقیقی برای شیوع اخیر چاقی وجود ندارد، استفاده از نظریه ی تکاملی برای درک این چاقی شایع مفید به نظر می رسد. در زمان های گذشته که غذا کمیاب بود، زمان هایی که غذا فراوان می شد، توانایی به منظور استفاده از این مواد غذایی در دوران وفور نعمت و ذخیره ی انرژی در بدن، بدون شک امتیازی تکاملی در بین افراد مختلف محسوب می شد. در جوامع بی تحرک امروزی، دقیقاً عکس این مطلب به چشم می خورد. امروزه به دلیل وفور نعمت، افراد مقادیر زیادی غذاهای پرانرژی در دسترس دارند که بخورند، در حالی که به نسبت غذایی که می خورند بسیار کم ورزش می کنند. اگر چه بسیاری افراد استعداد چاقی دارند، تنها به دلیل کاهش فعالیت فیزیکی و داشتن رژیم های غذایی پرکالری که در جوامع امروزی به چشم می خورد است که چاقی همه گیر شده است. بخش قابل توجهی (بیش از 30 درصد) از جمعیت کشورهای ثروتمند جهان مبتلا به چاقی هستند که سلامت همه آنها در معرض خطر قرار دارد.
به علاوه ناهنجاری های خوردن هم می تواند منجر به چاقی شود. یکی از مهمترین این ناهنجاری ها پر خوری است که همان طور که از نامش پیداست، فرد مبتلا به این ناهنجاری، بسیار تمایل به خوردن غذا دارد. یکی از دلایل این نوع خوردن بیش از حد این است که فرد مبتلا با خوردن غذا سعی در کاهش نگرانی های خود دارد. به علاوه افراد مبتلا به پرخوری، اغلب توانایی تشخیص گرسنگی از سیری را ندارند. البته بسیاری از متخصصین تغذیه اعتقاد دارند که مفهوم گرسنگی و سیری را باید از کودکی به بچه ها آموزش داد و صرفاً کودک را مجبور به خوردن غذایی که میلی به آن ندارد، نکرد.
برخی تحقیقات نشان می دهد که چاقی در انسان ممکن است به دلیل عفونت های ویروسی هم حادث شود. حاملان AD-36 و AD-37 که حامل ویروس آدنو ویروس هستند، به عنوان عاملی برای چاق کردن حیوانات و همچنین
دانلود مقاله کامل درباره درمان چاقی کودکان