سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد : اهمیت دامپروری

اختصاصی از سورنا فایل تحقیق در مورد : اهمیت دامپروری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق در مورد : اهمیت دامپروری ، ورد 24 صفحه

فهرست

تاریخچه     2

اهمیت دام    4

اهمیت دامپروری در اقتصادیک مملکت        5

اهمیت دامپروری و تولیدات دامی        10

تنوع منابع پروتئینی حیوانی       13

ژنتیک واصلاح دام    13

سلول وتقسیم سلولی   15

ژن وانتقال صفات     16

دامپروری حداکثربهره دهی به دست آید          19

فرآورده های دامی    20

فرآورده‌هاى فرعى پس از کشتار             21

 

 

تاریخچه

هر موجود زنده‌اى چه نباتى و چه حیوانى جهت زنده ماندن به انرژى نیازمند است. موجودات زنده انرژى لازم براى ادامه زندگى را یا از طریق فتوسنتز به‌دست مى‌آورند و یا از طریق تغذیهٔ مواد موجود در محیط پیرامون کسب مى‌کنند.  

بشر اولیه هم از ریشه و میوهٔ گیاهان و هم از شکار بعضى از حیوانات آبزی، که به‌وسیلهٔ دست شکار مى‌کرد، تغذیه مى‌کرده است، اهلى کردن حیوانات توسط بشر یکى از اقدام‌هاى اساسى و مهم بوده که سبب تحول غذائى و بهبود تغذیهٔ بشر گردیده است.  

سگ اولین حیوانى بوده که در حدود ۱۲۰۰۰ سال قبل و به‌دنبال آن، گوسفند در حدود ۱۱۰۰۰ سال پیش توسط بشر اهلى(۱) شده‌اند.  

(۱) . حیوان اهلى عبارت است از حیوانى است که تولید مثل آن تحت کنترل بشر بوده یا مى‌تواند در کنترل بشر باشد.  

در اهلى کردن حیوانات عواملى که در نظر گرفته مى‌شد عبارتند از: تعلیم‌پذیری، اندازهٔ حیوان، شاخ، رنگ، کیفیت پوشش حیوان و تولید گوشت.  

دست‌آموز و اهلى کردن حیوانات به‌طور اتفاقى صورت گرفته است، بدون اینکه بشر متوجه بشود که چه حادثه‌اى در شرف وقوع است.  

گردآورندگان و شکارچیان، اولین اهلى‌‌کنندگان حیوانات، هیچ پیش‌بینى در مورد نحوهٔ استفاده آتى از حیواناتى که اهلى مى‌کردند و حالا به صور مختلف مورد استفاده بشر قرار مى‌گیرند، نکرده بودند بشر پس از ساکن شدن در یک محل و کسب تجارت طولانی، به‌نحوهٔ استفاده از حیوانات براى تولید شیر، پشم، نیروى کار، جنگ و ورزش پى برد و دامپرورى هم از این زمان، که بشر جهت تهیهٔ غذا و تأمین پوشش براى خود از حیوانات اهلى شده حمایت و از آنها نگهدارى کرد، شروع شده است.  

با پیشرفت تمدن، افزایش جمعیت و اطلاعات و دانش انسانی، بشر به حیوانات و تولید آنها وابسته‌تر شده؛ طورى که امروزه دامپرورى یکى از مهم‌ترین رشته‌هاى کشاورزى و تولیدات دامى یکى از عمده‌ترین و با ارزش‌ترین فرآورده‌هاى کشاورزى است و مردم به فرآورده‌هاى دامى جهت تغذیه و تولید پوشاک بسیار نیازمند هستند. اهلى کردن حیوانات یکى از گام‌هاى عمده در پیشرفت زندگى از حالت بدوى به تمدن، در بسیارى از طایفه‌هاى بشر اولیه است، که سبب تبدیل زندگى ایلى و قبیله‌اى به زندگى شهرى و شهرنشینى شده است. قبل از اهلى کردن حیوانات بشر بدوى حیوانات را جهت استفاده از گوشت و پوست آن شکار مى‌کرده است؛ پس از اهلى کردن سگ، از این حیوان جهت نگهبانى در شب و شکار استفاده نمود.  

رفته‌رفته بشر بیشتر به ساکن شدن در یک منطقه عادت کرد و در خلال این مدت تقاضا براى نگهدارى و حمایت از حیوانات در موقعى که شکار کم مى‌شد و دسترسى به غذا محدود مى‌گردید بیشتر و محسوس‌تر گردید. در همین اوان بعضى از دانه‌ها به‌طور محدود در اطراف محل زندگى کاشت مى‌شد و مازاد این محصولات جهت آذوقه زمستانى انبار مى‌گردید و بعد از این زمان اکثر حیواناتى که امروز در خدمت بشر هستند، اهلى شدند.  

علاوه بر استفاده از حیوانات اهلى در امر تغذیه و پوشش، بعضى از افراد باهوش از آنها در امر باربری، شخم زنی، و غیره شروع به استفاده کردند. آغاز دامپرورى نشانگر اولین گام‌هاى پیشرفت مدنى بسیارى از گروه‌هاى بشر اولیه است؛ گله‌دارى شاخص برترى یک طایفه و یا گروه نسبت به گروه و یا طویف دیگر بوده است. طایفه یا گروهى که داراى گله زیادى بودند خیلى پیشرفته‌تر و قدرتمندتر از طایفه و یا گروه‌هاى دیگر به‌حساب مى‌آمدند. با پیشرفت تمدن افراد بشر به حیوانات و تولیدات آنها وابستگى بیشترى احساس مى‌کرد و با شروع زندگى شهرنشینى و شناخت بیشتر از حیوانات و نیازهاى روزافزونى که به‌وجود مى‌آمد، بشر توانست در اثر انتخاب و جفتگیرى‌هاى کنترل شده و ریخت و شکل ظاهرى حیوانات را بهتر بکند و در جهت رفع احتیاجات، تیپ‌هاى دلخواه خود را به‌وجود آورد.  

اهمیت دام

دام از نظر کشاورزى به حیواناتى اطلاق مى‌شود که محصولات و فرآورده‌هاى آنها به نحوى مورد استفاده انسان قرار مى‌گیرند. این حیوانات معمولاً از علوفه و مواد گیاهى و یا سایر موادى که مستقیماً مورد تغذیه انسان قرار نمى‌گیرند، استفاده مى‌کنند. اهمیت و نوع دام نگهدارى شده و در هر جامعه و کشورى کاملاً متفاوت بوده و به فرهنگ، تمدن و اعتقادات دینى آن جامعه بستگى دارد.  


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد : اهمیت دامپروری
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد