مقاله کامل بعد از پرداخت وجه
لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"
فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات: 2
تاریخچه بیماری سل Tuberculosis
تاریخ بیماری سل را می توان به همان قدمت بشریت دانست . تقریباً می توان گفت که بقراط حکیم اولین کسی بوده است که عوارض بیماری سل و علامات آن را به خوبی شناخته و مقصود از سل ظاهراً سل ریوی بوده است . در فاصله قرن هفدهم و نوزدهم و صنعتی شدن اروپا سل به عنوان یکی ازبزرگترین عوامل مرگ و میر به خصوص در طبقه کارگر و زحمتکش بیداد می کرد .
باسیل سل انسانی M.tuberculosis))
بیماری سل (توبرکولوزیس) عفونتی است که غالباً به صورت مزمن دیده می شود . عامل آن معمولاً میکوباکتریم توبرکولوزیس( باسیل سل- انسانی ) است که در سال 1882 توسط رابرت کخ کشف شد ولی گاهی ( حدود 10 درصد ) سوش های دیگری نظیر میکوباکتریم بوویس- M.bovis و میکوباکتریمavium نیز باعث بروز بیماری سل می شوند . گرچه عامل این بیماری در نقاط مختلف بدن قادر به جایگزینی است و سبب بروز عفونت می تواند بشود ولی دراغلب موارد این باکتری در ششها مستقر شده واز فردی به فرد دیگر توسط قطرات حاصل از سرفه انتقال یافته و سل ریوی ایجاد می کند .
در افرادی که دچار نقص ایمنی هستند میزان ابتلای به این بیماری بیشتراست.ازنظرکلاسیک عفونت سلی به عفونتی گفته میشود که عامل آن باسیل سل انسانی ( میکوباکتریم توبرکولوزیس) یا باسیل سل گاوی (میکوباکتریم bovis) باشد .
بیماریزایی باسیل سل (pathogenesis)
سرایت این بیماری اغلب از راه تنفس صورت می گیرد و از طرق دیگر نظیر دستگاه گوارش و پوست نیز امکان پذیر است . در نوع عفونت
اولیه باسیلهای سل معمولاً ازراه تنفس وارد ریه شده وایجاد زخمهای ابتدایی در بخشهای تحتانی دستگاه تنفس می نمایند این زخم ها کوچک هستند. باسیل سل از این ضایعات خود رابه غدد
تحقیق در مورد بیماری سل