هیات استانداردهای مالی در سال 1987 میلادی تهیه و گزارش صورت گردش وجوه نقد را الزامی کرده است.این استاندارد جایگزین استاندارد مربوط به صورت تغییرات در وضعیت مالی شد که در آن تغییرات در مانده حسابهای دارایی ، بدهی و حقوق صاحبان سرمایه گزارش می گردید.
حرکت از صورت تغییرات در وضعیت مالی به سوی صورت گردش وجوه نقد انعکاسی از علاقه مندی هیات استانداردهای حسابداری مالی به گزارشگری مبتنی بر وجوه نقد به عنوان مکمل صورت سود و زیان وترازنامه مبتنی بر حسابداری تعهدی محسوب می شود .
از لحاظ محتوا تفاوت دو صورت مذکور در بالا این است که در استاندارد جدید مفهوم وجه به معنای وجه نقد بکار گرفته شده و انعطاف موجود در استاندارد قبلی حذف و به جای آن یکنواختی مطلق برگزیده شده است.
براساس استانداردهای برخی از کشورهای صنعتی در صورت گردش وجوه نقد دریافتها و پرداختهای نقدی به فعالیتهای عملیاتی ، تامین مالی و سرمایه گذاری طبقه بندی می شود.
این طبقه بندی با چارچوب صورت تغییرات در وضعیت مالی تفاوت دارد ساختار طبقه بندی سه گانه امکان می دهد که گردش وجوه نقد به روشنی به طبقات معناداری نظیر گردش های عملیاتی ، تامین مالی و سرمایه گذاری منتسب گردند.
تحققیات انجام شده توسط پژوهشگران حسابداری از نظریه ارائه اطلاعات بیشتر در مقایسه با اطلاعات حسابداری تعهدی پشتیبانی کرده است .
مسئله دیگر مرتبط با استاندارد مربوط به صورت گردش وجوه نقد طبقه بندی آن است . در استاندارد مربوط به صورت گردش وجوه نقد به جای تبعیت از مدل شخصیت حسابداری از صورت سود وزیان مبتنی بر تئوری مالکانه متابعت شده است .
دانلود پاورپوینت صورت جریان های نقدی - 36 اسلاید