سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سیاسی افغانستان

اختصاصی از سورنا فایل سیاسی افغانستان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 48

 

طرح مسئله:

افغانستان در قلب آسیا و محل تلاقی شریانهای حیاتی آن و در منطقه ارتباط و اتصال شرق و غرب و مرکز آسیا واقع است . اهمیت استراتژیکی و مواصلاتی این کشور موجب شده است تابه شکل کشوری دارای اقوام و ملل مختلف تبدیل گردد . از همین رو در بین کشورها‌ی دارای فرهنگ‌ها و اقوام گوناگون ، افغانستان بارزترین نمونه محسوب می‌شود .

این واقعیت به عنایت با وجود بیش از 200 قومیت و 30 زبان از جمله پشتو، فارسی ، بلوچی ، تاجیکی ازبکی ، هندویی و …… نمایان‌تر می‌شود .

از لحاظ سابقه سیاسی افغانستان دروازه هندوستان محسوب می‌شود و رقابت استعماری بریتانیا با روسیه این منطقه را از اهمیت ویژه‌ای برخوردار ساخته بود . افول قدرت استعماری انگلیس و ظهور قدرت جدید استعمار یعنی آمریکا و رقابت آن با شوروی در فرایند جنگ سرد باعث شد افغانستان جایگاه خاصی را در معاملات جهانی پیدا کند .

با ورود نیرو‌های کمونیستی و حاکم شدن آنها بر افغانستان ، آمریکا از طریق پاکستان نیرو‌های جهادی را تجهیز می‌کردند و با ورود ارتش سرخ شوروی نقش آمریکا و افغانستان بیشترشد و نیرو‌های ارتش سرخ با اشتغال افغانستان به منظور تحقق آرزوی دیرینه روسها (نیل به دسترسی به آبهای آزاد ) و خاموش نمودن نهضت اسلامی و جلوگیری از صدور انقلاب اسلامی ایران بر افغانستان و کشور‌های مسلمان نشین شوروی یک گام اساسی برداشتند.

بدلیل مخالفتهای زیادی که به اشغال افغانستان از طریق مجامع بین المللی ، کشور‌های مسلمان و جمهوری اسلامی و بعضی از سردمداران رژیم کمونیستی شوروی واز همه مهمتر استقامت و مجاهدت مردم مسلمان افغانستان با سرکوب حکومت کمونیستی نجیب‌اله محقق شود .

بدنبال فرو پاشی شوروی وبر هم خوردن رقابت ایدئو‌لوژیک دو ابر قدرت ، افغانستان به میزان قابل توجهی اهمیت استراتژیک خود را ازدست داد و آمریکا در حاشیه قرار گرفت وبا تشکیل دولت اسلامی در افغانستان بودند ، آنها را وادار کردند که با نفوذ فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی ایران بر مردم افغانستان اثر خوبی گذاشته بود ، به مقابله برخیزند ، نخست جنگ گروههای جهادی در داخل افغانستان پس از تصرف کابل شروع شد که نقش کشور‌ها به پاکستان ، حامی آمریکا از طریق گلبدین حکمتیار بر کسی پوشیده نیست ، حال بانگاه به این تحولات سؤال اساسی این است که طالبان چگونه در افغانستان ظهور پیدا کرد ؟

پیشینه موضوع:

در رابطه با چگونگی پیدایش جنبش اسلامی طالبان در افغانستان کمتر اثری به طور کامل به بررسی همه جانبه به ویژگی‌های طبیعی و تاریخی ، قومی ، نژادی افغانستان و مبارزات مردم این کشور در دوران اشغال توسط شوروی و شکل گیری احزاب مجاهدین قبل و بعد از شکست نیروهای اشغالگر و دلایل اختلافات آنها بعد از پایان جنگ با نیروهای شوروی ، و نقش کشورهای منطقه وقدرتهای بزرگ در تحولات سیاسی این کشور و چگونگی ظهور جنبش طالبان و اهداف آن پرداخته است . هر چند آثاری در این خصوص توسط دفتر مطالعات وزارت خارجه جمع‌آوری و به چاپ رسیده است و مقالات متعددی در روزنامه‌ها و مجلات به چاپ رسیده و مصاحبه‌های زیادی با کارشناسان امور افغانستان وسفرای این کشور صورت گرفته است ، ولی به نظر می‌رسد در این زمینه به طور کامل و همه جانبه تحقیق به عمل نیامده وبسیاری از مسائل اساسی در این زمینه به فراموشی سپرده شده است که اقدامات سال‌های اخیر نیز به آن اضافه گردیده و در این مورد احتیاج به یک پژوهش کاملتری می‌باشد . انشاءاله که بتوانیم با همکاری اساتید ارجمند در این زمینه موفقیت‌هایی را بدست آوریم.

هدف از پژوهش:

تاریخ معاصر افغانستان چون که یک صخره یخی است که بخش اعظم آن در زیر آب قرار داشته و برای مردم ما وحتی اهل تحقیق پوشیده است ، سرزمینی که امروز افغانستان نام دارد ، از دیرباز محل تلاقی ، فرهنگ‌ها و تمدن‌ها ودر معرض تاخت و تاز فاتحان و جهانگشایان بوده است اما تحولاتی که ملت افغان در دورة بیست ساله اخیر از سر گذارنده، شاید یکی از نادرترین تجارب آن به شمار رود ، توفانی که در دورة اخیر این ملت را بی خانمان کرد ، سهمگین ترین توفان‌های تاریخ این سرزمین است که هنوز بر ساحل خسته آن موج می‌کوبد وکشتی شکسته این علت را تهدید می‌کند ، هدف از این پژوهش نمایاندن گوشه‌ای از این صخرة یخی است که باعث رنج و بدبختی مردم مسلمان و آوارة افغانستان شده است . به نحوی که ما را در نجات کشتی توفان زدة این قوم کمک کند . در واقع آنچه که امروز در افغانستان می‌گذرد ، انسانیت را شرمگین و سرافکنده ساخته است که


دانلود با لینک مستقیم


سیاسی افغانستان
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد