سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق کامل درباره سی و سه پل

اختصاصی از سورنا فایل دانلود تحقیق کامل درباره سی و سه پل دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 7

 

سی و سه پل

/

پل الله وردیخان – عنصری محوری در ارتباطی کالبدی – فرهنگی

معروف به: پل الله وردیخان ، سی و سه چشمه ، چهار باغ ، جلفا، زاینده رود

موقعیت : میدان انقلاب اسلامی

سال تاسیس: 1005 هجری – دوره شاه عباس اول

با نظارت سردار معروف او الله وردیخان بنا شده است.

قبلاً 40 چشمه داشت اما امروزه بیش از سی و سه چشمه آن باقی نمانده است و بقیه مسدود شده است.

با 300 متر طول و 14 متر عرض طولانی ترین پل دیده می شود.

برای گردش یک پیاده رو در بالا و پیاده روی مسقف در پائین است.

/

یکی از پلهای زیبا و جالبی که در دوران صفویه بر روی زاینده رود احداث شد سی و سه پل است. این پل در گذشته ((پل جلفا)) نامیده می شد. (زیرا از این طریق به جلفا که تازه احداث شده بود می رسیدند). به ((الله وردیخان)) نیز معروف است زیرا سردار مشهور شاه عباس اول که به ساختن این پل مامور گردید به این نام نامیده می شود.

/

این پل که چهار باغ عباسی را به چهار باغ بالا متصل می کند قبلاً 40 چشمه داشته اما امروز بیش از سی و سه چشمه آن باقی نمانده است و بقیه آنها مسدود شده اند .پل 295 و75/13 متر عرض دارد و در زمره اولین آثاری است که شاه عباس اول دستور ساختن آن را داده است .

در طرفین پل معبر باریک مسقفی است که در سراسر طول پل دیده می شود .سی و سه پل دارای یک پیاده رو برای گردش در بالا و یک پیاده رو در پایین است. پیاده رو پائین گذر گاه مسقفی است که میان پایه های مرکزی پل و به فاصله کمی از بستر رودخانه ایجاد شده است . از گفتنی ها درباره سی و سه پل اینکه در دوران صفویه جشن ((آبریزان)) یا ((آبریزکان)) در کنار زاینده رود و در نزدیکی این پل برگزار می شده است . در این جشن که در سیزده تیر ماه هر سال برگزار می شد مردم با پاشیدن آب و گلاب به روی یکدیگر در این مراسم شرکت می کرده اند.

مصالحی که در ساخت سی و سه پل به کار رفته:

آجر در قسمت فوقانی و سنگ در طبقه تحتانی پل است . پل الله وردیخان که در سال 1011 هجری بنا شده است از آثار مشهور اصفهان است که اکثر سیاحان و جهانگردان به توصیف آن پرداخته اند . یکی از خارجیانی که سی و سه پل را در اواخر حکومت قاجارها دیده است درباره آن می نویسد:

این بنای زیبا که با وجود مرور زمان با بزرگی و مشخصات آن سالم مانده است ارزش آن را دارد که برای دیدنش به اصفهان رفت ، هر چند احتمالاً از کسی هم انتظار نمی رود که برای دیدن شاید باشکوه ترین پل جهان چنین کاری بکند.

خواجو- سازه آبی چند منظوره

معروف به : پل شاهی ، بابا رکن الدین ، شیراز و حسن آباد

موقعیت : میدان خواجو

سال تاسیس: 1060 هجری –دوره شاه عباس دوم

133 متر طول و 12 متر عرض دارد.

غرفه های آن با تزئینات کاشی کاری و نقاشی پوشیده است .

یکی از زیباترین پلهای جهان در عصر صفوی به شمار می رفت .

به دلیل معماری و تزئینات کاشیکاری بر سایر پلهای زاینده رود برتری دارد.

در وسط هر یک از ضلع شرقی و غربی پل ساختمانی بنا شده که شامل چند اتاق مزین به نقاشی است وبیگلربیگی معروف است.

این پل را پل شاهی و بابا رکن الدین و شیراز و حسن آباد هم نامیده اند از بناهای شاه عباس دوم صفوی است که در سال 1060 هجری بنا شده است.

