تعداد صفحات:9
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
لینک دانلود پایین صفحه
ابزارهای تحقق عدالت اقتصادی از منظر قرآن
یکی از مسایل اساسی در شیوه زیست اسلامی، اهتمام به مساله عدالت فراگیر و همهجانبه است. بر همین اساس سبک زندگی اسلامی در جزئیات نیز به عدالت و اجرای آن اهتمام ورزیده و الگوها و مدلهایی را برای قیام به عدالت بهویژه در حوزه عمل اقتصادی ارائه کرده تا اینگونه عدالت در جامعه تحقق یابد. از این رو برای تحقق عدالت در قالب ابزارهای تعدیل اقتصادی، برنامهها و راهکارهایی را بیان کرده که در مطلب پیش رو این ابزارها تبیین شده است.
ایجاد عدالت اقتصادی، برنامه راهبردی اسلام
از آنجایی که اسلام رسیدن به سعادت و خوشبختی را در گرو همکاری جمعی بشر و اصلاح روابط انسانها در چارچوب عدالت بهویژه عدالت اقتصادی میداند، برنامههایی برای ایجاد عدالت ارایه کرده که در قالب تعدیل اقتصادی سامان یافته است .
از نظر اسلام، جامعه میبایست بهگونهای سامان یابد که جریان سالم اقتصادی، همه افراد جامعه را تحت پوشش قرار دهد و اینگونه نباشد که برخی از انسانها از مواهب اقتصادی و آسایش و رفاه بیبهره شوند و تنها شماری از انسانها به عنوان سرمایهداران و ثروتمندان از مواهب و نعمتهای الهی بهرهمند باشند. از همین رو راهبرد عدالت اقتصادی خود را بر جریان سالم اقتصاد و گردش سالم و صحیح ثروت قرار داده است.
بر اساس همین راهبرد اقتصادی، ابزارهایی را برای جریان عدالت اقتصادی به کار گرفته تا همه افراد جامعه از عدالت اقتصادی برخوردار شوند و در این میان افراد ضعیف و ناتوان مورد ظلم و ستم قرار نگیرند. در همین راستا خداوند در آیه 7 سوره حشر با تعیین مصارف ششگانه برای "فیء"، بر آن است تا تعدیل ثروت و عدالت اقتصادی تحقق یابد .خداوند برای تحقق اصل مهم عدالت اقتصادی و فراگیرشدن بهرهمندی همه اقشار جامعه از اقتصاد و ثروت، با بیان احکام و اجرای برنامههایی، بر آن است تا این هدف مهم برآورده شود.
تحقیق درباره بررسی عدالت از نظر قرآن