سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پاورپوینت اکولوژی شهری

اختصاصی از سورنا فایل دانلود پاورپوینت اکولوژی شهری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پاورپوینت اکولوژی شهری


دانلود پاورپوینت اکولوژی شهری

    امروزه مشکلات ناشی از ایجاد شهرهای بزرگ و تخریب محیط زیست ، باعث ایجاد دیدگاه‌های متعددی شده است : مانند اکولوژی شهری ، توسعه پایدار شهری ، ایجاد شهر سالم ، شهرهای اکولوژیکی ( اکوسیتی ) ، و نظریه اجتماعی سبز و غیره .

اکولوژی شهری چیست ؟
اکولوژی شهری Urban Ecology یک رویکرد چند رشته ای است که به مطالعه اثرات متقابل پویا بین انسان و سیستم های زیست محیطی می پردازد . هدف آن درک دو موضوع :
•  فرآیندهای ناشی از شهرنشینی و
   • اثرات شهرنشینی در اکولوژی زمین است .

  شهر اکولوژیکی : شهری است پایدار که می‌تواند برای ساکنین یک زندگی معنی‌دار بدهد ، بدون اینکه پایگاه اکولوژیکی که بر روی آن اتکا دارد را تخریب کند .

اصول برنامه‌ریزی و طراحی شهر اکولوژیکی عبارتند از :

 1- حداقل دخالت در محیط طبیعی

 2- حداکثر تنوع ( از نظر کاربری زمین و فعالیت‌ها )

 3- حتی المقدور به‌عنوان یک نظام بسته

 4- تعادل بهینه بین جمعیت و منابع

 شهر سالم : شهری است تلفیق شده از دیدگاه‌های اکولوژیکی با دیدگاه جامع بهداشتی .
 اصطلاح اکولوژی شهری اولین بار به طور رسمی در سال 1970 تعریف شد . در حالی که محتوای آن قرن‌ها وجود داشته است .
 در عرصه بین المللی نهادینه شدن اکولوژی شهری با برنامه انسان و بیوسفر (MAB) یونسکو در سال 1971 انجام شد . برنامه 11 انسان و بیوسفر یونسکو (جنبه‌های اکولوژیکی سیستم های شهری ) در سال 1971 به عنوان کوچک ترین بخش از مجموع 14 برنامه آغاز به کار نمود . امروزه این برنامه یکی از چهار برنامه در سطح کلان یونسکو محسوب می شود (Barker, 1997) .  Man and the Biosphere (MAB )
 اکولوژی شهری رشته‌ای است وابسته به علوم مختلف . این علم با شناخت و حفظ زیستگاهها و اکوسیستم‌های شهری ، گامی بزرگ برای حفظ و نگهداری آنها و در نهایت حفظ و توسعه طبیعت شهری برداشته است .
  شناخت عناصر گیاهی  و نیز جانوری بومی و غیر بومی شهرها
  حفاظت از گونه های بیولوژیکی در محیط های شهری ( که وجود آنها نه تنها برای جامعه انسانی مفید و حائز اهمیت است ، بلکه برای جانوران شهری نیز بسیار مهم و حیاتی می باشد) (Sukopp, 2002).

تئوری نواحی متحدالمرکز :

پارک و بورگس (Park et al., 1925) معتقدند ، مبارزه برای به دست آوردن منابع کمیاب شهری به ویژه زمین ، منجر به رقابت بین گروه‌های مختلف و در نهایت تقسیم بندی فضای شهری به مناطق طبیعی می‌گردد . این تئوری را به نام تئوری نواحی متحدالمرکز ارائه می کنند .

  بر اساس تئوری نواحی متحدالمرکز ، شهرها را به 5 حلقه متحدالمرکز تقسیم کردند . این تئوری جدیدترین مدلی بود که جدایی فضایی را برای مناطق شهری در نظر می گیرد . توسعه و رشد شهر از مرکز به پیرامون است ، ( مانند تنه درخت ) به شکل حلقه های متحدالمرکز شامل :

1 -  بخش مرکزی : مرکز اموراداری ، تجارت و بازرگانی شهراست . (کانون اولیه سکونتگاه های شهری )

2 - منطقه تحول ( گذار ) :  سکونتگاه مهاجران و اقلیت های قومی که رکود و وخامت اجتماعی ویژگی اصلی آن است . این منطقه در آغاز پیدایش شهر یک حاشیه روستایی بوده و دائما در معرض تهاجم است .

3 -  منطقه مسکونی کارگران : کارگران صنایع و کارخانه ها و نسل دوم مهاجران .

4 - منطقه سکونتگاه های بهتر : طبقه متوسط وافراد متخصص و تحصیل کرده ها .

5 - منطقه رفت و آمدکنندگان :  حومه ها و طبقات مرفه و خانه های ویلایی

لزوم علم اکولوژی شهری برای عصر اخیر:

1 - همان گونه که می‌دانیم شهرها روز به روز در حال گسترش هستند و بر جمعیت و وسعت آنها افزوده می‌شود ، طبق آماری که تا سال 1900 میلادی ارائه گردید ، حدود 5 تا 10 درصد مردم جهان در شهرها زندگی می کردند ، اما در سال 2000 حدود 50 درصد و تا سال 2025 حدود  70 درصد مردم در شهرها زندگی خواهند کرد (Pickett et al., 2001) .

2 - تغییرات ایجاد شده توسط انسان ها و سازه‌های شهری تأثیر شدیدی بر فاکتورهای محیطی وابسته به اقلیم ، سفره آب‌های زیرزمینی ، آب ، عمر انسان و به دنبال آن تنوع زیستی شهرها گذاشته‌اند (Goldstein et al., 1982 - Pickett et al., 2001 - ) .

3 - همچنین توسعه شهری اثراتی بر روی فاکتورهای اکولوژیکی ، چرخه غذایی و بیوماس زمین گذاشته  و باعث افزایش آلودگی‌ها ، فاضلاب ها ، مواد شیمیایی سمی ، گرما و پاتوژن های بیولوژیکی شده است ( Pickett, 2001)

برای این که فضای سبز مناسبی در شهرها ایجاد گردد :

1 - شناسایی گونه‌های گیاهی و معرفی آنها به شهروندان و مطالعه کاربردی بر روی آنها به منظور استفاده بهینه و علمی تر در طراحی های فضای سبز شهری

2 - حفظ تنوع گونه‌ای در رابطه با گونه‌های بومی در کنار گونه‌های غیر بومی بسیار مهم می باشند .

یکی از اهداف اصلی حفظ طبیعت شهری باید پرهیز از یکسان سازی و یکنواختی فضای سبز شهری باشد ، مخصوصاً فضای جدیدی که احداث می شود (Sukopp, 1987) . به عبارت دیگر، امروزه باید بیشتر به تنوع زیستی و بالابردن حضور گونه‌های بیولوژیکی در میحط های شهری توجه فراوانی کرد (Wittig, 1998) .

عوامل اجتماعی و اقتصادی (جمعیت ، سازمان ها ،  نهاد های سیاسی ، و تکنولوژی ) و اولویت های انسانی الگوهای شهری را هدایت می کنند . این الگوها بر فرایندهای اکولوژیکی تاثیرگذارده و تغییرات اکولوژیکی را باعث می شوند . این اطلاعات برای تعیین راهبردهای تغییرات شهری به سمت پایداری بیشتر محیط زیست شهری حیاتی می باشند .

شامل 31 اسلاید powerpoint


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پاورپوینت اکولوژی شهری
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد