سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله کلیات کاشان نطنز آران بیدگل

اختصاصی از سورنا فایل مقاله کلیات کاشان نطنز آران بیدگل دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله کلیات کاشان نطنز آران بیدگل


مقاله کلیات کاشان نطنز آران بیدگل

لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"

 فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحات:17

کلیات کاشان نطنز آران بیدگل                                       کاشان در250 کیلومتری پایتخت و 210 کیلومتری اصفهان، در منطقه ای کویری و ناحیه ی مرکزی ایران واقع است که یکی از شهرهای بزرگ و مهم استان اصفهان به شمار می رود. این شهر که در مابین دشت کویر و رشته کوه زاگرس قرار دارد از طرف شمال به شهرستان آران بیدگل وکویر و از سمت جنوب به قمصر و رشته کوه زاگرس و از شرق به شهرستان نطنز و از غرب به شهرستان دلیجان و محلات محدود است. ارتفاع آن نسبت به سطح دریا 945 متر است که با2100 هکتار وسعت در 51 درجه و 27 دقیقه طول شرقی و 33 درجه و 59 دقیقه عرض شمالی قرار گرفته است. البته باید افزود که آران بیدگل که تا چند سال پیش یکی از بخش های مهم و بزرگ شهرستان کاشان بوده امروز از حوزه جفرافیایی کاشان جدا شده و خود با دو بخش مرکزی و کویرات به شهرستان آران بیدگل مبدل شده است. بنابراین در حال حاضر کاشان دارای چهار بخش مرکزی، قمصر، نیاسر و برزک و نیز هشت دهستان است. کاشان از نظر ناهمواری دارای سه ناحیه ی کوهستانی، آبرفتی و نوار ریگ بلند است. ادامه ی ارتفاعات مرکزی کشور که تحت عنوان کرکس از حاشیه ی جنوبی شهرستان می گذرد به ارتفاعات اردستان متصل می شود که مرتفع ترین قله ی آن در نطنز واقع است. آب و هوای مناطق مختلف کاشان نسبت به پستی و بلندی آن متغیراست. قسمت های مرتفع سردسیر و نواحی جنگلی مخصوصاً آبادی های دامنه کوهستان های حاشیه ی جنوبی شهرستان با زمستان هایی بسیار سرد و تابستان های خنک و معتدل در مقابل مناطق کویری که دارای شرایط آب و هوای سرد و خشک و تابستان های گرم سوزان و طاقت فرسا است قرار دارد.   طبق اولین سرشماری نفوس، جمعیت این شهر در سال 1311 حدود 40000 نفر در سال 1317 به «46490» نفر و در سال 1328 «50000» نفر، در سال 1345 «58428» نفر، در سال 1355 «86836» و بر اساس آمار سال 1361 جمعیت شهر به 251137 و بنابر سرشماری نفوس ومسکن سال 1375 پس از جداشدن بخش آران بیدگل و روستاهای تابعه ی از حوزه ی شهرستان کاشان، جمعیت شهرستان به 201372 نفر رسیده است.

چهار

 

به استناد آثار هفت هزار ساله ای که در تپه های سیلک واقع در سه کیلومتری جنوب غربی شهر به دست آمده، کاشان مرکز قدیمی ترین تمدن بشری موسوم به «تمدن سیلک» در فلات مرکزی ایران است. بر اساس کاوش ها و آثاری که از این تپه ها حاصل شده کاشان مقر استقرار قبایل «کاسو »یا «کاشو» بوده که معاصر دوران سلطنت حمورابی در بین النهرین می زیسته اند. واژه ی کاسو با کاشو بعدها به کاسیان و کاشیان و سرانجام به کاشان مبدل شده است. البته کاشان همواره درطول تاریخ مطرح بوده و نام های متعدد و اختلاف نظرهای مختلفی نظیر«کی آشیان»، «کاشانه»، «کاه فشان»، «جهل حصاران» در شناخت نام قدیمی و اصلی آن در مدارک و اسناد بیان شده است. کاشان درردیف اولین شهرهای ایران است که صنایع کارخانه ای متعدد را درخود جای داده است. اولین کارخانه درسال 1313 شمسی به عنوان «کارخانه ریسندگی» پایه گذاری شد. پس از آن در سال 1328 کارخانه ی دیگری یه نام حریر و مخمل، کارخانه ی تاروپود در سال 1324، کرک در سال 1345، پشم در سال 1348 و صنایع قالی راوند در سال 1350 و بسیاری از شرکت های خاص و عام راه اندازی شده اند. اما مهم ترین صنایع ماشینی کاشان را می توان نعت پارچه بافی متشکل از چند کارخانه ریسندگی و بافندگی، چندین کارخانه فرش ماشینی، قند سازی، بلورسازی، چینی سازی، کاشی سازی، پلاستیک سازی و بسیاری دیگر نام برد.   در زمینه صنایع دستی، کاشان جایگاه و پایگاه اصلی صنایعی چون مخمل بافی، زری بافی، ابریشم بافی، پارچه بافی، کرباس بافی، قالی بافی، کاشی کاری، سفالگری، مسگری و هنرهای فراوان دیگر بوده است که از دلایل عمده وجود کارخانه های ماشینی عظیم مخمل بافی و پارچه بافی سابقه قدمت دیرینه مخمل و ابریشم بافی در این شهر است.

اما ازآنجا که برخی از فنون بومی و سنتی مطالعه شده درآبادی ها و روستاهای تابعه متراکم شده اند و این آبادی ها برای همگان آشنا نیستند، درادامه ی این بحث به اختصار نام، مشخصات کلی، موقعیت جغرافیایی، موقعیت طبیعی، زبان و دین، شغل و پیشه به اختصار آورده شده تا در امر مطالعه نام نقاط روستایی برای خواننده غریب و مجهول نباشد.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله کلیات کاشان نطنز آران بیدگل
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد