مقاله فارسی و انگلیسی عوامل ضد مغذی در غذاهای گیاهی مزایای پتانسیلی سلامتی و عوارض برعکس
13 صفحه
Abstract: Anti-nutritional factors are compounds which reduce the nutrient utilization and/or food intake of plants or
plant products used as human foods and they play a vital role in determining the use of plants for humans. This paper is
aimed to review the updated scientific information regarding the potential health benefits and adverse effects associated
with major antinutritional factors found in plant foods. Antinutrients in plant foods are responsible for deleterious effects
related to the absorption of nutrients and micronutrients.......
خلاصه
2. عوامل ضد تغذیهای در غذاهای گیاهی
1.2. تانینها
2.2. فیتات
3.2. اکسالات
4.2. ساپونینها
5.2. لستینها
6.2. آلکالوئیدها
7.2. بازدارندههای پروتئازی
8.2. گلیکوسایدهای سیانوژنیک
3. نتیجهگیری
مقاله فارسی و انگلیسی عوامل ضد مغذی در غذاهای گیاهی مزایای پتانسیلی سلامتی و عوارض برعکس