طول پل 133 متر و عرض آن 12 متر است همان طور که گفته شد این پل را به اسامی دیگری نیز نامیده اند و وجه تسمیه آن بابا رکن الدین این است که بر سر راه تکیه بابا رکن الدین عارف مشهور واقع شده بود ، حسن آباد می نامیدند ، به این علت که شالوده آن در عصر ( حسن بیک ترکمان) ریخته شد، شیراز گفته اند به خاطر آنکه مسافران شیراز در آن زمان از روی این پل عبور می کرده اند و بالاخره به این سبب به این پل خواجو نامبرده شده بود که در محله خواجو قرار داشت.

پل خواجو به دلیل معماری و تزئینات کاشیکاری بر سایر پلهای زاینده رود برتری دارد.

پل خواجو که در عصر صفویه یکی از زیباترین پلهای جهان به شمار می رفت در اصل به منزله سد و بند بود. به این معنا که بستن دهانه های پل در ضلع غربی دریاچه ای به وجود می آمد.

در وسط هر یک از دو ضلع شرقی و غربی پل ساختمانی بنا شده که شامل چند اتاق مزین به نقاشی است . این ساختمان که (بیگلربیگی) نامیده می شود در آن عصر اختصاص به بزرگان و امرائی داشت که به هنگام ایجاد دریاچه مصنوعی مسابقات شنا و قایقرانی را تماشا می کرده اند.

شعرای اصفهان درباره پل خواجو اشعار زیبایی سروده و در طی این سروده ها زیبایی آن را توصیف کرده اند. از جمله این شعرا صائب تبریزی است که با قصیده ای بلند بالا یکی از روزهای جشن و چراغانی را ذکر می کند که در کنار پل خواجو برگزار شده است.

به نوشته محققین و مورخین که درباره سلسله صفویه بررسی کرده اندک هدف شاه عباس دوم از احداث پل خواجو ارتباط دو قسمت محله خواجو و دروازه حسن آباد با تخت فولاد و راه شیراز بود.

/

بطور کلی وجود" تزئینات کاشیکاری فراوان و پشت بغل های چشمه های پایین و غرفه های بالا و نمای غرفه های طرفین با کاشیهای الوان " پل خواجو را در شمار آثار بسیار ممتاز اصفهان قرار می دهد بطوری که کلیه سیاحان و جهانگردانی که در دوره های مختلف به اصفهان آمده اند زیبائیهای پل خواجو را وصف کرده و آن را در زمره شاهکارهای مسلم معماری ایرانی ، اسلامی به شمار آورده اند.

شهرستان – قدیمی ترین سازه آبی زاینده رود

معروف به : جسرحسین ، جی

قدیمی ترین پل اصفهان که پیشینه آن به قبل از اسلام بر می گردد.

از نظر معماری فوق العاده جالب توجه است اساس و بنیاد آن به دوره ساسانیان مربوط است ولی ساختمانهای روی پل از نحوه معماری اسلامی متاثر گردیده اند.

قدیمی ترین پل زاینده رود پل شهرستان است که در 4 کیلومتری شرق اصفهان قرار گرفته و در حال حاضر در محدوده شهر است. این پل در قدیم جسرحسین و پل جی نیز نامیده مشد .مافروخی اصفهانی در کتاب محاسن اصفهان که به زبان عربی است از این پل به نام جسرحسین یاد کرده است و عماراتی را که نزدیک آن هستند به نام قصرمغیره و قصر یحیی نام می برد.

به نظر متخصصین و نویسندگان این پل در زمان ساسانیان ایجاد گردید و در زمان دیلمیان و سلجوقیان تعمیر و مرمت شده است . البته کتیبه یا نشانه ای که مؤید این مطلب باشد در پل موجود نیست اما سبک معماری و مشابهات آن با پل های دوره ساسانی که در بعضی نقاط پابرجاست موجب ابراز این عقیده شده است.

علت اینکه این پل شهرستان نامیده می شود این است که در روستایی به همین نام در شرق اصفهان واقع شده است . در نزدیکی پل بقعه الراشد بالله خلیفه عباسی قرار دارد که در سال532 هجری قمری در اصفهان به دست یکی از فدائیان اسماعیلی کشته شد.


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کامل درباره سی و سه پل
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد