سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سورنا فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله شیشه

اختصاصی از سورنا فایل مقاله شیشه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله شیشه


مقاله شیشه

لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"

 فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحات:31

مقدمه :

در صنعت شیشه کوره ها اصلی ترین نقش را ایفا می کنند و همچنین گران قیمت ترین بخش نیز گرانقیمت ترین بخش نیز کوره ها می باشند . کوره های ذوب شیشه خواص ویژه ای همانند مقاومت در برابر خوردگی مذاب شیشه دادند .

در کوره های صنعتی و بی تشعشع حاصل از دوده از لحاظ مقدار به مراتب بزرگتر از تشعشع گاز غیر درخشنده است . مسألة بکارگیری روابط گرمای تشعشعی که برای ایجاد تسهیل در طراحی کورة شیشه کار شده اند بصورت مأیوس کننده ای پیچیده است . دو روش عمل امکان پذیرند :

  • روش نظری که در ان تلاش می شود فاکتورها منفرداً مورد توجه قرار گرفته و مطابق دانسته ها ترکیب شوند .
  • روش تجربی که در آن داده های آزمایشی کوره برای تعیین اثر تغییراتی که انتظار می رود مهم باشند .

باید در تهیه ، اندازه گیری و حمل و نقل مواد خام شیشه دقت فراوانی به کار برد زیرا تغییرات هر چند ناچیز در مقدار اجزاء ( حتی در اجزاء فرعیممکن است نه تنها روی خواص محصول بلکه به سبب افزایش یا کاهش ناروانی شیشه در دمای معین روی رفتار آن در حین شکل دادن تأثیر عمیق بگذارد . از آنجا که هدف اصلی از ذوب شیشه تبدیل این مواد خام به خمیری یک دست است ، یکنواختی اندازة ذرات نیز اهمیت دارد . در غیر این صورت ارتعاشاتی که در حین حمل و نقل خمیر شیشه پدید می آید باعث می شود که ذرات ریز تر به سطح آن بیاید و ذرات درشتتر بصورت توده هایی با ناروانی های گوناگون در محصول نهایی ظاهر شوند . غیر از ماسه و نمک قلیا و آهک که اجزای اصلی شیشه های سودا – آهکی هستند ، خرده شیشه هایی از جنس همان شیشه را به خمیر شیشه اضافه می کنند زیرا هر نوع شیشه در دمای پایین تر از دمای لازم برای ذوب هر کدام از اجزای تشکیل دهنده اش ذوب می شود بنابراین افزودن خرده شیشه ، روند ذوب را تسریع می کند و به همین دلیل امکان دارد بیشتر از 40 درصد تمام شیشه مذاب را خرده شیشه تشکیل دهد . باید با به کار بردن دقت هر چه تمامتر از خالص بودن این خرده شیشه ها ( همانند سایر اجزای شیشه) اطمینان حاصل کرد . اجزای مخلوط شدة شیشه را بطور هموار در کف کوره پهن می کنند. شیشه مذاب ماده ای فوق العاده فرساینده است . یکی از کارکشتدگان این فن ، روند ذوب شیشه را به دست آوردن آب خالص از حرارت دادن تکه ای یخ در ظرفی از جنس شکر تشبیه کرده است .

به همین دلیل باید کوره ها تانکی ها و کوره های مخصوص نرم کردن شیشه را با دیوارها یا لایه های ضخیم از جنس مواد نسوز و مخصوصاً مقاوم در برابر فرسایش اندود کرد .

طراحی کوره ها در صنعت شیشه به موارد زیر بستگی دارد :

  • منبع انرژی حرارتی .
  • نوع ، ترکیب و خواص مواد .
  • روش شکل دهی مذاب
  • میزان باری که از کوره کشیده می شود .

انواع کوره ها :

1)کوره ها که از لحاظ نوع سوخت و روش گرما دهی به شرح زیر می باشند :

  • کوره های مشعلی :

     انرژی حرارتی ناشی از سوختن گاز و یا مایعات مانند مازوت و غیره تولید آن شیشه های شیت و شیشه های مظروف است.

  • کوره های الکتریکی :

  عبور جریان برق به شیوة القائی ، مقاومتی و قوس الکتریکی وجود دارد .

 

در صنعت بیشتر از قوس الکتریکی استفاده می شود . و تولید آن در زمینة شیشه عینک و شیشه هواپیما است .

  • کوره های مشعلی – الکتریکی :

کوره های احتراقی با تقویت الکتریکی است که بیشتر در تولید شیشه های رنگی استفاده می شود .

2) کوره های شیشه گری از لحاظ نوع در دو نوع متفاوت وجود دارند :

  • پریودیک
  • کوره های تانک یا مداوم
  • کوره های پریودیک :

در هر پریود بعد از انتقال بچ و ذوب و بار گیری مذاب ، کره مجدداً برای دریافت بچ جدید آماده می شود . این روش برای ذوب در مقادیر کم مانند ساخت شیشه های اپتیکی که باید از لحاظ خالصی و اتمسفر شدیداً تحت کنترل باشند استفاده می گردد . این کوره ها معمولاً سه تا دوازده ظرف گلی نسوز را در خود جای می دهد . ظروف گلی را در کوره ای ویژه ( Potirch ) از قبل تا بالای 10000c حرارت می دهند و در همان حال که داغ هستند به داخل کوره حمل می کنند تا بر اثر افزایش ناگهانی حرارت ترک بر ندارند . اما اغلب کوره های شیشه گری از نوعی کوره هایی تانکی و احیاء کننده اند .

  • کوره های تانک یا مداوم :

قابل استفاده برای کارور تناژهای بالا می باشد این روش دارای پیوستگی می باشد و برای سرعت های بالا مورد استفاده قرار می گیرد . کوره های تانکی را اینگونه می توان توصیف کرد :

کوره ای است که دیوارهای آن هم حرارت را حفظ و محدود و هم شیشه را نگهداری می کند .

کوره های تانکی جدید در حجم های گوناگونی از تانکی هایی که روزانه پنج تا ده شیشه داخل آن ذوب و پالایش می شود گرفته تا تانکی هایی که با ظرفیت بیش از 1000 تن برای تولید ورقه های شیشه که در ماه بیش از یک میلیون متر مکعب گاز مصرف می کنند وجود دارند . اغلب کوره های تانکی که امروز به کار می روند ، بطور مداوم کار می کنند به عبارت دیگر ، سطح خمیر شیشه موجود در کوره به سبب تغذیه مجدد آن از یک طرف ، با سرعتی برابر با سرعت بارگیری آن از طرف دیگر ، ثابت می ماند .

واضح است که این نوع کوره ( به سبب ماهیتی که دارد ) برای تولید مکانیکی شیشه با سرعت زیاد مطلوب ترین نوع کوره است . امروزه حتی تولید کننده شیشه های اپتیکی برای ذوب شیشه طبق معیارهای استاندارد از روش تولید مداوم استفاده می کند .

  • - تقسیم بندی کوره ها توسط hand – booktooky :

برخی کوره ها که در این تقسیم بندی قرار می گیرند به شرح زیر می باشند :

  • کوره های   daytand :

همانطور که از نام آن پیداست این کوره ها مصارف روزانه دارند . این کوره ها کوچک بوده و به صورت پاتیل می باشند . در این کوره ها بار ایستائی وجود ندارد یعنی مخزن ذوب باید کاملاً تخلیه شود و مجدداً مواد اولیه بارگیری شده پس از ذوب مواد ، برای تولید شیشه استفاده شود . ( شیشه هایی که با استفاده از لوله در آن دمیده می شود و در این کوره ها تولید می شوند ) .

  • کوره های regenritive :

دانلود با لینک مستقیم


مقاله شیشه
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد