دانلود مقاله مرکز داده data center
نوع فایل : Word
تعداد صفحات : 29
فهرست
Data Center چیست ؟
تا قبل از دهه 90 استفاده از اینترنت برای مردم عادی به سادگی امکانپذیر نبود، چرا که استفاده از امکانات اینترنت نیاز به دانش خاصی داشت. محیط خط فرمانی(Command Line) و ساختار غیر گرافیکی اینترنت سبب شده بود که کاربران عادی علاقه چندانی به استفاده از اینترنت نداشته باشند.
در اوایل دهه 90، پس از به وجود آمدن مفهوم وب در اینترنت (سال 1993 ) و پروتکل HTTP که به سادگی امکان به اشتراک گذاشتن مستندات در اینترنت را در اختیار کاربران قرار میداد، روز به روز بر تعداد کاربران اینترنت افزوده شد. از سوی دیگر با اضافه شدن کاربران اینترنت، حجم مستندات نیز روز به روز افزایش یافت. مسلماً خطوط سابق اینترنتی و سرورهای موجود، توانایی جوابگویی به خیل عظیم کاربران را نداشتند.
همچنین با زیاد شدن کاربران و بالا رفتن حجم مستندات، و نیز سادگی انتشار اطلاعات در اینترنت، مفاهیم تجاری نیز وارد عرصه اینترنت شدند. شرکتهای تجاری نیاز به سرورهایی داشتند که این امکان را به آنها بدهد که به سادگی و با سرعت بتوانند اطلاعات خود را در اختیار مشتریان و کاربران خود قرار دهند.
بالطبع این امکان وجود نداشت که هر شرکت یا سازمانی که قصد راهاندازی سایتهای اینترنتی را دارد، خود راساً اقدام به راهاندازی سرور خود کند، چرا که با وجود کاربران زیاد این سایتها و حجم بالای ترافیک، نیاز به اتصالهایی با سرعتهای بسیار بالا وجود داشت که مسلما حتی در صورتی که این امکان از لحاظ عملی وجود داشته باشد، هزینه بالایی را میطلبید.
راهحلی که برای این مشکل به نظر رسید، راهاندازی مراکز خاصی تحت عنوان Data Center یا مراکز دادهای بود. Data Center ها با در اختیار داشتن اتصالات پرسرعتهای به اینترنت، و همچنین در اختیار داشتن سرورهای قوی و متعدد، امکان راهاندازی سرورهای وب را برای عموم مردم ممکن ساختند.
شرکتهای تجاری و مردم میتوانستند با اجاره کردن فضای محدودی در این سرورها، سایتهای وب خود را معرض دید عموم قرار دهند. برخی شرکتهای بزرگ نیز با توجه به نیاز خود، اقدام به اجاره کردن یک سرور در مرکز دادهای میکردند و آن را از راه دور با ابزارهای خاص کنترل میکردند. ..
مشخصات یک Data Center
وجود سیستم قدرت پشتیبان:
وجود سرورهای متعدد:
مشخصات فیزیکی:
نحوه در اختیار گرفتن یک سرور وب:
ضرورت راهاندازی Data Center در ایران
مزایای راهاندازی Data Center در ایران
پایین آمدن ترافیک Gatewayهای شرکت مخابرات:
استفاده بهینه از امکانات موجود:
هزینه پایینتر:
امنیت بیشتر برای سرورها:
مزایای در اختیار داشتن Data Center در آینده
آشنایی با Data Center
معیارهای طراحی مراکز داده
شکل 1
ساختار و اجزاء
شکل 2
لایه Aggregation
لایه Front- End
شکل 3
لایه برنامههای کاربردی (Application)
لایه Back-End
لایه ذخیره سازی (Storage)
شکل 4
لایه انتقال
سرورها درData Center
●Intranet server farm
● Internet server farm
●Extranet server farm
Data Center های توزیع شده
شکل 5
سرویسهای Data Center
● سرویسهای زیرساخت
● سرویسهای لایه 1 یا سرویسهای شهری
● سرویس های لایه 2
● سرویس های لایه 3
● سرویس های هوشمند شبکهای
● سرویسهای Server Farm
● سوئیچینگ محتوا (Content Switching)
● سرویس Caching
● SSL Termination
● Content Transformation
● سرویس های ذخیره سازها
● سرویس های امنیتی
● لیست های کنترلی دسترسی (Access Control Lists (ACL
● Firewall ها
● سرویسهای مدیریتی
مقاله مرکز داده data center