سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره آبخوان آبرفتی دشت بجنورد

اختصاصی از سورنا فایل تحقیق درباره آبخوان آبرفتی دشت بجنورد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 35

 

آبخوان آبرفتی دشت بجنورد

1ـ پیشگفتار

به طورکلی نه تنها کره زمین بلکه حتی سیارات دیگر منظومه شمسی‏در مراحل تکوین خود به وجود عنصرآب با اشکال مختلف نیاز مبرم داشته و لذا آب را نه تنها می توان سرمنشاء حیات دانست بلکه می‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان ادعا نمود که این ماده ارزشمند درتحول ودگرگونیهای متفاوت کائنات نیز سهم ویژه ای ایفا نموده است. اساسا‏ً اگرچه بیشتر وسعت کره زمین را آب فراگرفته و لیکن تنها مقدار کمی ازآن به صورت منابع آب شیرین در دسترس آدمی قرار دارد. منابع آب شیرین این سیاره در یخهای قطبی، چشمه ها وچاهها و قنوات وجود دارد. بسیاری ازتمدنهای جهان با خطر کاهش نزولات جوی که تامین کننده اصلی منابع آب شیرین محسوب می‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌گردند مواجه بوده ولذا کلیه برنامه ریزیهایی که توسط آنها درطول تاریخ بوجودآمده با توجه به این مشکل پی ریزی شده است.

کشور ما ایران نیز اگرچه دارای مناطق مرتفع ویا ساحلی با میزان بالای نزولات جوی است ولیکن با توجه به مساحت وسیعی که دارد(درحدود 195/648/1 کیلومترمربع)، درکل جزء مناطقی می باشد که داری رژیم آب و هوایی خشک ونیمه خشک بوده وطبیعی است درچنین وضعیتی برنامه ریزیهای متعدد کارشناسی همگام و به موازات پیشرفت روشهای مطالعاتی در مسائل آبی جزء پیش شرطهای لازم جهت توسعه پایدار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌باشد.

یکی از راهکارهای مهم دراین رابطه تنظیم وتدوین مطالعات مربوط به ممنوعیت بهره برداری از منابع آب زیرزمینی در دشتهای مختلف می باشد. در سالهای اخیربه دلیل برداشت بی رویه از منابع آب و بالخصوص چاهها به علتهای گوناگون مانند توسعه صنعتی، رشد بی رویه جمعیت، کاهش نزولات جوی، خشکسالیها و غیره مسئله کم آبی حادتر شده ودرنتیجه ضرورت مطالعات دقیق وراهبردی ممنوعیت بهره برداری برای جلوگیری ازایجاد تنش در آبخوانهای آبرفتی اجتناب ناپذیر میباشد.

لازم به یادآوری است که ممنوعه نمودن و یا رفع ممنوعیت بهره برداری ازیک محدوده مطالعاتی تنها بخشی از یک مدیریت منسجم برای برنامه ریزی منابع آب بوده و صرفاً عاملی بازدارنده می باشد، لذا همواره بایستی روشهای مطالعاتی متعدد دیگری را برای نجات آبخوان یک دشت مد نظر قرارداد.

2 ـ کلیـات

آبخوان آبرفتی دشت بجنورد با مساحت 7/89 کیلومترمربع یکی از کوچکترین آبخوان‌های آبرفتی در استان خراسان شمالی می‌باشد. شهر بجنورد که مرکز استان نیز شده، بخش وسیعی از آبخوان آبرفتی را پوشش می دهد. بخش اعظم ارتفاعات محدوده مطالعاتی بجنورد را تشکیلات آهکی با پتانسیل آبی مناسب شکل داده است. تغذیه مناسب آبخوان آبرفتی (خصوصاً از ارتفاعات جنوبی) ضخامت و قابلیت آبدهی اندک آبرفت و توسعه شهر بجنورد همگی باعث گردیده در سالهای اخیر شاهد افزایش ارتفاع مطلق سطح آب زیرزمینی در آبخوان آبرفتی این دشت باشیم. عمق ناچیز سطح آب زیرزمینی و نقص شبکه فاضلاب شهری باعث گردیده ارتفاع مطلق سطح آب زیرزمینی افزایش یافته و این مطلب مشکلات عدیده‌ای را برای ساکنان این شهر بوجود آورده است. در این مطالعه، ابتدا وضعیت هیدرولوژی و هیدروژئولوی دشت بجنورد مطالعه گردیده، سپس با محاسبه بیلان آبخوان آبرفتی، پیشنهاداتی برای بهره برداری بهینه ارائه شده است.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره آبخوان آبرفتی دشت بجنورد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد