لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"
فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:15
پلاسما چیست؟
پلاسما حالت چهارم ماده پس از حالت های جامد، مایع و گاز است.
پلاسما یک گاز یونی شده ی بسیار سوزان است، گازی چنان سوزان که برخوردهای شدید گرمایی، همه یا بسیاری از اتم های آن را به یون های مثبت و الکترون ها تجزیه کرده است.
پلاسما در واقع همان آتش خالص است زیرا بخشی از یک شعله ی عادی پلاسما و بخش دیگر آن گاز سوزان است.
بیش تر مواد در جهان به صورت پلاسما هستند.
خورشید و همه ی ستارگان کرات عظیمی از پلاسما هستند در حدود 99% جرم کل جهان در این کرات پلاسمایی قرار دارد.
صاعقه، آتش سنت المو ، شفق شمالی و یونوسفر خود نوعی پلاسما هستند.
گاز داخل لوله های مهتابی و تابلوهای نئونی پلاسما است، قوس درخشان دستگاه جوش الکتریکی پلاسما است، آتش خروجی از موشک پلاسما است و کره ی آتشین بمب هسته ای نیز پلاسما است.
پلاسما شامل مخلوطی از یون های مثبت، الکترون ها و اتم های خنثی است.
میزان یون شدگی یک گاز به دما بستگی دارد: اگر دما کم باشد، پلاسما شامل تعداد نسبتا زیادی اتم خنثی است و اگر دما زیاد باشد تقریبا تمامی اتم ها به صورت یون در می آیند.
گاز معمولی نیز مقداری یون و الکترون دارد اما نه به اندازه ای که آن را به پلاسما تبدیل کند. اگر گازی را تا دماهای زیادتر و زیادتر گرم کنیم آن گاز به تدریج به پلاسما تبدیل می گردد.
آشنایی با پلاسما
ما روی جزیرهای از مواد معمولی زندگی میکنیم. جاییکه حالتهای مختلف ماده در آن، عبارتند از جامد، مایع و گاز. ما یادگرفتهایم که با استفاده از شکلهای شناختهشده ماده کارکنیم، بازیکنیم و استراحتکنیم. آقای ویلیام کروکس، فیزیکدان انگلیسی، در سال 1879 میلادی چهارمین حالت ماده را نیز معرفی نمود.
پروژه مطالعاتی فیزیک معاصر
چگالی و دمای پلاسما در محدودهای از نسبتا سرد و رقیق ( مانند شفق ) تا خیلی داغ و متراکم ( نظیر هسته یک ستاره ). از لحاظ الکتریکی همه شکلهای متداول یک ماده یعنی جامد، مایع و گاز خنثی هستند و خیلی سرد یا چگالتر از آنکه به حالت پلاسما درآیند.
واژه پلاسما اولین بار توسط دکتر ایروینگ لانگمایر فیزیکشیمیدان امریکایی در سال 1929 میلادی به گازهای یونیزهشده اتلاقشد
مقاله درباره پلاسما