سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پایان نامه فرسایش خاک ها

اختصاصی از سورنا فایل دانلود پایان نامه فرسایش خاک ها دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پایان نامه فرسایش خاک ها


دانلود پایان نامه فرسایش خاک ها

خاک یکی از مهمترین ارکان منابع طبیعی هر کشور است. امروزه فرسایش خاک به عنوان خطری برای رفاه انسان و حتی برای حیات او به شمار می‌آید. انسان در ابتدا به فرسایش خاک و مسائل ناشی از آن توجهی نداشته است ولی افزایش سریع جمعیت و همچنین عدم توجه به بهره‌برداری صحیح از زمین، سبب شده که روی دامنه‌های پرشیب و ارتفاعات زیاد نیز کشت و زرع کند و برای سیر کردن احشام خود، مراتع را بیش از حد و بی‌موقع مورد چرا قرار دهد.
جمعیت جهان از 6 بیلیون نفر در سال 1998 با نسبت 8/1 درصد در هر سال رو به افزایش است و انتظار می رود در سال 2025 به 8 بیلیون و در سال 2050 به 4/9 بیلیون برسد. بیشترین رشد جمعیت در کشورهای در حال توسعه وجود دارد. میزان نیاز جهانی به غذا در طول سال های 2030-1990 دو برابر شده و انتظار می رود در کشورهای جهان سوم حدود 5/2 تا 3 برابر افزایش یابد (Dailey et al., 1998). با وجود این چالش ها جامعه بشری به منظور تامین غذا، چرخه های زائدات، تامین آب و... به خاک نیازمند است که بستر حیات شمرده شده و تعادلی پویا با هیدروسفر، اتمسفر و لیتوسفر دارد. فعالیت های ناپایدار انسانی بر اثر ناآگاهی یا آگاهی نادرست می تواند به تخریب شدید خاک و هدررفت این منبع ملی منتهی شود. بدین منظور ارزیابی دقیق منابع خاک با توجه به قابلیت آن و تهدید فشارهای طبیعی و انسانی بسیار حائز اهمیت است که در اثر عدم توجه، کاهش کیفیت آب، تولید و خروج گازهای گلخانه ای به اتمسفر و گرم شدن جهانی هوا، فقر، سوء تغذیه، گرسنگی و مشکلات اقتصادی از پیامدهای آن است. علیرغم آن، مدیریت پایدار منابع خاک به عنوان سرمایه ملی اغلب با محدودیت های بسیاری روبروست و ساختارهای مدیریتی  مورد نیاز بدین منظور به مقدار کم توسعه یافته اند.
با این وجود افزایش فعالیت های کشاورزی به منظور تولید محصول، فشارهای شدیدی را بر منابع خاک وارد نموده است  که در اینجا برخی از عوامل تهدید ناشی از فعالیت ناپایدار کشاورزی اشاره می گردد.
سیستم های نامناسب شخم زمین های زراعی (در  شیب های  تند و خاک های کم عمق) و شخم زمین های حاشیه ای بدلیل کمبود زمین اولیه کشاورزی در برخی مناطق با تراکـــم جمعیتـــــی زیاد یکی از عوامل تهدید شمرده می شود که از پیامدهای آن، فرسایش خاک است. مناطق جنگلی در حفظ خاک به عنوان بستر حیات نقش بسیار مفیدی داشته و پیشگیری کننده فرسایش آبی و بادی اند که در اثر استفاده ناپایدار و تبدیل آن ها به زمین های کشاورزی، روند هدررفت خاک افزایش می یابد که خود پیامدهای فیزیکی و شیمیائی بیشتری نیز به دنبال دارد.       
طبق تخمین سازمان خواربار جهانی هرسال بیش از 75 میلیارد تن خاک از سطح کره زمین فرسایش می یابد که برابر 134 تن در کیلومتر مربع می باشد.این 75 میلیارد تن خاک فرسوده شده معادل از بین رفتن خاکی به عمق 25 سانتیمتر از 20میلیون هکتار می باشد.البته باید در نظر داشت که همه این خاک فرسایش یافته ،خاک زراعی خوب نیست بلکه مخلوطی از خاک زراعی و غیر زراعی می باشد.  
در ایران طبق برآورد فائو در سال 1980بیش از 56 میلیون هکتار یعنی یک سوم کشور فرسایش آبی بالاتر از10تن درهکتار داشته است که معادل 5/1 میلیارد تن خاک فرسایش یافته در سال می باشد. از این مقدار سالانه بیش از 100 میلیون تن در مخازن سدهای کشور رسوب کرده و از ظرفیت ذخیره آب و تولید برق می کاهد.

مقدمه
هدف
-1- موقعیت و وسعت حوزه
9-2- جمع آوری اطلاعات وبررسی نقشه های مورد نیاز اعم از نقشه های توپوگرافی، زمین شناسی، شیب، جهت و
9-13-ارائه راهکارها وپیشنهادات مدیریتی واجرایی مناسب برای کنترل فرسایش ورسوب حوزه وزیر حوزه ها
9-3-بررسی سوابق مطالعاتی انجام شده درمنطقه وارائه خلاصه ای از آن
9-4-روش کار (متدولوژی)
9-8-بررسی عوامل موثر درفرسایش خاک وتولید رسوب در حوزه وزیر حوزه ها
9-12-اولویت بندی انجام عملیات کنترل فرسایش و رسوب در هر زیر حوزه
9-5-توصیف اشکال فرسایش (سطحی,شیاری,خندقی و....) موجود درحوزه ورتبه بندی آنها با توجه به شدت بروز وعلائم فرسایش
9-6-تهیه نقشه تیپهای فرسایشی
9-7- تشریح تیپ های فرسایشی حوزه
9-11-بررسی مناطق واجد فرسایش توده ای وتعیین علل وقوع آن درحوزه وزیرحوزه ها
9-8-1-نقش شیب حوزه وآبراهه هادر فرسایش خاک و تولید رسوب:
9-8-2- نقش ریزشهای جوی در فرسایش خاک و تولید رسوب
9-8-3-نقش هرز آبهای سطحی در فرسایش خاک و تولید رسوب:
9-8-5-نقش خصوصیات خاک در فرسایش خاک و تولید رسوب
9-8-6-نقش پوشش زمین (پوشش گیاهی، لاشبرگ، پوشش سنگی)در فرسایش خاک و تولید رسوب:
9-8-8- نقش فرسایش رودخانه‌ای درفرسایش خاک و تولید رسوب:
9-13-1- مدیریت کنترل سیلاب و فرسایش با توجه به تیپ‌های فرسایشی
9-10-تجزیه و تحلیل مقادیر فرسایش و رسوب حوزه وزیر حوزه ها و مقایسه آنها با هم
9-14- منابع و ماخذ

 

شامل 65 صفحه فایل word


دانلود با لینک مستقیم


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد